KYK Mükrime Hatun Öğrenci Yurdu
Kredi Yurtlar Kurumu Kız Öğrenci Yurdu
A BLOK :Fatih Mah. Nimet Sokak No:14
B BLOK :Fatih Mah.Kısmet sokak No:11
C BLOK : Fatih Mah. Nimet Sokak No:16
mukrimehatun@eskisehir.net.tr
0(222) 321 44 32

“Diyalog: Kökler ve Kimlikler” sergisi sanatseverlerle buluştu

10.05.2024 

Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü tarafından düzenlenen “Diyalog: Kökler ve Kimlikler” sergisi Çağdaş Sanatlar Müzesi’nde açıldı. Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü öğretim üyeleri ve mezunlarının eserlerinin yer aldığı ve Küratörlüğünü Raşit Altun’un üstlendiği serginin açılışına çok sayıda kişi katıldı.


Prof. Coşkun: “106 sanatçı 110 eser ile Üniversitemizin Çağdaş Sanatlar Müzesi’nde bir araya geldik”

Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümünün Üniversitemizin temel yapı taşlarından biri olduğunu vurgulayan Çağdaş Sanatlar Müzesi Müdürü Prof. Rıdvan Coşkun konuşmasında şunları aktardı: “Güzel Sanatlar Eğitimi mezunları, öğretim elemanları ve aldıkları eğitim ile ülkemizin çeşitli yerlerinde öğretmenlik yaparak sanatçı yetiştiren aynı zamanda da sanat üreten yaklaşık 106 kişi 110 eser ile Üniversitemizin Çağdaş Sanatlar Müzesi’nde bir araya geldi. Müzemiz aynı zamanda 40 yıllık Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümünün arşivi niteliğinde; ülkemizin çeşitli yerlerinde sanat eserleri üreten, sanatçı yetiştiren arkadaşları bir araya getirmiş oldu. Diyalog: Kökler ve Kimlikler isimli sergimiz kavramsal yapısı ile ele alınırken aynı zamanda Yunus Emre Kampüsü’nde Yunus Emre’nin değerleriyle ülkemize genç, tasarımcı ve yaratıcı çalışmalar yapan bireyler yetiştiren Güzel Sanatlar Eğitimi bölümü öğrencilerinin ve buranın tozunu toprağını yutmuş insanların oluşturduğu bir sergi. