TSK Eğitim Vakfı Öğrenci Yurdu
Kız - Erkek Öğrenci Yurtları
Akarbaşı Mh. Dr.Sadık Ahmet Cd. No:13


eskisehir@tsk.org
0 (222) 224 12 46

“Uluslararası Öğrencilere Yönelik İhracat ve Ticaret Eğitimi” başladı

23.04.2024 

Genç Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) ve Erasmus+ Kurum Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen “Uluslararası Öğrencilere Yönelik İhracat ve Ticaret Eğitimi” Anadolu Üniversitesi Kongre Merkezi Kırmızı Salon’da gerçekleştirildi.

Genç MÜSİAD Eskişehir Başkan Yardımcısı Kaya: “Öğrencilerle iç içe olmayı seviyoruz”

Öğrencilerle iç içe olmayı sevdiklerini belirten Genç MÜSİAD Eskişehir Şube Başkan Yardımcısı Burhan Kaya konuşmasının devamında şunları söyledi: “Genç MÜSİAD ülkemizde 57, ülke dışında da 33 adet şubesi bulunan oldukça büyük bir kuruluş. Genç MÜSİAD olarak bizim verdiğimiz bu eğitimde maddi hiçbir çıkarımız yok, sosyal sorumluluk olarak bakıyoruz. Öğrencilerle iç içe olmayı da çok seviyoruz. Üniversite komisyonumuzun da zaman zaman üniversitelerde düzenlediği etkinlikler oluyor.”

“Uluslararası öğrencilerin ömür boyu sürecek bir ticari bağ kurmaları çok önemli”

Genç MÜSİAD Eskişehir İhracatı Geliştirme Komisyonu Başkanı İbrahim Kaya ise eğitimlerde şunları söyledi: “Uluslararası öğrencilerimiz, kendi ülkelerinizle bizim ülkemiz arasında ömür boyu sürecek bir ticari bağ kurmanız çok önemli. Bu konuda yaptığımız bir araştırmaya göre ülkemizdeki 495 uluslararası öğrencinin yaptığı ihracat rakamı 245 milyon dolar olarak tespit ediliyor. Ülkemizde 300 bin uluslararası öğrenci var. Hedefimiz bu rakamları yükseltmek. Yürüttüğümüz eğitim kapsamında belirli başlıklarda derslerimiz olacak ve bu derslerin sonunda sizlerden bir proje uygulaması bekleyeceğiz. Jüri değerlendirmesi sonunda seçilen projeler ödül alacak, daha sonra sizleri staj ve istihdam sağlayabilmek adına firmalarla bir araya getireceğiz.”

 

“Uluslararası Öğrencilere Yönelik İhracat ve Ticaret Eğitimi” kapsamında ilk ders İş Ahlakı başlığıyla ESOGÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muhammet Ali Tiltay tarafından verildi. Alanında uzman isimler tarafından Etkili Sunum, İhracatta Temel Kavramlar, Pazar Analizi, İhracatta Devlet Destekleri gibi konularda verilecek eğitimler 3 hafta boyunca devam edecek.

Gönderen: journal
869 defa okundu 
 


Eğitim
Kut’ül Amâre Zaferi’nin 108. Yıl Dönümü Kutlama Programı Düzenlendi
Yeni Müfredatta "Tarih" Eğitiminde Köklü Değişiklik
ESOGÜ 2023 Yılı Ödülleri Sahiplerini Buldu
TÜBİTAK 100. yıl özel çağrısında Anadolu Üniversitesi Akademisyenlerinden büyük başarı
Anadolu Üniversitesi, turizm alanında en çok akreditasyon alan üniversite oldu

 

 
TSK Eğitim Vakfı Öğrenci Yurdu - 0 (222) 224 12 46