Eskişehir Tekin Karo
Eskişehir Tekin Karo
İnşaat Malzemeleri Karo Üretim
İnşaat Malzemeleri Karo Üretim
 
 
 
Hakkımızda Ürünlerimiz Çevre Düzenleme
 
 
Ana Sayfa  
Genel Bilgiler >  
Foto Galeri  
İletişim  




 

BDDK’dan Kredi Kartı ve Cep Telefonu Kredilerinde Yeni Düzenleme
3.10.2026 

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), cep telefonu alımlarında kullandırılan tüketici kredileri ile kredi kartı asgari ödeme tutarlarında değişikliğe gitti. Yapılan düzenlemeyle 40 bin TL ve altındaki cep telefonları için kredi vade sınırı 12 ay olarak belirlenirken, kredi kartlarında %40 asgari ödeme zorunluluğu getiren limit eşiği 100 bin TL’ye çıkarıldı.

BDDK'DAN KREDİ KARTI VE CEP TELEFONU KREDİLERİNDE YENİ DÜZENLEME

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), finansal istikrarı desteklemek ve tüketici dinamiklerini düzenlemek amacıyla kredi kartı ve tüketici kredisi limitlerinde güncellemeye gitti. Alınan kararla birlikte sıfır ve yenilenmiş cep telefonu alımlarındaki kredi vadeleri ile kredi kartı asgari ödeme oranları yeniden şekillendirildi.

Cep Telefonu Kredilerinde Yeni Vade Sınırları

BDDK kararı doğrultusunda, cep telefonu alımı amacıyla tüketicilere sunulan kredilerdeki fiyat ve vade sınırları güncellendi:

  • Sıfır Cep Telefonları: Fiyatı 40 bin TL ve altında olan cihazlar için tüketici kredisi vade sınırı 12 ay, 40 bin TL’nin üzerindeki cihazlar için ise 3 ay olarak uygulacak.

  • Yenilenmiş Cep Telefonları: "Yenilenmiş ürün" statüsündeki telefonlarda 12 ay vadeli kredi imkânı 50 bin TL ve altındaki cihazları kapsayacak. Fiyatı 50 bin TL’nin üzerindeki yenilenmiş telefonlarda ise vade 3 ay ile sınırlı tutulacak.

Diğer yandan, standart sıfır cep telefonlarında kredi kartına taksit yasağı uygulaması devam ederken; yenilenmiş telefon alımlarında kredi kartına 12 ay taksit imkânı tutar sınırı olmaksızın sürecek.

Kredi Kartlarında Asgari Ödeme Eşiği 100 Bin TL Oldu

Düzenleme kapsamında kredi kartı dönem borcu asgari ödeme oranlarını belirleyen limit sınırı da artırıldı. Daha önce 50 bin TL olarak uygulanan limit eşiği 100 bin TL’ye yükseltildi.

Yeni finansal düzenlemeye göre:

  • Limit değeri 100 bin TL ve altında olan kredi kartlarında dönem borcunun yüzde 20'si,

  • Limit değeri 100 bin TL'nin üzerinde olan kredi kartlarında ise dönem borcunun yüzde 40'ı asgari ödeme tutarı olarak tahsil edilecek.

Gönderen: haber
1280 defa okundu 
 


Ekonomi
Türkiye’den İhracat Rekoru: Eylül Ayında 26 Milyar Dolar Aşıldı
BDDK’dan Kredi Kartı ve Cep Telefonu Kredilerinde Yeni Düzenleme
skişehir’de Ticaret İl Müdürlüğü’nden Sıkı Denetim
Eskişehir’de Ulaşım Ücretlerine Zam
OEDAŞ’ın Karbon Yönetimi Projesine Uluslararası Yeşil Elma Ödülü

 

 
 
  Ziyaretçi: 4078370 - Hit: 4214628