Eskişehir Tarım ve Orman Müdürlüğü
Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü
Arifiye Mahallesi Süleyman Çakır Caddesi No:24 Odunpazarı
eskisehir@tarimorman.gov.tr
(0222) 230 34 38

Türkiye’de Katılım Bankacılığının Öncüsü Albaraka Türk 40 Yaşında

10.05.2024 

Türkiye’nin ilk katılım bankası olma özelliğini taşıyan Albaraka Türk, 2024 Strateji ve Vizyon Toplantısı’nda 40. yıl dönümünü kutladı.  


1984 yılında Türkiye’nin ilk özel finans kurumu olarak kurulan ve 1985 yılında faaliyet göstermeye başlayan Albaraka Türk, kuruluşunun 40. yıl dönümünde Antalya’da gerçekleştirilen Strateji ve Vizyon Toplantısı’nda ülke genelindeki tüm yöneticileri ve çalışanlarıyla bir araya geldi. 

Kuruluş felsefesi olarak katılım bankacılığı prensipleri esas alan ve faizsizlik ilkesini benimseyerek reel ekonomiyi kalkındırmayı amaçlayan Albaraka Türk, geride bıraktığı 40 yılda olduğu gibi gelecek 40 yılda da aynı prensiplere ve toplumsal fayda odaklı bankacılık anlayışına sadık kalarak müşterilerine sağladığı bankacılık deneyimini sürdürmeyi planlıyor. 

“Bugün ve daima, 40 yıldır olduğu gibi, müşterilerimiz, ailelerimiz ve paydaşlarımızın desteklerine minnettarız.”

Kısa bir süre önce vizyonunu “Finansal hizmetleri en iyi müşteri deneyimiyle sunarak katılım finansın güvenilir, yenilikçi, dijital öncüsü olmak ve sürdürülebilir kârlı bir büyümeyi sağlamak” olarak güncelleyen Albaraka Türk’ün Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Malek TEMSAH, “Bankamız kırk yıl önce vatandaşlarımıza katılım bankacılığı ilkelerine uygun bankacılık hizmetleri sunma vizyonuyla ülkemizin ilk finans kuruluşu olarak yola çıktı. O zamanlara bakınca, Türkiye’de katılım bankacılığı tarihine Albaraka Türk’ün adını yazdırmak oldukça cesur bir atılımdı. Bugün Türkiye’de faaliyet gösteren kamu destekli, özel, yerli ve yabancı ortaklı birçok katılım bankası bulunmaktadır. Ve bu bankaların faaliyetlerini kolaylaştıran sofistike düzenlemelerin olduğu bir ortamda, Albaraka Türk'ün 80'li yıllardan itibaren bu tablonun itici gücü olma rolü bizleri gururlandırıyor. Bugün ve daima, 40 yıldır olduğu gibi, müşterilerimiz, ailelerimiz ve paydaşlarımızın desteklerine minnettarız.” ifadelerini kullandı. 

“Katılım Bankacılığının Öncüsü”

Albaraka Türk’ün; yatırım, finansman, inovasyon, finansal teknoloji, dijital, bilgi teknolojileri, dış ticaret gibi pek çok alanda dünyada ve Türkiye’de ilklere, en başarılı ve en cesur girişimlere öncülük ettiğinin altını çizen TEMSAH, “Benimsediğimiz öncülük vizyonuyla, hem şubelerimizde hem dijital bankacılık deneyimimizde katılım finans ilkelerine uygun, sürdürülebilir ve toplumsal fayda odaklı finans anlayışının gücünü daha geniş kitlelere ulaştırmak ve en iyi müşteri deneyimini sağlamak adına 40 yıldır olduğu gibi nice 40 yıl daha tüm gayretimizle çalışmaya devam edeceğiz inşallah.” dedi.

Gönderen: journal
4661 defa okundu 
 


Ekonomi
Bakan Yumaklı’dan Genç Ve Kadın Arıcılara Müjde
Çiftçilere 72,5 milyon liralık tarımsal destekleme ödemesi yapıldı
YHT’lerle Dünya’nın etrafında 2003 tur!
SGK’dan sıkı denetim: Usulsüz sigortalılar iptal oluyor
Eskişehir çiftçisine 2024 yılında büyük destek

 

 
Eskişehir Tarım ve Orman Müdürlüğü - (0222) 230 34 38