KYK İbn-i Sina Kız Öğrenci Yurdu
KYK İbn-i Sina Kız Öğrenci Yurdu
Kredi Yurtlar Kurumu Kız Öğrenci Yurdu
Kredi Yurtlar Kurumu Kız Öğrenci Yurdu
 
 
 
 
 
Ana Sayfa  
Foto Galeri  
İletişim  




 

Anadolu Üniversitesinin köklü akademik geçmişi GSF ile sanat dünyasına uzanıyor
26.07.2025 

Türkiye’nin sanat eğitimi konusunda önde gelen fakültelerinden biri olan Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), tüm bölümleriyle Üniversitemizin en çok tercih edilen fakültelerinden birini oluşturuyor. 40 yıldır eğitim hayatına devam eden fakültede çağdaş eğitim anlayışıyla sanatçı yetiştiriliyor. Öğrencilerine özgün ve yaratıcı bir eğitim ortamı sunan GSF’nin yönetiminde ise Dekan Vekili Prof. Duygu Kahraman, Dekan Yardımcıları Doç. Remzi San ve Doç. Gülçin Karaca yer alıyor.

Fakülte fiziki imkânlarının yanı sıra yurt dışı eğitim olanaklarıyla öğrencilerine yardımcı oluyor

Türkiye’de ilk ve tek olma özelliği taşıyan Güzel Sanatlar Fakültesi; Baskı Sanatları Bölümü, Cam Bölümü, Çizgi Film ve Animasyon Bölümü, Grafik Sanatlar Bölümü, Heykel Bölümü, Resim Bölümü ve Seramik Bölümü ile geniş bir donanıma sahip yaratıcı öğrenciler yetiştiriyor.

Geniş bir alana kurulmuş olan Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi genç ve dinamik eğitim kadrosu ile yenilenmiş ve teknolojik altyapıyla desteklenmiş, donanımlı derslik ve bilgisayar laboratuvarlarıyla hizmet veriyor. Türkiye genelindeki önde gelen Güzel Sanatlar Fakültelerinden olan Anadolu GSF, öğrenciler için hem yan dal ve çift ana dal hem de öğrenci değişim programları sunuyor. Anadolu Üniversitesi GSF, sanayi-üniversite iş birliği çerçevesinde proje tabanlı üretim yapmak isteyen, yetenekli olduğuna inanan her adayı bekliyor.

