TSK Eğitim Vakfı Öğrenci Yurdu
Kız - Erkek Öğrenci Yurtları
Akarbaşı Mh. Dr.Sadık Ahmet Cd. No:13


eskisehir@tsk.org
0 (222) 224 12 46

İlkokul Fen Bilimleri Zirvesi Eskişehir’de Gerçekleştirildi

1.05.2026 

Eskişehir’de Eğitimde Dönüşüm: İlkokul Fen Bilimleri Zirvesi Yapıldı

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli doğrultusunda, öğretmenlerin program okuryazarlığını güçlendirmek amacıyla düzenlenen zirve, Özel Çağdaş Okulları ev sahipliğinde kapılarını açtı. İl Millî Eğitim Müdürü Sinan Aydın’ın açılış konuşmasıyla başlayan program, yeni modelin sınıflara nasıl yansıyacağına dair kritik ipuçları sundu.

Öğrenci Merkezli ve Beceri Temelli Eğitim İl Millî Eğitim Müdürü Sinan Aydın, TYMM’nin sadece bir müfredat değişikliği değil, bütüncül bir eğitim anlayışı olduğunu belirtti. Aydın, konuşmasında şu noktaların altını çizdi:

  • Dönüşümün Öncüleri: Öğretmenlerin, öğrenci merkezli bu yeni modelin en önemli uygulayıcıları olduğu vurgulandı.

  • Bütüncül Yaklaşım: Eğitimin beceri temelli ve öğrenciyi merkeze alan yapısının TYMM'nin esasını oluşturduğu ifade edildi.

Müfredatın Mutfağından Örnekler Zirveye konuşmacı olarak katılan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi öğretim üyesi ve TYMM Fen Bilimleri Komisyon Üyesi Dr. Zülfiye Melis Demir, programın temel yapısını öğretmenlerle paylaştı. Demir'in sunumunda şu başlıklar ele alındı:

  • Kazanım Çerçevesi: Yeni öğretim programının temel yapısı ve kazanımların nasıl kurgulandığı anlatıldı.

  • Sınıf İçi Uygulamalar: Teorik bilgilerin sınıf ortamına nasıl aktarılacağına dair somut örnekler paylaşıldı.

  • Mesleki Gelişim: Ortaokullarda görev yapan fen bilimleri öğretmenlerinin katılımıyla gerçekleşen programda, etkileşimli bir öğrenme süreci yürütüldü.

Eğitimde Yeni Yol Haritası Eskişehir’deki fen bilimleri öğretmenlerinin mesleki gelişimine doğrudan katkı sunan bu zirve, TYMM’nin uygulama süreçlerini destekleyen verimli bir program olarak tamamlandı. Zirve, Eskişehir'in eğitimde yenilikçi modelleri benimseme ve uygulama noktasındaki kararlılığını bir kez daha ortaya koydu.

Gönderen: haber
353 defa okundu 
 


Eğitim
Bilim Yolunda Eskişehir Rüzgârı: Lise ve Ortaokul Yarışmalarında Büyük Başarı
ESTÜ ve ETİ’den Geleceğin Mühendislerine Kariyer Köprüsü
İlkokul Fen Bilimleri Zirvesi Eskişehir’de Gerçekleştirildi
Anadolu Üniversitesi GSF’de Animasyonun Geleceği Konuşuldu
ESTÜ’de Farkındalık ve İçsel Yolculuk Üzerine Söyleşi

 

 
TSK Eğitim Vakfı Öğrenci Yurdu - 0 (222) 224 12 46