Eskişehir Temizlik Esberrak
Eskişehir Temizlik Esberrak
Temizlik Hizmetleri
Ev Ofis İşyeri Cam Koltuk Temizleme
Temizlik Hizmetleri
Ev Ofis İşyeri Cam Koltuk Temizleme
 
 
 
Kurumsal Hizmetlerimiz Referanslarımız
 
 
Ana Sayfa  
Haber & Duyurular >  
İletişim  




 

Eskişehir havası temiz şehirler arasında
17.04.2024 

Çeyrek asır önce hava kirliliği ile karşı karşıya kalan Eskişehir'in kaderini Eskişehir'in ilk büyükşehir belediye başkanı Aydın Arat değiştirdi. Hem de dönemin iktidarından aldıı destekle belediye kasasından tek kuruş harcatmadan Eskişehir'i doğalgazla tanıştıran Aydın Arat'ın bu girişi ile Eskişehir'in geleceği kurtuldu.

Ulusal basında yayımlanan haberlerde, dünya çapında 134 ülkenin hava kirliliği değerlerinin analiz edildiği, İsviçre merkezli hava kalitesi teknolojisi şirketi IQAir tarafından yıllık olarak yayımlanan ve metreküp başına düşen PM2.5 yoğunluğu ölçümleri esas alınarak hazırlanan 2023 Yılı Dünya Hava Kalitesi Raporu verilerine göre İlimiz hava kalitesinin ülkemizin havası en temiz 5 ili arasında yer aldığı belirtilmektedir.

İlimizde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın Ulusal Hava Kalitesi İzleme Ağı’na entegre durumda toplam 5 adet hava kalitesi ölçüm ve izleme istasyonu bulunmakta olup son 3 yılın (2021-2022-2023) ölçüm verileri incelendiğinde özellikle sanayi kaynaklı hava kirliliğini izlemek üzere kurulan Metin Sönmez (Sultandere) İstasyonu’na ait verilerin Türkiye genelinde üst sıralarda yer aldığı ve bu anlamda İlimizin ülke genelinde havası en temiz iller arasında ön sıralarda yer aldığı görülmektedir.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü olarak şehrimizde, Bakanlığın sürdürülebilirlik stratejileri doğrultusunda etkin politikalar izlenmektedir. Bunun sonucu olarak da, İlimiz büyük ve farklı sektörlerde üretim yapan sanayi kuruluşlarını barındıran bir şehir olmasına karşın havası, suyu ve toprağıyla bütüncül olarak Ülkemizdeki en yaşanabilir kentlerin başında gelmektedir. İlimizde büyük çoğunluğu Organize Sanayi Bölgesi bünyesinde olmak üzere binden fazla sanayi tesisi bulunmakta olup bunlardan çevre iznine tabi olanların tamamı Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği kapsamında belgelendirilmiştir.

İl Müdürü Hikmet ÇELİK yaptığı açıklamada; İlimizin hava kalitesinin en temiz iller arasında yer almasından memnuniyet duyduğunu, bu durumun Müdürlükçe gerek sanayi gerek ulaşım gerekse de evsel ısınma kaynaklı emisyonların kontrolüne yönelik gerçekleştirilen etkin denetimlerin bir sonucu olduğunu, İlimizin hava kalitesinin korunması ve daha iyi seviyelere getirilmesi, halkımızın daha sağlıklı bir çevrede yaşamını sürdürmesi adına Çevre Mevzuatı kapsamında çalışmaların titizlikle yürütüldüğünü ifade etmiştir.

 

Gönderen: journal
5936 defa okundu 
 


Ekoloji
Bu proje ile istilacı balık türlerinin popülasyonu azaltılacak
İklim Değişikliği Afet Yönetimi Projesi Kapanış Konferansı düzenlendi
2024 Yılı Orman Yangınlarıyla Mücadele Tatbikatı Antalya’da Gerçekleşti
Eskişehir’de yaban hayvanlarına havadan kuduz aşılaması yapıldı
Kuraklık için kırmızı alarm

 

 
Ekonomi
Çifteler, Günyüzü Ve Sivrihisar Kanola Çiçekleriyle Sarıya Boyandı
Eskişehir’de şarküteri işletmelerine gıda güvenliği eğitimi
Özel eğitim kuruluşları tanıtım günleri’ne yoğun ilgi
İş insanlarının yaşadığı sorunlara avrupa ülkelerine vize de eklendi
“Yeni nesil teşviklere ve yeni büyük yatırımlara ihtiyacımız var”

 
  Ziyaretçi: 6905857 - Hit: 7050129