Eskişehir Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü
Eskişehir Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü
Eskişehir Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü
Eskişehir Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü
 
 
 
0-6 Yaş Çocuk Evleri Sitesi Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) Halis Toprak Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasy Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğü 80. Yıl Halis Toprak Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğü Hacı Süleyman Çakır Huzurevi YBRM Maide Bolel Huzurevi Safiye Gönül Bayar Huzurevi Yetişkin Zihinsel Engelli Kadınlar Bakım ve Rehabi Odunpazarı Sosyal Hizmet Merkezi Tepebaşı Sosyal Hizmet Merkezi Özel Kreş ve Gündüz Bakımevlerimiz Özel Çocuk Kulüplerimiz Özel Huzurevleri ve Yaşlı Bakım Merkezlerimiz Özel Engelli Bakım Merkezlerimiz
 
 
Ana Sayfa  
İletişim  




 

Epilepsi Nedir, Nasıl Ortaya Çıkar?
8.05.2024 

Her insanın beyninde elektrik aktivitesi vardır. Bu elektriksel aktivite arttığında epilepsi ya da sara hastalığı dediğimiz tablo ortaya çıkmaktadır. 

 

Beyinde bulunan nöronlarda ani ve kontrolsüz deşarjlar olur. Bunun sonucunda da istemsiz kasılmalar bilinç değişiklikleri ve duygusal değişiklikler oluşur.  

Epilepsi nöbetler halinde olan bir hastalıktır ve nöbet aralarında hasta sağlıklıdır. Nöbet tipleri basitçe parsiyel ve jeneralize olarak iki ayrılır. Bunların yanı sıra başkalarının dışarıdan fark edemeyeceği hafif nöbet tipleri de mevcuttur. Nöbetler 30 saniye ile 2 dakika arasında sürer. Bazı epilepsi nöbetleri 5 dakikadan uzun sürebilir ve o zaman status epileptikus tablosundan söz edilir. 

Epilepsi Belirtileri Nelerdir ve Tanısı Nasıl Konur?

Epilepsi nedenleri arasında doğumsal anomaliler, doğum travması, beyin-damar hastalıkları, beyin iltihaplanması, beyin tümörleri yer almaktadır. 

Epilepsi tanısı fizik muayenesinin ardından Kranial BT, MR görüntüleme ve EEG tetkikleriyle konur. Epilepsi tanısı almış hastalara epilepsi nöbetlerini durdurmak için anti-epileptikler başlanır. İlaçlarla kontrol altına alınamayan nöbetlerde cerrahi yöntemlere de başvurulabilir. 

Gönderen: journal
3397 defa okundu 
 


Sağlık
Dikkat! Omuz ağrısı parkinson belirtilerinden biri olabilir
Akdeniz Anemisi Olabilir Misiniz?
Tatlı krizini yenmenin 8 püf noktası!
Beyin sağlığını korumanın 8 yolu
Dereotu Faydaları Nelerdir? Ne Kadar Tüketmeliyiz?

 

 
 
  Ziyaretçi: 309411 - Hit: 315438