Mezunlar sektörün önde gelen firmalarında çalışıyor

GSF öğrencileri, ulusal ve uluslararası alanda düzenlenen sanat ve tasarım yarışmalarında da önemli başarılar elde ediyor. GSF öğrencileri geçtiğimiz yıl ulusal ve uluslararası alanda 32 ödülün sahibi olmayı başardı. Öte yandan Anadolu Üniversitesi GSF mezunları önemli firmalarda tasarımcı, sanatçı olarak çalışıyor, büyük başarılara imza atarak hem GSF’yi hem de Anadolu Üniversitesini gururlandırıyor. Bu kapsamda fakültemiz Animasyon Bölümü mezunlarından Onur Şentürk, “Ejderha Dövmeli Kız” filminin jeneriğini tasarladı ve yönetti. Yine mezunlarımızdan Murat Kılıç “007 James Bond: No Time to Die” filminde çalışırken Kubilay Kocaoğlu Oscar ödüllü “Yer Çekimi”, “Sherlock Holmes: Gölge Oyunları”, “Galaksinin Koruyucuları”, “Avengers: Age of Ultron”, “Tarzan Efsanesi”, “Titanların Öfkesi”, “Kötü Kedi Şerafettin” gibi filmlerde animatör olarak görev aldı. Bölüm mezunlarından Yıldıray Çınar ve Mahmud Asrar ise mezuniyet sonrası profesyonel çalışmalarını çizgi roman üzerine yoğunlaştırarak dünyaca ünlü “DC Comics” ve “Marvel” gibi çizgi roman şirketlerinde çizer olarak çalışmalarını sürdürüyor. Cam bölümü mezunlarımızdan İbrahim Erdoğan dünya çapında önemli bir yeri olan GAS (Glass Art Society- Cam Sanatları Derneği) ekibinde yer almış, ayrıca dünya çapında önemli bir cam yarışması olan Stanislav Libensky yarışmasında ödül kazandı. Baskı Sanatları Bölümü mezunu Emre İnan, “6. İstanbul Exlibris Yarışması”nda “Genç Sanatçı Ödülü” aldı, Rusya’da düzenlenen uluslararası Rusya Kartina Mira Uluslararası Genç Sanatçı Yarışması’nda Grafik dalında “Genç Sanatçı Ödülü’nü alan tek Türk sanatçı oldu. Resim Bölümden Sena Takeş, 2025 yılında gerçekleşen 2. Ulaşan ve Erişen Türkiye 2053 Üniversitelerarası AR-GE Fikir Yarışmasında Havacılık ve Uzay Kategorisinde Etkileşimli Dijital sanat İstasyonları projesiyle mansiyon ödülü aldı.  Resim Bölümü öğrencimiz Nurdan Unus Tübitak tarafından desteklenen öğrenci projesini gerçekleştirdi. Grafik Sanatlar Bölümünden Yiğit Karabulut 2025 yılında Cannes’da Design Lions kategorisinde; Seray Samancı ise, TBWA ekibi içinde aynı kategoride ödül aldı. “UNIADS: Üniversiteler Arası Reklamcılık Festivali 2025” Yarışması’nda Grafik Sanatlar Bölümü öğrencilerinin kurduğu “Gradolu” ekibi Medya Kategorisi’nde “Outdoor” özel ödülünü aldı. Seramik Bölümünden Tuba Önder Demircioğlu ise, serbest sanatçı olarak Uluslararası sanat fuarı ArtBasel, Art Miami, LA Art Show, gibi etkinliklerde eserleriyle yer aldı. 2025 yılında lisans öğrencilerimiz Melek Karataş ve Rabia Kübra Talaka ise Jingdezhen Seramik Üniversitesi’nin “Uluslararası Seramik Sanat Çalışma Kampı” kapsamında bir aylık eğitim programına katıldı. Heykel Bölümü mezunu Barış Kareli de bir sfx ve prop sanatçısı olarak kurduğu Londra merkezli atölyesinde sinema ve tiyatro sektöründe hizmet veriyor. Kareli’nin Azize adlı filmi ile “En İyi Görsel Efekt” ödülü bulunuyor. Mezunumuz Doğan Vural TaleWorlds adlı oyun firmasında üç boyutlu karakter tasarımcısı olarak çalışıyor.

Mezuniyet sonrası öğrenciler birçok farklı alanda çalışma imkânı buluyor

GSF mezunları kendi atölyelerini açarak serbest sanatçı, sanat danışmanı, öğretmen, özel ve kamu kuruluşlarında sanat yönetmeni, güzel sanatlarla ilgili eğitim ve araştırma kurumlarında akademik kariyer de yapabiliyor.

Özel yetenek sınavlarına ilgi yoğun oluyor

Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tüm bölümlerine, ön kayıt ve özel yetenek sınavı ile öğrenci alıyor. 2025-2026 eğitim öğretim yılı için yetenek sınavlarının çalışmalarına da başlayan fakültenin özel yetenek sınavı başvuru detayları, önümüzdeki günlerde Anadolu Üniversitesi ana sayfasında paylaşılacak. Ulusal ve uluslararası birçok projede de yer alan Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, geleceğin sanatçılarını yetiştirme konusunda özveriyle çalışmaya ve üretmeye ediyor.

 

Gönderen: journal
930 defa okundu 
 


Eğitim
Rektör Adıgüzel, Batı Trakya’da Bir Dizi Ziyaret Gerçekleştirdi
Anadolu Üniversitesinin köklü akademik geçmişi GSF ile sanat dünyasına uzanıyor
Yaz Kur’an Kursu Kapanış Programı Düzenlendi
Rektör Adıgüzel Batı Trakya’da Kapsamlı Ziyaretler Gerçekleştirdi
Kreş öğrencileri Anadolu Üniversitesi Serasını ziyaret etti

 

 
 
  Ziyaretçi: 160725 - Hit: 161201