Osmangazi Üniversitesi
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi
Meşelik Kampüsü 26480
info@ogu.edu.tr
0(222) 239 37 50

11. Her Yönüyle Eczacılık Sempozyumu gerçekleştirildi

6.05.2024 

Anadolu Üniversitesi Eczacılık ve Sağlık Kulübü tarafından 11’incisi düzenlenen “Her Yönüyle Eczacılık Sempozyumu” Öğrenci Merkezi Nasrettin Hoca Salonu’nda gerçekleştirildi. Sempozyuma Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Betül Demirci, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Ergun, Eskişehir Eczacı Odası İkinci Başkanı Nagehan Kaya Şentürk, öğretim üyeleri ve öğrenciler katılım gösterdi. 

Prof. Dr. Demirci: “Gelenekselleşmiş bu etkinliğe katılmanın gururunu yaşıyoruz” 

Sempozyumun açılış konuşmasını gerçekleştiren Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Betül Demirci şunları söyledi: “Mezunu olduğum fakültemin öğrencileri tarafından gerçekleştirilen bu etkinliğin gelenekselleşmesinin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Alanında çok bilgili ve değerli konuşmacıların yer alacağı bu sempozyumda eczacılık mesleğinin güncel konu başlıklarına hâkim olabileceğimiz bir ortamda bulunacağız. Üç gün boyunca yapılacak olan etkinliğin siz değerli öğrencilerimizin kariyerine yeni bakış açıları kazandıracağına inanıyorum.”

Prof. Dr. Ergun: “Sempozyumun hepimize çok şey katacağına inanıyorum”

Sempozyumda eczacılığın güncel konularının konuşulacağını söyleyen Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Ergün, “Fakültemiz öğrencilerinin katkılarıyla gerçekleştirdiğimiz 3 gün sürecek etkinlikle siz değerli öğrencilerimiz için çok önemli konulara yer vereceğiz. 2008 yılında hayata geçirilen bu proje devam ederek bugüne kadar geldi. Eczacılık alanındaki bilgilere erişmek, tartışmak ve bilgi paylaşımında bulunmak hepimiz için çok kıymetli. Bunun yanı sıra öğrencilerimizin geleceğin eczacıları olarak meslektaşlarıyla bir araya gelerek iş birliği içerisinde olması da çok değerli. İnanıyorum ki bu sempozyum sizlere çok şey katacak.” dedi. 

Kaya Şentürk: “Değişim ve gelişime ayak uydurmalıyız”

Eskişehir Eczacı Odası İkinci Başkanı Eczacı Nagehan Kaya Şentürk ise konuşmasında şunları söyledi: “Eczacılık mesleğinin sorunlarını, çözümlerini ve fırsatlarını sizlerle değerlendirip konuşacağız. Bizler ilaçların doğru kullanımını sağlayarak hastaların yaşam kalitesini yükseltmekle kalmayıp aynı zamanda sağlık hizmetinin etkin ve verimli bir şekilde kullanılmasına yardım ediyoruz. Sempozyumun deneyim ve bilgi aktarımı açısından zengin bir etkinlik olacağını düşünüyorum.”

Açılış konuşmalarının ardından konuşmacılara plaket takdim edildi.

Sempozyum 3-4-5 Mayıs tarihleri arasında farklı oturumlarla gerçekleştirilen sunumlar ve konferanslarla tamamlandı.

Gönderen: journal
850 defa okundu 
 


Eğitim
Eğitim Fakültesinde düzenlenen Anadolu Çocuk Şenliği ile minikler keyifli zaman geçirdi
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Eğiticilerin Eğitimi Programı toplantısı düzenlendi
ESTÜ Öğrencileri Tarafından Hazırlanan “19 Mayıs ve Gençlik Temalı Dijital Kolaj” Sergisi Açıldı
Prof. Dr. Ergenekon’un yürütücü olduğu proje TÜBİTAK desteği
Sınav öğrencileri için kritik öneriler