Eskişehir Sağlık İl Müdürlüğü
Eskişehir Sağlık İl Müdürlüğü
TC Sağlık Bakanlığı Eskişehir İl Müdürlüğü
TC Sağlık Bakanlığı Eskişehir İl Müdürlüğü
 
 
 
Tarihçe İlçe Müdürlükleri Başkanlıklar İç Kontrol
 
 
Ana Sayfa  
İl Sağlık Müdürlüğü Dahili Telefon Numaraları >  
Aile Sağlığı Merkezleri >  
Toplum Sağlığı Merkezleri ve İlçe Entegre Hastanel >  
İletişim  




 

ESOGÜ Hastanesi’nde Yangın Tatbikatı Yapıldı
18.04.2024 

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde Hastane Afet ve Acil Durum Planları (HAP) çerçevesinde Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) iş birliğiyle yangın tatbikatı gerçekleştirildi.

Yaklaşık 80 personelin katıldığı tatbikatta, senaryo gereği yangın çıkması ve büyümesi sonucu HAP başkanının talimatı ile Mor Kod verilerek HAP aktive edildi. Servis çalışanları ve acil durum ekipleri tarafından yangına müdahale edildi. Yatan hastalar ile refakatçiler görevliler ve acil yardım ekiplerince tahliye edildi. Yangında odada bilinci kapalı olarak bulunan hastaya ise UMKE ekibi tarafından ilk müdahale yapılarak, tahliyesinin yapılması sağlandı. Toplanma alanı ve triyaj alanında personel, hasta ve refakatçi sayımı yapılmasının ardından yönetime bilgi verildi. Son bölümde ise HAP Başkanı tarafından Yeşil Kod verilerek tatbikat sonlandırıldı.  

HAP tatbikatlarının amacı herhangi bir acil durum ve afet durumu meydana geldiğinde, hastane personelinin daha sistemli ve organize davranış ve tutum geliştirmesini sağlamaktır. Böylece acil durumlar ve afet durumlarından en az yaralı ve maddi hasar ile kurtulmak, afeti hızlı ve doğru yönetmek hedeflenmektedir.   

Gönderen: journal
3931 defa okundu 
 


Sağlık
Damar tıkanıklıklarını önlemenin 7 etkili yolu!
Glutensiz ürünlerin çoğu işlenmiş unlardan yapılıyor!
Yaşlılık belirtilerini önce yüzünüzde aramayın!
Mide gribine dikkat!
İş stresini azaltacak 10 etkili yöntem

 

 
 
  Ziyaretçi: 549912 - Hit: 553813