Gündoğdu’da dönüşüm için ihale süreçleri başladı
8.05.2024 

Uzlaşma görüşmeleri ile tüm işlemleri tamamlanan ve uygulama aşamasına geçilen, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin Gündoğdu-1 Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 1. Etabı ve Gündoğdu-2 Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi B Etabı “Kat Karşılığı Yapım İşi İhaleleri” 5 ve 12 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, “Bütün aşamaları belediyemiz bünyesinde hazırlanan kentsel dönüşüm projelerimiz ile şehrimizin yenilenmesine öncü olurken, mahalle kültüründen yana dönüşüm modelimizle daha güvenli, daha huzurlu ve daha mutlu bir kent hayalimizi gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz.” dedi.

Eskişehir’in kent içinde kalan çevre yoluna cepheli Gündoğdu Mahallesi’nde sürdürülen çalışmalar kapsamında büyük dönüşüm için geri sayım başladı.

 Şehrin yeni vitrini olacak, mahalleyi mekânsal ve sosyo-ekonomik açıdan geliştirerek çevresi ile bütünleştiren ve vatandaşların yaşam standardını yükseltmeyi hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, Gündoğdu-1 ve Gündoğdu-2 Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projelerini hayata geçiriyor.

Uzlaşma görüşmeleri başta olmak üzere tüm iş ve işlemler tamamlanarak uygulama aşamasına gelinen Gündoğdu-1 Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 1. Etabının kat karşılığı yapım işi ihalesi 5 Haziran 2024, Gündoğdu-2 Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi B Etabının ise kat karşılığı yapım ihalesi ise 12 Haziran 2024 tarihinde gerçekleştirilecek.

Projenin Eskişehir için çok önemli ve değerli olduğunu ifade eden Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, “Hemşehrilerimize söz verdiğimiz, ayağı yere basan projeleri hayata geçirmeye devam ediyoruz. Eskişehir’e çok yakışacak Gündoğdu-1 Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 1. Etabı ve Gündoğdu-2 Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi B Etabı yapım işleri kapsamında, toplam 885 adet konut üreterek Eskişehir’in konut stokunu güçlendireceğiz. Yeni yeşil alanlar, sosyal donatı alanları ile örnek bir proje olacak çalışmamızda Porsuk Çayı’nın doğusunda, tıpkı batı kısmındaki Kanlıkavak Parkı’na benzer bir tasarıma sahip 42 bin metrekare yeşil alanı kentimize kazandıracağız.” dedi.

 Bölgede yeni hizmet binaları da oluşturulacağını belirten Başkan Ünlüce, “Gündoğdu-1 ve Gündoğdu-2 Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projeleri içerisinde 2 adet Kültür Merkezi ve 1 adet Belediye Hizmet Binası ile Gündoğdu mahallemizi sosyal ve kültürel faaliyetlerin gerçekleştirileceği yeni tesisler ile buluşturacağız. Projelerimize uygun olarak Kentpark’ın güneyinde, adını kardeş şehrimiz Güney Kore’nin Paju kentinden alacak parkımız ve Vergi Dairesi önünde çevre yolu kenarı park alanlarının yapımını da sürdürüyoruz. Ayrıca ulaşım noktasında 19 Mayıs Caddesi’ni Borsa Caddesi’nin devamında Cumhuriyet Bulvarı ile bağlayacak yeni bir cadde açarak kent içi ulaşımı kolaylaştıracağız. Bölgeye uzatılacak tramvay hattımız ise yeni yapılacak Gündoğdu Köprüsü ile çevre yolunun üzerinden geçerek mahallenin tamamına hizmet verecek. Bütün aşamaları belediyemiz bünyesinde hazırlanan kentsel dönüşüm projelerimiz ile şehrimizin yenilenmesine öncü olurken, mahalle kültüründen yana dönüşüm modelimizle daha güvenli, daha huzurlu ve daha mutlu bir kent hayalimizi gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Şimdiden şehrimize hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı. 

 

İşte o 25 yıllık belediyecik sonunda yapılan bilen meşhur 24 daire

Gönderen: journal
4755 defa okundu 
 


Ekonomi
Eskişehir çiftçisine 2024 yılında büyük destek
Ölçüsüz zamlar hız kesmeden devam ediyor
OEDAŞ, tüketicileriyle WhatsApp üzerinden yazışıyor
Eskişehir Madencilik Kümelenmesi seçimini yaptı
Endüstriyel Vanalar ile Normal Vanalar Arasındaki Farklar

Güncel
Yıllar sonra öğrencilere abonman müjdesi!
38 milyonluk ağırlama bütçesi mi olur?
Vakıf soruşturmasında Büyükerşen’e hapis şoku!
Odunpazarı Belediyesinden çaya zam
Ataç "zaten yıllardır tasarruf yapıyoruz’ dedi.. Duyanlar inanamadı

 

 
Sağlık
Eskişehir’de mesai dışı poliklinik yapan hastaneler ve branşlar
Bahar alerjisinin astıma dönüşmemesi için!
Sessiz katil hipertansiyon
Çocuklarda Obezite Neden Arttı?
Evini evcil hayvanlarla doldurmak da bir hastalık!



Eskişehir Mezar Yapımı Mezarcı
Mermer ve Mozaik Mezar Yapımı
Sütlüce Mh. İstiklal Cd. No:142/A (Esentepe Mezarlığı) - Eskişehir 
Ziyaretçi: 12.101.730 - Hit: 12.532.027
eskisehirburada.com üyesidir