Eskişehir Çiçek Gönderme
Eskişehir Çiçek Gönderme
Çiçek Gönderme
Çiçek Gönderme
 
 
 
Çiçekciler Çiçek Siparişi Çiçek Gönder Makaleler
 
 
Ana Sayfa  
İletişim  


Ürün / Hizmet 
Çeşide Göre Çiçekler
Gönderime Göre


 


Makaleler



Makaleler
Nereden Çıktı Bu Sevgililer Günü?

6 Kasım 2014 Perşembe

Her yıl 14 Şubat’ın yaklaşmasıyla birlikte tüm sevgililer, mutlaka kendine sorar bu soruyu. Çünkü Sevgililer Günü Hediyesi alma süreci sevgililer için oldukça sancılı geçer. :)  Peki Sevgililer Günü ilk olarak ne zaman kutlanmaya başladı? Bu ismi kim buldu? Neden her Sevgililer Günü’nde hediye alıyoruz? Emin olun ki; sevgiliye hediye ararken bu soruları herkes kendine soruyor. :)

sevgililer günü online çiçekçi
sevgililer günü için çiçekçi

Sevgililer Günü, orijinal adıyla Valentine’s Day olarak tüm dünyada kutlanan bu özel gün, ilk olarak Eski Roma’da yaşamış bir din adamı olan Aziz Valentine’e ithafen kutlanmaya başladı.

Antik Roma’da 15 Şubat, bereket tanrısı olarak bilinen Lupercus’u anmak için Lupercalia günü olarak kutlanmaktaydı. Özellikle genç kızlar için önemli bu günde, kurban edilen keçilerin kanları kızlara sürülür ve bunun doğurganlığı arttıracağı düşünülürdü. sevgililer günü çiçekçi ile çiçek gönder.

Lupercalia gününün arifesi, yani günümüzde de kutlanan 14 Şubat’ta ise genç erkeklerin ve kızların isimlerinin yazıldığı küçük kağıtlar büyük bir kavonoza atılıp, daha sonra eşleştirilirdi. Bu gelenek, sevgilisi olmayanların da bu özel günü yalnız geçirmemesi için önemliydi. O dönemde gerçekleşen birçok evliliğin bu kura sonucu gerçekleştiği biliniyor.

Roma’nın o dönemdeki imparatoru 2. Claudius, ülkeyi kendi kuralları ile yöneten, zalim bir hükümdardı ve ordusu için asker bulamamasından yakınıp, halkına evlenmeyi ve nişanlanmayı yasakladı. Bu yasak büyük bir tepki çekse de kimse karşı gelemiyordu. Aziz Valentine dışında…

Papaz Valentine, Claudius’tan gizli olarak gençleri evlendirmeye devam ediyordu. Bu olayın imparatorun kulağına gitmesi çok uzun sürmedi. Ceza olarak Valentine, sopayla dövülerek öldürüldü ve 14 Şubat tarihinde Hristiyan şehitliğine gömüldü.

1800′lü yıllarda Amerikalı Esther Howland’ın 14 Şubat’ta sevgilisine kart göndermesi ise bu özel günü başka bir boyuta taşıdı. O tarihten sonra her sevgili kart beklemeye başladı. Bu gelenek de kısa bir sürede yayıldı ve günümüze kadar geldi. Aradaki tarihte kimin kart yollamayı hediye almaya çevirdiği ise bilinmiyor. :)

O dönemde kadınları oldukça mutlu eden kartlar, günümüzde ise hediyelere ek olarak gönderiliyor. O yüzden karttan çok hediye seçimine önem vermek, iki taraf için de yararlı olacaktır ;)

Sevgiliniz için henüz Sevgililer Günü hediyesi almadıysanız ÇiçekSepeti Hediye Sevgililer Günü Hediyeleri kategorimizi ziyaret edebilir, sevgilinize özel, en güzel Sevgililer Günü hediyesini sipariş edebilirsiniz.

 


3884 kez okundu


Diğer Başlıklar


Çiçek Bakımı  
Burca Göre Çiçekler  
Özel Günler  
Çiçek Notları  
ÇİÇEK ANLAMLARI  
Doğum günü mesajları  
Sevgililer Günü Çiçekleri  
Nereden Çıktı Bu Sevgililer Günü?  
Sevgililer Günü Çiçekçi  

Toplam Kayıt: 9 [9 - 1]    
Sayfa: [ 1 ]
 
  Ziyaretçi: 1061840 - Hit: 3884