İl Müftüsü Muharrem Gül’den Organ Bağışına Dini ve İnsani Destek:
7.11.2026 
3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası kapsamında Eskişehir Şehir Hastanesi’nde kurulan farkındalık standı, İl Müftüsü Muharrem Gül, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Yaşar Bildirici ve Başhekim Prof. Dr. Mustafa Cem Algın tarafından ziyaret edildi. Müftü Gül, stant incelemesinin ardından Diyaliz Merkezi’nde tedavi gören hastaları ziyaret ederek gül takdim etti ve moral verdi.

İL MÜFTÜSÜ MUHARREM GÜL’DEN ORGAN BAĞIŞI FARKINDALIĞINA DESTEK

Eskişehir’de 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası kapsamında toplumsal duyarlılığı ve farkındalığı artırmaya yönelik anlamlı etkinlikler gerçekleştiriliyor. Bu çerçevede Eskişehir Şehir Hastanesi bünyesinde organ ve doku bağışına dikkat çekmek ve vatandaşları bilgilendirmek amacıyla kurulan özel stant protokol üyelerince ziyaret edildi.

Ziyarete Eskişehir İl Müftüsü Muharrem Gül, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Yaşar Bildirici, Eskişehir Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Cem Algın ve sağlık yöneticileri katıldı. Heyet, organ ve doku nakli birim görevlilerinden yürütülen saha çalışmaları ve bağış başvuru oranları hakkında bilgi aldı.

"ORGAN BAĞIŞI İNSAN HAYATINA DOKUNAN ÖNEMLİ BİR İYİLİKTİR"

Ziyarette organ ve doku bağışının insani, vicdani ve dini boyutlarına dikkat çekildi. Nakil bekleyen binlerce hasta için organ bağışının yeni bir yaşam umudu taşıdığı vurgulanırken, toplum genelinde bu duyarlılığın artırılması gerektiği ifade edildi.

Organ bağışının dayanışma ruhunu pekiştiren büyük bir iyilik örneği olduğunu belirten yetkililer, "Bir bağış, bir umut, bir hayat" mesajıyla tüm vatandaşları organ bağışçısı olmaya davet etti.

DİYALİZ HASTALARINA GÜLLÜ MORAL ZİYARETİ

Farkındalık standındaki incelemelerin ardından İl Müftüsü Muharrem Gül ve beraberindeki heyet, Eskişehir Şehir Hastanesi Diyaliz Merkezi'ne geçti.

Merkezde tedavi gören böbrek hastalarını odalarında tek tek ziyaret eden Müftü Gül, hastalara gül takdim ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. Hastalarla samimi sohbetler gerçekleştiren ve moral veren Gül, organ bağışının özellikle diyaliz hastalarının yaşam kalitesi ve sağlığı için ne kadar kritik bir önem taşıdığına değindi. Ziyaret, yapılan dualar ve iyi dilek temennilerinin ardından sona erdi.

Gönderen: haber
1609 defa okundu 
 


Ekonomi
Eskişehir’den Savunma Sanayii Başkanlığı’na Stratejik Çıkarma!
Eskişehir’in Gururu TEI, Paris’te EURONAVAL 2026 Fuarı’na Damga Vurdu
Eskişehir’de Fahiş Fiyat Ve Etiket Denetimi: Cezai İşlem Uygulandı!
Eskişehir’de Çiftçilere Güneş Enerjili Sulama Müjdesi
Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden Üreticiye Bilimsel Destek

Güncel
Odunpazarı’nda Katı Atık Tepkisi: "Esnafa %93 Zam Kabul Edilemez!"
Tepebaşı’nda Katı Atık Skandalı Büyüyor: AK Parti İlçe Başkanı Serhat Tunç’tan Sert Tepki!
Odunpazarı Meclisi’nde TOKİ Gerginliği: "Çap Parasında Yetkili, Ruhsat Verirken Yetkisiz!"
Odunpazarı’nda 2027 Yılı Çöp Toplama Bedeli Netleşti
Tepebaşı Meclisi’nde 19,5 Milyon Liralık Tartışma: 2027 Katı Atık Tarifesi Kabul Edildi!

 

 
Sağlık
Eskişehir’e Dev Bağlık Yatırımı: Tepebaşı’na "Yusuf Özsoy" Sağlık Tesisi Kazandırılıyor!
İl Müftüsü Muharrem Gül’den Organ Bağışına Dini ve İnsani Destek:
Sonbaharda Kalbi Tehdit Eden 9 Gizli Tehlike: Uzmanından Kritik Uyarılar!
Eskişehir’de Anlamlı Etkinlik: “Bir Bağış, Bir Umut, Bir Hayat!”
Eskişehir Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nden Gece Mesaisi: Akşam Poliklinikleri Hizmette!



Eskişehir Mezar Yapımı Mezarcı
Mermer,Granit,Mozaik Mezar ve Aile Duvarı Yapımı
Sütlüce Mh. İstiklal Cd. No:142/A (Esentepe Mezarlığı) - Eskişehir 
Ziyaretçi: 15.992.865 - Hit: 16.652.696
eskisehirburada.com üyesidir