Eskişehir Tekin Karo
Eskişehir Tekin Karo
İnşaat Malzemeleri Karo Üretim
İnşaat Malzemeleri Karo Üretim
 
 
 
Hakkımızda Ürünlerimiz Çevre Düzenleme
 
 
Ana Sayfa  
Genel Bilgiler >  
Foto Galeri  
İletişim  




 

Eskişehir’de Gıda Denetimi: Tüketici Sağlığı İçin Ağır Yaptırımlar Devreye Girdi
20.02.2026 

Gıda Güvenliğinde Taviz Yok: Eskişehir’de Tek Seferde 396 Bin TL Ceza!

Eskişehir’de sofralara ulaşan gıdanın güvenliğini sağlamak amacıyla yürütülen denetimler, son bir haftada rekor cezaları beraberinde getirdi. Eskişehir Valiliği tarafından paylaşılan 12-18 Şubat 2026 dönemine ait rapor, halk sağlığını tehdit eden unsurlara karşı yürütülen mücadelenin ciddiyetini gözler önüne serdi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği risk esaslı kontrollerde, mevzuata aykırı hareket eden işletmelere yönelik ağır idari yaptırımlar uygulandı.

290 İşletme Mercek Altına Alındı

Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü ekiplerinin sahadaki yoğun mesaisi sonucunda; gıda üretiminden yem işletmelerine, ithalattan ihracata kadar geniş bir yelpazede denetimler gerçekleştirildi. Bir hafta gibi kısa bir sürede 290 işletme kontrol edilirken, laboratuvar incelemeleri için 27 numune alındı. Dış ticaret kanadında da boş durmayan ekipler, 50 ithalat ve 205 ihracat işleminin gıda güvenliği standartlarına uygunluğunu teyit etti.

Ağır Bilanço: Para Cezası, İmha ve Faaliyet Durdurma

Denetimler sırasında tespit edilen mevzuat ihlalleri cezasız kalmadı. Raporda yer alan çarpıcı veriler, gıda denetimlerinin sadece birer "kontrol" değil, aynı zamanda caydırıcı birer yaptırım gücü olduğunu gösterdi:

  • İdari Para Cezası: Kurallara uymayan işletmelere toplam 396 bin 417 TL ceza kesildi.

  • İmha Kararı: Sağlık standartlarını karşılamayan 1 ürünün tamamen imhasına karar verildi.

  • Faaliyet Durdurma: Ağır kusur tespit edilen 1 işletmenin faaliyetleri tamamen durdurularak kapısına kilit vuruldu.

Eskişehir Valiliği, vatandaşların güvenilir gıdaya ulaşması için bu denetimlerin kararlılıkla süreceği mesajını verdi. Tüketicilerin karşılaştıkları şüpheli durumlarda "Alo 174 Gıda Hattı" üzerinden bildirimde bulunmalarının denetim sürecine güç kattığı hatırlatıldı.

Gönderen: haber
760 defa okundu 
 


Ekonomi
Eskişehir’de Gıda Denetimi: Tüketici Sağlığı İçin Ağır Yaptırımlar Devreye Girdi
Mihalgazi’de Verimli Üretim İçin Teknik Zirve: "Yaprağı Yenen Sebzeler"
Eskişehir Tarımı İçin Çözüm Arayışı: Ankara’da Kritik Ziraat Odaları Zirvesi
Eskişehir’de Arıcılığın Geleceği Erasmus+ "Best Honey" Projesi İle Şekilleniyor
Hedef Ortak Kalkınma: Eskişehir Ve Denizli Sanayi Odaları Arasında Güç Birliği

 

 
 
  Ziyaretçi: 4038621 - Hit: 4174427