Özne Apart
Özne Apart
Kiralık Apart Daireler
Kiralık Apart Daireler
 
 
 
 
 
Ana Sayfa  
Foto Galeri  
İletişim  




 

İstiklal’in 105. Yılında "Korkma" Sedası: Eskişehir’de Görkemli Anma
13.03.2026 

İstiklal Marşı'nın 105. Yılı Eskişehir'de Gururla Kutlandı: "Korkma" Oratoryosu Nefes Kesti

Türk milletinin bağımsızlık vesikası olan İstiklal Marşı'nın kabulünün 105. yıl dönümü, Eskişehir'de düzenlenen geniş kapsamlı bir programla kutlandı. İl Millî Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Salonunda gerçekleştirilen etkinlik, Millî Şairimiz Mehmet Âkif Ersoy'un mirasını ve Kurtuluş Savaşı'nın ruhunu bir kez daha gönüllere nakşetti.

"Kurtuluştan İstikbale" Sanat Yolculuğu

Program, Vali Dr. Erdinç Yılmaz ve protokol üyelerinin "Kurtuluştan İstikbale" temalı resim sergisini ziyaretiyle başladı. Öğrencilerin fırçasından çıkan eserler, milli mücadelenin zorluklarını ve bağımsızlık sevdasını görsel bir şölene dönüştürdü. Protokol üyeleri, sergilenen tabloları inceleyerek genç sanatçılardan eserlerin hikayeleri hakkında bilgi aldı.

Geleceğin Yazarlarına ve Şairlerine Ödül

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında il genelinde dereceye giren ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri sahnede onurlandırıldı. Ödüllerini Vali Yılmaz ve protokol üyelerinin elinden alan gençlerin heyecanı, salonu dolduran katılımcılar tarafından büyük alkış aldı.

"Korkma" Oratoryosu ile Duygu Dolu Anlar

Gecenin en etkileyici anı, Eskişehir Atatürk Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı "Korkma" adlı oratoryo oldu. Sahne tasarımı, müzikal derinliği ve öğrencilerin yüksek performansı ile harmanlanan gösteri, izleyicileri Milli Mücadele yıllarına götürdü. Mehmet Âkif'in Taceddin Dergahı'ndaki çalışma azminden, cephedeki askerlerin moral kaynağına kadar pek çok sahne canlandırıldı.

Gönderen: haber
1892 defa okundu 
 


Eğitim
YKS’ye 2 milyon 425 bin aday başvurdu
Üniversiteli Gençler Minik Kalplerde İz Bıraktı: Harezmi Modeli ile Eğlenceli Öğrenme
Eskişehir’de Gençlik İftarı: 400 Öğrenci Kardeşlik Sofrasında Buluştu
Anadolu Üniversitesinde Kadir Gecesi İftarı: 16 Mart’ta Sofralar Kuruluyor
Üniversiteler Kabuğunu Kırdı: Toplumsal Katkıda Rekor Seviyeye Ulaşıldı

 

 
 
  Ziyaretçi: 170022 - Hit: 177900