ARİF SARI - MEKAN MÜHENDİSLİK
ARİF SARI - MEKAN MÜHENDİSLİK
Proje Tasarım & İnşaat Yapıları
Proje Tasarım & İnşaat Yapıları
 
 
 
 
 
Ana Sayfa  
İletişim  




 

Halk elinde ıslah 18. Yılında
10.05.2024 

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nce 2006 yılında Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü koordinasyonunda başlatılan Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Ülkesel Projesi, gen yerli kaynakların korunması ve geliştirilmesi amacıyla 18 yıldır uygulanmaya devam edilmektedir.

Söz konusu proje Anadolu Merinosu Koyun ırkının halk elinde ıslahıyla başlamış olup halen iki Orta Anadolu Merinosu ve iki Ramlıç koyun ırkı ıslahı projesi olmak üzere 4 proje ile devam etmektedir. Proje, koyunculuk faaliyetlerinin yoğun olarak yapıldığı Sivrihisar, Çifteler ve Mahmudiye ilçeleri başta olmak üzere Eskişehir'in ilçelerinde sürdürülmektedir. Proje kapsamında toplamda 63 sürüde 16255 anaç koyun ve 506 damızlık koç ile projenin faaliyetleri sürdürülmekte olup; Proje kapsamında 2006 yılından bugüne kadar çiftçilere yaklaşık 29 milyon TL destek ödemesi yapılmıştır. 2023 yılı destekleme ödemesi kapsamında ise projede yer alan üreticilere 4 Milyon 942 Bin TL destekleme ödemesi yapılmıştır.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Eskişehir İl Tarım ve Müdürlüğü, Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Mehmet Yurt  “Halk Elinde Islah çalışmaları kapsamında yer alan sürülerde ikizlik oranları, kuzularda yaşama güçleri, kuzuların doğum ağırlıkları ve sütten kesim ağırlıkları gibi önemli parametrelerde % 20’ye  ulaşan  önemli artışlar kaydedildi. Proje kapsamında ayrıca Ülkemizin küçükbaş hayvancılık alanında öncü illerinden olan Balıkesir ve Konya başta olmak üzere birçok ilimize, proje sürülerinden elde edilen kaliteli damızlık materyallerin satışları yapılmaktadır. Bu illerimizden damızlık hayvanlarımızla ile ilgili birçok olumlu dönüş almış bulunmaktayız. Halk elinde ıslah projelerinin devamının gelmesini, hem çiftçilerimizin hayvancılık faaliyetlerine yönlendirilmesi hem de Eskişehir ilimizin ülkemizin tarımsal üretimine ve ekonomisine katkısı açısından önemli buluyor ve temenni ediyoruz. Projenin geliştirilerek sürdürülmesi için İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak yetiştiricilerimizin yanlarında yer alarak çalışmaya devam edeceğimizi ifade etmek istiyorum.” dedi.

Gönderen: journal
5240 defa okundu 
 


Ekonomi
Bakan Yumaklı’dan Genç Ve Kadın Arıcılara Müjde
Çiftçilere 72,5 milyon liralık tarımsal destekleme ödemesi yapıldı
YHT’lerle Dünya’nın etrafında 2003 tur!
SGK’dan sıkı denetim: Usulsüz sigortalılar iptal oluyor
Eskişehir çiftçisine 2024 yılında büyük destek

 

 
 
  Ziyaretçi: 1052552 - Hit: 1055374