Öznur Dış Cephe Temizliği 0530 746 82 66 - 0542 260 86 02
Öznur Dış Cephe Temizliği 0530 746 82 66 - 0542 260 86 02
ESKİŞEHİR DIŞ CEPHE TEMİZLİĞİ
ESKİŞEHİR CAM TEMİZLİĞİ
ESKİŞEHİR MERDİVEN TEMİZLİĞİ
KOLTUK YIKAMA,EV,İNŞAAT,OFİS,OKUL TEMİZLİKLERİ

ESKİŞEHİR DIŞ CEPHE TEMİZLİĞİ
ESKİŞEHİR CAM TEMİZLİĞİ
ESKİŞEHİR MERDİVEN TEMİZLİĞİ
KOLTUK YIKAMA,EV,İNŞAAT,OFİS,OKUL TEMİZLİKLERİ

 
 
 
MERDİVEN TEMİZLİĞİ Hakkımızda Referanslarımız Dış Cephe Temizliği
 
 
Ana Sayfa  
İletişim  




 

Bayraktar AKINCI ve KEMANKEŞ 1: Gökyüzünde Milli İş Birliği
28.02.2026 

Savunma Sanayisinde "Milli" Hamle: KEMANKEŞ 1 ile AKINCI’nın Pençeleri Keskinleşti

Gökyüzünde Yapay Zekâ Dönemi: AKINCI ve KEMANKEŞ 1’den Tam İsabet!

Baykar tarafından yerli ve milli imkânlarla geliştirilen Bayraktar AKINCI TİHA (Taarruzi İnsansız Hava Aracı), modern savaş sahasının en gelişmiş mühimmatlarından biri olan KEMANKEŞ 1 Yapay Zekâ Tabanlı Mini Seyir Füzesi ile yapılan testlerden tam not aldı. Selçuk Bayraktar’ın paylaştığı görüntülerde, AKINCI’nın hedefe yönelik "Atış, Seyir ve Dalış" manevralarını başarıyla gerçekleştirdiği görüldü.

Yapay Zekâ ile Akıllı Avcı

Baykar’ın özgün olarak geliştirdiği KEMANKEŞ 1, mini bir seyir füzesi olmasının ötesinde yapay zekâ tabanlı hedef tanıma ve takip yeteneklerine sahip. AKINCI’dan ayrıldıktan sonra otonom olarak uçuşunu sürdüren ve yüksek hassasiyetle hedefe dalış yapan KEMANKEŞ 1, TİHA’ların stratejik caydırıcılığını bir üst seviyeye çıkarıyor.

Farklı Mühimmatlar, Tek Bir Hedef: Tam İsabet

Daha önce Roketsan’ın "EREN" yüksek hızlı dolanan mühimmatıyla başarılı hava-hava testleri yapan AKINCI, bu kez KEMANKEŞ 1 ile operasyonel esnekliğini kanıtladı. TİHA’nın farklı mühimmatlarla uyum içerisinde çalışması, Türk savunma sanayisinin "modüler" ve "çevik" yapısını bir kez daha dünyaya ilan etti.

Selçuk Bayraktar’dan "Milli Gurur" Paylaşımı

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, test aşamalarını sosyal medya hesabından paylaşarak mühendislik ekiplerini kutladı. Bayraktar, AKINCI’nın gelişim sürecinin hız kesmeden devam edeceğini ve yeni mühimmat entegrasyonlarıyla milli güvenliğe katkı sunmayı sürdüreceğini vurguladı.

Gönderen: haber
2593 defa okundu 
 


Bilim-Teknoloji
Siber Suçlar Katlanarak Artmaya Devam Ediyor
Deepfake’ten NFC tuzaklarına kadar Android kullanıcılarını bekleyen tehlikeler
Türk Bilim Heyeti Antarktika’dan Zaferle Döndü: Hedef Kalıcı Üs!
Cebinizdeki "Görünmez Nöbetçi": Uygulama İzinleri Sizi Koruyor mu, İzliyor mu?
Vodafone, Eskişehirlilere 5G’yi Tanıtacak

 

 
 
  Ziyaretçi: 1806492 - Hit: 1884856