Eskişehir Valiliği
Eskişehir Valiliği
Arifiye Mahallesi Müftülük Sokak No:2 Odunpazarı
valilik@eskisehir.gov.tr
0(222)2142626

Bakan Ersoy Duyurdu: Turizmde Cumhuriyet Tarihi Rekoru Kırıldı

1.08.2025 

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, 2025 yılı ikinci çeyrek turizm rakamlarını açıkladığı basın toplantısında, Türkiye'nin turizmde önemli bir başarıya imza attığını duyurdu. Bakan Ersoy, “2025 yılının ilk 6 ayında 26 milyon 389 bin ziyaretçi ve 25,8 milyar dolarla Cumhuriyet tarihinin en yüksek 6 aylık turizm gelirine ulaşmış olduk” dedi.

"Nitelikli Turist ve Pazar Çeşitliliği Stratejisi Başarı Getirdi"

2018'de başlatılan strateji değişikliğinin sonuçlarını aldıklarını belirten Bakan Ersoy, artık sadece ziyaretçi sayısına değil, konaklama dışı harcaması yüksek turist profiline odaklandıklarını ve jeopolitik krizlere karşı sektörün direncini artırmak için pazar çeşitliliğine gittiklerini söyledi.

Bakan Ersoy, zorlu küresel koşullara rağmen ziyaretçi sayılarında geçen yıla göre %1'lik bir artışla 26 milyon 389 bine ulaştıklarını belirtti. Ziyaretçi sayısını etkileyen, İstanbul'daki deprem, Hindistan-Pakistan ve İran-İsrail çatışmaları gibi olumsuzluklara rağmen yapılan kampanyaların olumlu sonuçlar verdiğini ifade etti.

Kişi Başı Harcama %10 Arttı, Kalış Süresi Beklentileri Aştı

Türkiye'ye en çok ziyaretçi gönderen ilk üç pazar geçen yıl olduğu gibi bu yıl da sırasıyla Rusya (2,61 milyon), Almanya (2,42 milyon) ve Birleşik Krallık (1,75 milyon) oldu.

Bakan Ersoy, kişi başı gecelik harcamanın geçen yıl 109 dolar iken bu yılın ilk 6 ayında 121 dolara yükseldiğini, bu rakamın stratejik hedeflerinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu söyledi. Ortalama kalış süresinin de beklentileri aşarak 10 geceleme olarak gerçekleştiğini ekledi.

Yıl Sonu Hedefi 64 Milyar Dolar

Geçen yılın ilk 6 ayındaki 24 milyar dolarlık gelirin, bu yıl %7,6 artışla 25,8 milyar dolara ulaştığını belirten Ersoy, yıl sonu için belirlenen 64 milyar dolarlık turizm geliri hedefine adım adım ilerlediklerini ifade etti. Ersoy, "Hedefe doğru kararlılıkla yürüdüğümüzü söyleyebilirim" diyerek konuşmasını tamamladı.

Gönderen: journal
1878 defa okundu 
 


Ekonomi
HÜRJET İçin TUSAŞ ve Airbus Arasında Anlaşma
Kilis’te Tarihi Açılış: Türkiye-Suriye Doğal Gaz Boru Hattı Faaliyete Geçti
TUSAŞ’tan Tarihi İhracat Anlaşması: Endonezya’ya 48 Adet KAAN Millî Muharip Uçak Satışı
Türkiye, Temmuz Ayında Tüm Zamanların En Yüksek Aylık İhracat Rekorunu Kırdı
İstanbul-Halep Uçuşları Yeniden Başladı: THY ve AJet Seferleri Başlıyor

 

 
Ziyaretçi: 606.966 - Hit: 607.261
eskişehir  eskisehirburada.com
Eskişehir Valiliği - 0(222)2142626