Eskişehir Mezar Yapım
Eskişehir Mezar Yapım
Mezar Kabristan Bakım Peyzaj Uygulamaları
Mezar Kabristan Bakım Peyzaj Uygulamaları
 
 
 
Hakkımızda Hizmetlerimiz Mezar Bakımı Peyzaj Uygulamaları
 
 
Ana Sayfa  
Genel Bilgiler >  
Dini Bilgiler >  
Blog >  
Foto Galeri  
İletişim  




 

Yanan Orman Alanlarında Temizlik Ve Ağaçlandırma Çalışmaları Sürüyor
16.09.2026 

Yanan Orman Alanlarında Çalışmalar Sürüyor: Sahalar Yeniden Yeşillendirilecek

  • Anayasa’nın 169. Maddesi Vurgusu: Yanan Orman Alanları Başka Amaçla Kullanılamaz

Orman Genel Müdürlüğü, yanan orman alanlarında yürütülen saha temizleme ve arazi hazırlığı çalışmalarının hız kesmeden devam ettiğini açıkladı. Balıkesir’in Susurluk ve Ayvalık ilçelerinde yürütülen saha temizliğinin ardından teknik esaslara uygun şekilde ağaçlandırma ve fidan dikimi süreçlerine geçilecek.

Son dönemde meydana gelen orman yangınlarının ardından zarar gören sahaların yeniden orman ekosistemine kazandırılması amacıyla Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından başlatılan teknik inceleme ve rehabilitasyon çalışmaları devam ediyor. Yangından etkilenen bölgelerde ilk olarak zarar gören ağaçların sahadan çıkarılması işlemleri yürütülüyor.

Anayasa'nın 169. maddesi gereğince yanan orman alanlarının yeniden ormanlaştırılmasının zorunlu olduğunu hatırlatan yetkililer, bu sahaların kesinlikle başka bir amaçla kullanılmasına izin verilmediğini vurguladı.

Balıkesir’de Saha Temizliği Titizlikle Yürütülüyor

Çalışmalar kapsamında Balıkesir'in Susurluk ve Ayvalık ilçelerinde yangından etkilenen sahalarda temizlik faaliyetleri sürdürülüyor. Yanmış ve zarar görmüş ağaçların ormancılık standartları ile teknik esaslara uygun biçimde sahadan çıkarılmasına azami hassasiyet gösteriliyor.

Saha Temizliğinin Ardından Fidan Dikimi Başlayacak

Saha temizlik işlemlerinin tamamlanmasıyla birlikte toprağın ekolojik yapısına uygun arazi hazırlığı ve toprak işleme safhasına geçilecek. Yapılacak detaylı teknik değerlendirmeler doğrultusunda doğal gençleştirme, rehabilitasyon veya doğrudan ağaçlandırma yöntemlerinden en uygun olanı seçilecek.

Mevsim şartları dikkate alınarak fidan dikimi ve tohum ekimi süreçleri başlatılacak. Orman Genel Müdürlüğü, yangından etkilenen tüm alanların bilimsel esaslar ışığında en kısa sürede yeniden yeşillendirilerek gelecek nesillere güçlü ormanlar bırakılmasının hedeflendiğini bildirdi.

Gönderen: haber
2679 defa okundu 
 


Ekoloji
Türkiye’nin 2030 Akıllı Şehirler Yol Haritası Resmi Gazete’de Yayımlandı
Tarımsal Atıklar Ekonomiye Kazandırılıyor: Mihalgazi’de Sıfır Atık Coşkusu
Dr. Ahmet Adiller’den Hayati Uyarı: "Su Krizi Sadece Musluğu Az Açmakla Çözülmez!"
Güneş Enerjisinde Tüm Zamanların Rekoru: Üretim Payı 28 Katına Çıktı
Yanan Orman Alanlarında Temizlik Ve Ağaçlandırma Çalışmaları Sürüyor

 

 
Yaşam
Eskişehir’de Gaziler Günü Onuruna Anlamlı Buluşma
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Terörsüz Türkiye Sürecini Bir Devlet Projesi Olarak Yürütüyoruz"
Güvenli Şehirler Listesinde Eskişehir Şoku! Yıllardır Zirvedeydi, Bu Yıl Esamesi Okunmadı
Gaziler Günü Eskişehir’de Coşku ve Minnetle Kutlandı
Bakanlık Aile Eğitimlerini Okullara Taşıyor

 
  Ziyaretçi: 486484 - Hit: 512986