Nezih Erkek Öğrenci Apartları
Özel Nezih Yüksek Öğrenim Öğrenci Apartları
Büyükdere Mahallesi, Millet Caddesi, No: 29
nezihapart@gmail.com
0222 239 22 29 - 0505 321 00 65- 0552 477 22 29

Öğrenciler için ara tatil etkinlik takvimi hazırlandı

9.04.2024 

Millî Eğitim Bakanlığınca, evde aile ile geçirilen zamanın niteliğinin artırılması, çocuklara zenginleştirilmiş bir çevre sunulması amacıyla okul öncesi eğitim, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik "Ara Tatil Etkinlik Kitabı" hazırlandı.

Hazırlanan etkinlik kitabı, 6-14 Nisan tarihlerini kapsayan ara tatilde, çocukların okul ile ev arasındaki devamlılığı destekleyerek bilgi, beceri ve tutumların kalıcılığının sağlanması için tamamı özgün etkinliklerden oluşuyor.
 
Bu kapsamda "Okul Öncesi Eğitim Ara Tatil Takvimi"nde; çocukların aileleri ile doğada zaman geçirmesi için "Doğada Bir Gün", ailece evde yapılacak bir etkinlik veya bir oyunun yer aldığı "Aile Zamanı" ve çocukların okulda öğrendiklerini evde pekiştirmesine fırsat sağlamak için "Günün etkinliği" başlıklarına yer verildi.
 
İlkokul öğrencilerine yönelik hazırlanan "7'den 70'e İlkokul Ara Tatil Etkinlik Kitabı"nda Ramazan Bayramı ile ilgili değerlere yer verildi. Öğrenciler için eğlenirken öğreten çeşitli etkinlikler hazırlandı.
 
Ortaokul öğrencileri için hazırlanan "7'den 70'e Ara Tatil Etkinlik Kitabı"nda ise derslere yönelik etkinliklere yer verildi, deneyler hazırlandı, milli ve manevi değerler gözetildi.
 
Etkinliklerde Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından dijital ortamda ve basıma hazır şekilde hazırlanan kitapta EBA'da yer alan içeriklere yönlendirmeler yapılarak dijital oyun bağlantılarına yer verildi. Ara tatil sürecinin Ramazan Bayramını da kapsamı nedeniyle arife gününden başlayarak millî ve manevi değerleri önceleyen bir süreç tasarlandı.
 
"Okul Öncesi Ara Tatil Etkinlik Takvimi" için tıklayınız.
"İlkokul Ara Tatil Etkinlik Kitabı" için tıklayınız.
"Ortaokul Ara Tatil Etkinlik Kitabı" için tıklayınız.

Gönderen: journal
5635 defa okundu 
 


Eğitim
Resim ve Şiir Yarışmasının Ödül Töreni Gerçekleştirildi
“Uçucu Yağlar ve Güvenli Kullanımları” Konferansı
ESTÜ’den UNESCO Kürsüsü Başarısı
Esogü Uluslararası Kalite Güvencesi ve Akreditasyon Konferansı’na Katıldı
Yeni müfredat taslağı, kamuoyunun görüşüne açıldı

 

 
Nezih Erkek Öğrenci Apartları - 0222 239 22 29