Beyazaltın - Koltuk Yıkama Şirketi 0545 308 65 65
Koltuk yıkama,Ev, Merdiven, Villa, Büro, Okul ve İnşaat Sonrası Temizlikleri
Hoşnudiye Mahallesi İsmet İnönü caddesi No:20/32
iletisim@temizliksirketlerieskisehir
0545 308 65 65

Tramvaylar Tüm Gün Ücretsiz Sanıldı, Saat Sınırı Vatandaşı Yanılttı

16.07.2026 

Eskişehir'de 15 Temmuz'da Ulaşım Şoku: Sabah Bilet Basan Vatandaşlar Şaşkına Döndü

15 Temmuz'da Toplu Taşımada Saat Karışıklığı: Vatandaşlar Bilet Basmak Zorunda Kaldı!

Eskişehir’de 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü anma programları kapsamında toplu taşımanın ücretsiz olacağı beklentisiyle sabah saatlerinde tramvay ve otobüslere binen vatandaşlar, kart okuyucularda ücret kesildiğini görünce büyük şaşkınlık yaşadı.

Şehirde gün boyu toplu taşıma araçlarının tamamen ücretsiz olacağını düşünen birçok Eskişehirli, sabah işe gidiş ve dönüş saatlerinde kartlarını okuttuklarında normal tarifenin uygulandığını fark etti. Kısa sürede yayılan bu durum, duraklarda ve araç içlerinde şaşkınlığa ve bilgi kirliliğine neden oldu.

Ücretsiz Ulaşım Sadece Akşam Saatlerini Kapsadı

Yaşanan kafa karışıklığının ardından, ücretsiz ulaşım uygulamasının tüm günü kapsamadığı ortaya çıktı. Edinilen bilgilere göre toplu taşımadaki ücretsiz tarife düzenlemesi şu şekilde uygulandı:

  • Gündüz Saatleri: Sabah saatlerinden itibaren otobüs ve tramvaylarda normal ücretli tarife geçerliliğini korudu.

  • Akşam Saatleri (19.00 Sonrası): Valilik Meydanı'nda düzenlenecek olan 15 Temmuz anma programına ve demokrasi nöbetine vatandaşların katılımını kolaylaştırmak amacıyla, ücretsiz ulaşım ve ring seferleri yalnızca saat 19.00’dan sonra devreye alındı.

Bilgilendirme Eksikliği Karışıklığa Yol Açtı

Meydana gelen bu aksaklığın ve vatandaşların yaşadığı şaşkınlığın, ücretsiz toplu taşıma hizmetinin başlangıç saatleri konusunda yeterli ve net bir bilgilendirme yapılmamasından kaynaklandığı belirtildi. 15 Temmuz resmi tatili nedeniyle ulaştırmanın gün boyu ücretsiz olacağı varsayımıyla hareket eden Eskişehirliler, belediyenin ve ilgili birimlerin bu tür özel günlerde saat detaylarını daha net ve önceden duyurması gerektiğini ifade ettiler.

Gönderen: haber
1047 defa okundu 
 


Güncel
Eskişehir’de Araç Sayısı 404 Bini Aştı, Otopark Çilesi Katlandı!
ESKİ’den Abonelerine "Yüksek Borç" Kıskacı: Hem Parayla Hem Sırayla!
İl Müftüsü Muharrem Gül’den Valilik Meydanı’nda Duygu Dolu 15 Temmuz Duası
Eskişehir’in Otopark Yatırımları Gerçeğin Çok Gerisinde Kalıyor
Tramvaylar Tüm Gün Ücretsiz Sanıldı, Saat Sınırı Vatandaşı Yanılttı