Espati Petshop
Espati Petshop
Petshop Akvaryum Kedi ve Köpek Maması
Petshop Akvaryum Kedi ve Köpek Maması
 
 
 
Hakkımızda
 
 
Ana Sayfa  
Duyuru Kampanya >  
Foto Galeri  
İletişim  


Ürün / Hizmet 
Akvaryum
Balıklar
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları


 

Eskişehir’de Orman Yangınlarına Karşı Topyekûn Mücadele Hazırlığı
30.04.2025 

Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy'un başkanlığında, "Eskişehir İli Orman Yangınları İle Mücadele Komisyonu" toplandı. Toplantıya, ilgili 22 kurumun temsilcisi katılarak, yaz mevsimi öncesinde orman yangınlarına karşı alınacak önlemler detaylı bir şekilde ele alındı.

Toplantıda, orman yangınlarını önlemeye yönelik alınacak tedbirler, yangın anında gerçekleştirilecek müdahale stratejileri, erken uyarı sistemlerinin etkinliği ve halkın bilinçlendirilmesine yönelik çalışmalar kapsamlı bir şekilde görüşüldü.

Vali Hüseyin Aksoy açılış konuşmasında, ormanların sadece doğal zenginlik değil, aynı zamanda geleceğin teminatı olduğunu vurgulayarak, her bir ağacın ve canlı türünün korunmasının en önemli görevlerden biri olduğunu belirtti. Yaz mevsimiyle birlikte artan yangın riskine karşı hazırlıklı olunması gerektiğinin altını çizen Vali Aksoy, kurumlar arasındaki tam koordinasyonun hayati önem taşıdığını ifade etti.

Vali Aksoy ayrıca, orman yangınlarının büyük bir bölümünün insan kaynaklı hatalardan çıktığına dikkat çekerek, vatandaşlara ormanlık alanlarda ateş yakmamaları, sigara izmaritlerini doğaya atmamaları ve en ufak bir dumanı gördüklerinde derhal 112'yi arayarak ihbarda bulunmaları çağrısında bulundu.

Eskişehir Orman Bölge Müdürü İsmail Çetin ise yaptığı sunumda, Eskişehir'in orman varlığı, yangınlara karşı alınan önlemler, uzun yıllara ait yangın istatistikleri ve mevcut söndürme kapasitesi hakkında katılımcılara detaylı bilgiler aktardı.

Toplantıda, hazırlanan işbirliği protokolü maddeleri okunarak kurumlar bazında görüş alışverişinde bulunuldu. 2025 yılında orman yangınlarına karşı uygulanacak tedbirler ve iş süreçleri belirlenerek karara bağlandı. Bu toplantı ile Eskişehir'de orman yangınlarıyla mücadelede kurumlar arası iş birliği ve koordinasyonun güçlendirilmesi hedefleniyor.

Gönderen: journal
908 defa okundu 
 


Ekoloji
Eskişehir’de Orman Yangınlarına Karşı Topyekûn Mücadele Hazırlığı
TCDD, SIFIR ATIK BELGESİ ALDI
Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü, Afyonkarahisar’da Tıbbi ve Aromatik Bitkilerini Tanıttı
"Gönüllere Dokunan Miras Toprakla Buluştu"
Akıllı Tavşan Momo, Çocuklara Orman Sevgisini Aşıladı

 

 
 
  Ziyaretçi: 153043 - Hit: 160293