Aşağı Söğütönü Sakinlerinden Belediye Tepki! Mahalleli Tozlu Yollar İçin Isyan Etti
15.08.2026 

"Bizim Havasını Soluduğumuz Toz, Çarşıdan Görünmüyor": Aşağı Söğütönü Sakinlerinden Sert Belediye Tepkisi!

  • "Bulvarlar Sürücü Kurslarına, Ara Sokaklar Kaderine Terk Edildi": Mahalleli Tozlu Yollar İçin Isyan Etti

"Köy Yönetenler Bile Daha İyi Yönetiyor": Aşağı Söğütönü Sakinlerinden Yıllardır Bitmeyen Toz Çilesine Sert Tepki!

Eskişehir’in Tepebaşı ilçesine bağlı Aşağı Söğütönü Mahallesi’nde ikamet eden vatandaşlar, yıllardır yapılmayan ve toz toprak içinde kalan yollar nedeniyle isyan etti. Defalarca CİMER’e başvurduklarını ancak sonuç alamadıklarını belirten mahalle sakinleri, toz yüzünden çocukların ve yaşlıların sağlığının tehlikeye girdiğini dile getirdi.

Eskişehir’in gelişen ve büyüyen bölgelerinden biri olan Aşağı Söğütönü Mahallesi’nde, altyapı ve üstyapı eksiklikleri mahalle sakinlerinin günlük yaşamını çekilmez bir noktaya getirdi. Yıllardır yapılmayan, asfaltlanmayan veya bakımsız bırakılan yollar nedeniyle oluşan toz bulutları, mahallede yaşayan çoluk çocuk, genç yaşlı herkesin sağlığını tehdit ediyor.

Konuyu sosyal medyada dile getiren ve yaşadıkları çileyi fotoğraflarla gözler önüne seren bir vatandaşın tepkisi, kent çeperindeki mahallelerin üstyapı ihmalini bir kez daha gündeme taşıdı.

"CİMER Şikayetlerimizi 'İstediğimiz Zaman Yapacağız' Diye Kapatıyorlar"

Aşağı Söğütönü sakinleri, yaşadıkları mağduriyeti defalarca yetkili mercilere ve CİMER’e ilettiklerini ancak her defasında oyalandıklarını ifade ediyor. Çözüm odaklı bir yaklaşım görmediklerinden yakınan mahalle sakini tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

"Aşağı Söğütönü’nde yıllardır bu durumdayız. Her gün bu tozu soluyoruz. Defalarca CİMER şikayeti girdik, umurlarında değil. 'İstediğimiz zaman yapacağız' diye talebi kapatıyorlar. Çözüm üretmek gibi bir niyetleri yok."

Sağlık Riski Büyüyor: "Çocukların ve Yaşlıların Astım Krizleri Tetikleniyor"

Yolların toz toprak içinde kalması sadece estetik ya da ulaşım konforu açısından değil, doğrudan halk sağlığı açısından da tehlike saçıyor. Yaz aylarında araç geçişleriyle birlikte havalanan toz tabakası, evlerin içine kadar girerken özellikle solunum yolu rahatsızlığı olan vatandaşları vuruyor.

Evlerin pencerelerini dahi açamadıklarını belirten vatandaşlar; "Çocukların ve yaşlıların astım krizleri tetikleniyor. Evlerin içi toz içinde. Köy yönetenler bile daha iyi yönetiyor" diyerek yerel yönetimin sahaya duyarsız kaldığını savunuyor.

"Bulvarlar Sürücü Kurslarına, Ara Sokaklar Kaderine Terk Edildi"

Yerel yönetimin kentin vitrin bölgelerine ve ana bulvarlara öncelik verip çeperdeki yaşam alanlarını göz ardı ettiğini belirten mahalle sakinleri, kentsel hizmetlerdeki adalet vurgusuna dikkat çekiyor. Çarşı merkezinde yaşayan vatandaşların bu mağduriyeti tahmin edemeyeceğini belirten mahalleli, belediyecilik anlayışını şu sözlerle eleştirdi:

"Bulvarları yaptık diye hava atıyorlar, sonra o bulvarları halka değil sürücü kurslarına veriyorlar. Halkı düşünseler toz yuttuğumuz bu yolları yaparlardı. Çarşıda oturanların böyle sorunları olmadığı için bizi anlamaları mümkün değil ama belediyenin halkın daha iyi bir çevrede yaşamasını sağlaması lazım."

Çeperdeki Mahalleler Ne Zaman Hatırlanacak?

Eskişehir’in modern ve vitrin yüzünün ötesinde, merkeze sadece birkaç kilometre mesafedeki mahallelerde yaşanan bu altyapı ve üstyapı dramı, "Eşit hizmet" ilkesini bir kez daha tartışmaya açıyor. Aşağı Söğütönü sakinleri, yetkililerin masa başı yanıtlardan vazgeçip bir an önce sahaya inmesini ve insan sağlığını tehdit eden bu tozlu yolların kalıcı şekilde asfaltlanarak çözüme kavuşturulmasını bekliyor.

Gönderen: haber
765 defa okundu 
 


Ekonomi
Genç MÜSİAD Eskişehir’den Ankara’da İleri Teknoloji ve Savunma Sanayii Çıkarması
Market Raflarında Denetim Kıskacı: Eskişehir Ticaret İl Müdürlüğü Bilançoyu Açıkladı
ESO’da Sektörel İstişare: Gıda ve Ambalaj Sanayisinin Sorunları Masaya Yatırıldı
ETO Başkanı Metin Güler: "Yüksek Faiz İşletme Sermayelerini Eritiyor"
Ulaştırmada Çeyrek Asırlık Dev Hamle: Türkiye’deki Köprü Sayısı 10 Bini Aştı!

Güncel
Aşağı Söğütönü Sakinlerinden Belediye Tepki! Mahalleli Tozlu Yollar İçin Isyan Etti
Öteki Eskişehir’in Haberi Sonrası Engelli Yaya Geçidine El Attılar
Kırmızıtoprak’ta Yeşil Zaferi: Önce Ağaç Sökümü, Sonra "Duyarlılık" Teşekkürü!
TÜKDES’ten Yetkililere "Ölüm Noktaları" Çağrısı: Trafik Kazalarına Neşter Vurulsun!
Vatandaştan Öteki Eskişehir’e Çağrı: "O Kavşakta Daha Kaç Can Vereceğiz?"

 

 
Sağlık
Yaz Okulları ve Kreşlerde Gizli Tehlike: Norovirüsten Korunmanın 4 Altın Kuralı
Aşırı Sıcaklar Kalbi Zorluyor: Bu Belirtileri "Sıcaktandır" Deyip Geçmeyin!
Bronzlaşma Sanıldığı Gibi Sağlık Göstergesi Değil: Cildin Feryadı!
ÇASMER’den Eskişehir’in Tarihi Sahalarında İş Sağlığı ve Güvenliği İncelemesi
Dikkat! Bu hatalar yaz enfeksiyonlarına davetiye çıkarıyor!



Eskişehir Mezar Yapımı Mezarcı
Mermer,Granit,Mozaik Mezar ve Aile Duvarı Yapımı
Sütlüce Mh. İstiklal Cd. No:142/A (Esentepe Mezarlığı) - Eskişehir 
Ziyaretçi: 15.525.403 - Hit: 16.175.569
eskisehirburada.com üyesidir