Beyazaltın - Koltuk Yıkama Şirketi 0545 308 65 65
Koltuk yıkama,Ev, Merdiven, Villa, Büro, Okul ve İnşaat Sonrası Temizlikleri
Hoşnudiye Mahallesi İsmet İnönü caddesi No:20/32
iletisim@temizliksirketlerieskisehir
0545 308 65 65

TÜGVA’dan asılsız haberlere tepki

25.04.2024 

Eskişehir TÜGVA'dan Kahvehane İle Kıraathaneyi ayırt edemeyenlere ve sanki ortada bir müze varmışta müzeyi kıraathaneye çevirmişler gibi algıyla kamuoyunu yanıltan açıklama ve haberlere karşı bir açıklama geldi.

Yapılan açıklama şöyle:

Eskişehir yerel basınında yer alan asılsız haberler ile ilgili kamuoyuna duyurumuzdur:

Türkiye Gençlik Vakfı; iyiye, güzele ve doğruya dair ne varsa savunan, milli ve manevideğerlerine saygılı bir gençlik yetiştirmek için her alanda gençliğe hizmet eden, kamuyararına faaliyet gösteren bir vakıftır.

Sadece Eskişehir özelinde değil, tüm Türkiye'de Kıraathanelerimiz (OKUMA SALONU),icathanelerimiz, yurtlarımız ve temsilciliklerimiz ile gençlerin isteklerine ve ihtiyaçlarına yönelik faaliyet göstermekteyiz.

Basında asılsız haberler ile müze olduğu iddia edilen ve atıl vaziyette bulunan binaTÜGVA Eskişehir il Temsilciliği olarak Türk Dünyası Vakfı ile yapmış olduğumuz protokolsonrasında atıl bir yapı olmaktan çıkarılarak usulüne göre yaşayan bir müze ve Kıraathane (OKUMA SALONU) olarak Eskişehir gençliğinin hizmetine sunulmuştur.

"Kıraathane" kelimesi ile "kahvehane" kelimesinin ayrımını yapamayan zihniyet ile heralanda mücadele ederken ilgili kişilere Türk Dil Kurumu'ndan bir sözlük almalarınıtavsiye ederiz. Türk Dil Kurumu'nun kayıtlarında, yani Türkçe'de "kıraathane" kelimesinin anlamı "okuma yeri/okuma mekanı" olarak ifade edilmektedir. Aynı dilikonuşabilmek ve okuma alışkanlığı kazanarak bilgiden eksik kalmamak için ilgili kişileride TÜGVA Kıraathanelerine bekliyoruz...

Gönderen: journal
5998 defa okundu 
 


Güncel
Kalabak suyuna zamdan sonra şimdi de şebeke suyuna zam!..
ULUSAL EGEMENLİK
Kalabak suyuna beklenen zam geldi
Eskişehir’de Hayır Çarşısı Açıldı!
Dikkat bu yollar Eskişehir’de 1 Mayısta Kapalı olacak