Beyazaltın - Koltuk Yıkama Şirketi 0545 308 65 65
Koltuk yıkama,Ev, Merdiven, Villa, Büro, Okul ve İnşaat Sonrası Temizlikleri
Hoşnudiye Mahallesi İsmet İnönü caddesi No:20/32
iletisim@temizliksirketlerieskisehir
0545 308 65 65

Yörük Kırka’da Vatandaşlar Sayaç Sorunuyla Boğuşuyor

29.07.2025 

"2 Aydır Çözüm Yok, 3 Bin Lira Tamir Parası İsteniyor!"

Eskişehir, Yörük Kırka – Eskişehir'in Yörük Kırka Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, su sayacı arızaları ve bu arızaların giderilmesindeki gecikmeler nedeniyle büyük mağduriyet yaşıyor. Mahalleden gelen tepkilere göre, arızalı su sayaçlarının aylardır değiştirilmemesi ve yetkililerin "gelir gelir" diyerek oyalaması, halkın sabrını taşırmış durumda.

"Dünya Tamir Parası Geliyor, Toplu Ödemek Zorunda Kalıyoruz"

Bir vatandaşın şikayetine göre, "Yörük Kırka'da su sayacımız gelmek bilmedi kahvede ekipler oturup duruyor, soruyorum gelir gelir deyip sallayıp duruyorlar. Köyde çoğu insan mağdur. Dünya tamir parası geliyor kullandığımız suyu toplu ödemek zorunda kalıyoruz." Bu durum, özellikle kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşların hem maddi hem de manevi olarak zor durumda kaldığını gösteriyor.

"185 Yoğun, Dairede Sıra Bekliyoruz, Yine Çözüm Yok"

Arızaların giderilmesi için vatandaşların başvurduğu 185 Alo Su Arıza hattının "çok yoğun" olduğu gerekçesiyle şikayetleri kayda alıp kapattığı belirtiliyor. Şikayetçi vatandaş, "185'i arıyorum çok yoğun kayda aldık deyip kızıp kapatıyorlar. Daireye gidiyorum onca sıra bekliyorum söylüyorum tamam beyefendi bildirdim diyorlar üstünden iki ay geçiyor gene su sayacı yok başka yolu var mı ki?" ifadeleriyle yaşadıkları bürokratik engeli gözler önüne seriyor.

"Pil Bitti Diye 3 Bin Lira Tamir Parası Nasıl Çıkıyor?"

Mağduriyetin bir diğer boyutu ise arıza giderimi için talep edilen yüksek ücretler. Vatandaş, "Yan köylerde de akrabalarıma soruyorum onlarda gelmediğini gelende 3 bin tamir parası çıktığını söylüyorlar pil bitti deyip 3 bin tamir parası nasıl çıkıyor" diyerek faturalandırılan yüksek maliyetlere tepki gösteriyor. "Pil bitti" gibi basit bir arıza için bu denli yüksek bir tamir ücretinin talep edilmesi, vatandaşlar arasında büyük bir şaşkınlık ve tepki yaratmış durumda.

Yörük Kırka sakinleri, yetkililerden acil çözüm ve şeffaf bir açıklama bekliyor.

Gönderen: journal
2427 defa okundu 
 


Güncel
YEŞİL DALGA GELDİ, PEKİ YA ESKİ ZİHNİYET NE OLACAK?
Eskişehir’de "Yeşil Dalga" Sistemi Devreye Girdi
Şirintepe Mahallesi Sakinlerinden Kaldırım İsyanı
Eskişehir’de Klima İsyanı: Otobüslerdeki "Camları Açmayınız" Yazısı Vatandaşı Çileden Çıkardı!
Vatandaşlardan Büyükşehir Belediyesi’ne Sert Tepki: Güneşte Yanıp Kavruluyoruz