ARİF SARI - MEKAN MÜHENDİSLİK
ARİF SARI - MEKAN MÜHENDİSLİK
Proje Tasarım & İnşaat Yapıları
Proje Tasarım & İnşaat Yapıları
 
 
 
 
 
Ana Sayfa  
İletişim  




 

Kurban Bayramı Öncesi Eskişehir’de Gıda Denetimleri Sıkılaştırıldı
5.06.2025 

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne bağlı Gıda Kontrol Ekipleri, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde gıda güvenliğini sağlamak, halk sağlığını ve tüketici menfaatini korumak amacıyla denetimlerini artırdı.

5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında yürütülen kontrollerde, özellikle bayramda tüketimi artan et ve et ürünleri, şekerleme, ekmek ve unlu mamuller gibi ürünlerin üretim, depolama ve satış noktaları mercek altına alındı.

Kapsamlı Kontroller ve Odak Noktaları

Denetimler; kasaplar, kuruyemişçiler, fırınlar, pastaneler, unlu mamul üretim ve satış yerleri ile marketleri kapsadı. Ekipler, şu hususlara dikkatle odaklandı:

  • Ürünlerin son kullanma tarihleri
  • Muhafaza koşulları
  • Üretim ve satış ortamlarının hijyen durumu
  • Çalışanların kılık kıyafetlerinin hijyen kurallarına uygunluğu

Mevzuata uymayan işyerleri hakkında gerekli idari yaptırımlar uygulanırken, risk görülen durumlarda ürünlerden numuneler alınarak laboratuvar analizlerine gönderildi.

Vatandaş Katılımı Önemli: ALO 174 Hattı

Gıda arz talebinin arttığı bayram öncesi dönemde, vatandaşların karşılaştıkları sorunları Alo Gıda 174 hattını arayarak bildirmeleri, denetimlerin etkinliğini artırmada önemli bir rol oynayacak. Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Kontrol Ekipleri, 5996 sayılı Kanun gereği, gıda zincirinin tüm aşamalarında tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması amacıyla denetimlerine hassasiyetle devam edeceğini bildirdi.

Bu yoğun denetimlerle, Eskişehir'deki vatandaşların Kurban Bayramı'nı daha güvenli ve sağlıklı bir şekilde geçirmesi amaçlanıyor.

Gönderen: journal
2252 defa okundu 
 


Ekonomi
Eskişehir’in "bestHONEY" Projesi İtalya’da Devam Etti
ESO’dan Sanayicilere "Yeşil Dönüşüm" Çağrısı: "Sanayi Geleceğini Doğaya Borçlu"
Kurban Bayramı Öncesi Eskişehir’de Gıda Denetimleri Sıkılaştırıldı
TKDK Eskişehir Ofisinden 81 Milyon TL’lik Dev Hibe Desteği!
TMO, 2025 YILI HUBUBAT ALIM FİYATLARINI AÇIKLADI

 

 
 
  Ziyaretçi: 1067917 - Hit: 1070783