Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, "Yaprağı Yenen Sebzelerde Kalıntıyla Mücadele Eylem Planı" çerçevesinde üreticilere yönelik bilgilendirme çalışmalarına aralıksız devam ediyor.
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın hayata geçirdiği "Kalıntı Eylem Planı" doğrultusunda düzenlenen eğitim toplantılarının bir yenisi, 24 Nisan 2025 tarihinde Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Doğancan Kahya'nın katılımıyla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Sazova Yerleşkesi'nde gerçekleştirildi.
Mihalgazi, Odunpazarı, Sarıcakaya ve Tepebaşı ilçelerinden çok sayıda üreticinin katıldığı toplantıda, Dr. Öğretim Üyesi Doğancan Kahya tarafından "Yaprağı Yenen Sebzelerde Hastalık ve Zararlı Yönetimi ile Biyolojik ve Biyoteknik Mücadele" konularında detaylı bir sunum yapıldı.
Toplantıya Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Nizamettin Çetiner, Osmangazi Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim üyesi Dr. Doğancan Kahya ve teknik personeller de iştirak etti. Eğitimde, kaliteli ve ilaç kalıntısı bulunmayan ürün elde etmenin önemi vurgulanırken, kalıntı sorununun çözümü için üreticilerin bilgi ve tecrübesinin artırılması gerektiği belirtildi. Ayrıca, sağlıklı, güvenilir ve kontrollü ürün yetiştirilmesi için alınması gereken tedbirler detaylı bir şekilde anlatıldı. Yaprağı yenen sebzelerde zararlılarla mücadelede biyolojik ve biyoteknik yöntemlerin önemi de üreticilere kapsamlı bir şekilde aktarıldı.
Eğitim sonunda, "Yaprağı Yenen Sebzelerde Kalıntıyla Mücadele Eylem Planı" kapsamında üreticilere biyoteknik mücadele uygulamalarında kullanılmak üzere sarı-mavi renkli rulo yapışkan tuzaklar dağıtıldı. Bu sayede üreticilerin kalıntısız üretim konusunda bilinçlenmesi ve uygulamaya geçmesi hedefleniyor.
-
30 Nisan 2025 Çarşamba
TEI, Güç Birliği Projesi ile Tedarik Zincirini Geliştiriyor Türkiye’nin lider motor şirketi TEI, tedarik zinc... Ekonomi -
30 Nisan 2025 Çarşamba
Eskişehir Rokada Türkiye Şampiyonluğunu Taçlandırdı Çiftçiye %75 Hibeli Tohum DesteğiTürkiye ... Ekonomi -
30 Nisan 2025 Çarşamba
TPAO Macaristan’da Petrol ve Doğal Gaz Arayacak Türkiye Petrolleri (TPAO), Avrupa’daki ilk yatırı... Ekonomi -
29 Nisan 2025 Salı
ASELSAN, 50’nci gurur yılında TEKNOFEST KKTC’de Kıbrıs Barış Harekatının ardından Türkiye’ye y&ou... Bilim-Teknoloji -
30 Nisan 2025 Çarşamba
ASELSAN İstikrarlı Büyümesini Sürdürüyor ASELSAN, enflasyon muhasebesi uygulanmış 2025 yılı ilk &cced... Ekonomi -
30 Nisan 2025 Çarşamba
Güçlü Ekonomimizin Arka Planında 32 Milyonu Geçen İstihdam Yapımız Bulunuyor Bakan Işıkhan, NTV Canlı Yayınında Gündeme ve Ça... Ekonomi -
30 Nisan 2025 Çarşamba
TURİZMDE HEDEF İLK 3 ÜLKE ARASINA GİRMEK Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: “... Ekonomi -
30 Nisan 2025 Çarşamba
TÜRKİYE’NİN İLK YERLİ YAPAY ZEKA MODELİ Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, gelecek ... Bilim-Teknoloji