Beyazaltın - Koltuk Yıkama Şirketi 0545 308 65 65
Koltuk yıkama,Ev, Merdiven, Villa, Büro, Okul ve İnşaat Sonrası Temizlikleri
Hoşnudiye Mahallesi İsmet İnönü caddesi No:20/32
iletisim@temizliksirketlerieskisehir
0545 308 65 65

Vali Aksoy, Sakaryabaşı’ndaki Çalışmaları Yerinde İnceledi

27.12.2025 

ESKİŞEHİR — Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, Türkiye’nin en önemli su kaynaklarından biri olan Sakarya Nehri’nin doğduğu nokta, Çifteler ilçesindeki Sakaryabaşı bölgesinde incelemelerde bulundu. Vali Aksoy, bölgedeki rekreasyon alanları ve su kaçaklarını önleme çalışmaları hakkında teknik bilgi aldı.

Su Kaçaklarına "Enjeksiyon" Çözümü

Ziyaret kapsamında, DSİ 3. Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen kritik çalışmalar masaya yatırıldı. Sakaryabaşı’ndaki su kaynaklarının korunması ve kaçakların önlenmesi amacıyla başlatılan "enjeksiyon çalışmaları"nın tamamlandığı belirtildi. Vali Aksoy, yapılan bu teknik müdahalenin nehrin debisi ve bölgedeki ekosistem için taşıdığı önemi vurguladı.

Rüsubat Temizliği Devam Ediyor

Vali Aksoy, Sakaryabaşı Rekreasyon Havuzu ve mesire alanındaki iyileştirme süreçlerini de denetledi. Özellikle havuzda zamanla biriken rüsubat (tortu ve çökelti) malzemesinin temizlenmesine yönelik yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden güncel bilgiler aldı.

Turizm ve Çevre Vurgusu

İncelemeleri sırasında bölgenin hem doğal bir miras hem de önemli bir turizm merkezi olduğunu hatırlatan Vali Aksoy, çalışmaların çevreye duyarlı bir şekilde sürdürülmesini istedi. Sakaryabaşı'nın berrak sularının korunması ve vatandaşlar için daha kaliteli bir sosyal alan haline getirilmesi hedefleniyor.

Gönderen: haber
879 defa okundu 
 


Güncel
Eskişehir’de "Yap-Boz" Belediyeciliği: Dubalar Söküldü, Kamu Kaynakları Yine Çöpe Gitti!
İŞKUR Binasında "Belediye Engeli" Danıştay’dan Döndü
Vali Aksoy, Sakaryabaşı’ndaki Çalışmaları Yerinde İnceledi
Vali Aksoy Çifteler’de Muhtarlarla Buluştu: "Eğitimsiz Tek Bir Çocuk Kalmamalı"
Eskişehir’de Filistin İçin "İnsanlık İttifakı"ndan Büyük Çağrı