Espati Petshop
Espati Petshop
Petshop Akvaryum Kedi ve Köpek Maması
Petshop Akvaryum Kedi ve Köpek Maması
 
 
 
Hakkımızda
 
 
Ana Sayfa  
Duyuru Kampanya >  
Foto Galeri  
İletişim  


Ürün / Hizmet 
Akvaryum
Balıklar
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları


 

İnönü Belediyesi’nden Eğitime Temizlik Desteği: Okul Konteynerleri Yenilendi
25.08.2026 

Merkez Alıyor, İnönü Hizmet Veriyor: Okullarda Katı Atık Parası Değil Hizmet Farkı

Merkez Destek Yerine Ücret Alırken İnönü Belediyesi Okulların Konteynerlerini Yeniledi

Eskişehir merkezinde yer alan Odunpazarı ve Tepebaşı Belediyeleri eğitim kurumlarından katı atık bedeli tahsil etmeye devam ederken, dış ilçelerde tamamen farklı bir yerel yönetim anlayışı sergileniyor. Katı atık ücreti toplamayan İnönü Belediyesi, bütçe yükü bindirmek yerine okulların fiziki ihtiyaçlarını karşılayarak eğitim kurumlarına doğrudan destek sağlıyor.

İnönü Belediyesi, ilçe genelinde eğitim veren okullarda yürüttüğü saha çalışmaları kapsamında eskimiş ve kullanılamaz hale gelmiş çöp konteynerlerini belediye ekipleri aracılığıyla yenileriyle değiştirdi.

Amaç: Temiz ve Sağlıklı Bir Eğitim Çevresi

Okul bahçelerinde hijyeni artırmak ve öğrencilerin daha sağlıklı şartlarda eğitim görmesini sağlamak amacıyla gerçekleştirilen çalışma ile ilgili şu detaylara dikkat çekildi:

  • Eğitime Doğrudan Katkı: Okulların yıpranmış ve hijyen riski oluşturan çöp konteynerleri tamamen sıfırlandı.

  • Farklı Belediyecilik Anlayışı: Merkez ilçelerde belediyeler okullara katı atık faturası keserken, kırsal ilçelerde hem katı atık ücreti alınmıyor hem de okul ekipmanları belediye imkânlarıyla yenileniyor.

İlçe genelinde temizlik ve çevre düzenleme mesaisini sürdüren İnönü Belediyesi yetkilileri, eğitim kurumlarından gelen talepleri öncelikli olarak karşılamaya devam edeceklerini belirtti.

Gönderen: haber
4137 defa okundu 
 


Ekoloji
Flanşlı mı, Güvenlikli mi, Mobil mi? İskele Türleri Karşılaştırması
İnönü Belediyesi’nden Eğitime Temizlik Desteği: Okul Konteynerleri Yenilendi
OGM’den Uyarı: Önümüzdeki 10 Güne Dikkat!
Orman Köylüsü Yangın Gönüllüsü Oluyor: 298 Köye Su Tankerli Müdahale Seti
Enerji Nakil Hatlarının Altında 150 Bin Lavanta Fidanı Toprakla Buluştu

 

 
 
  Ziyaretçi: 174944 - Hit: 182968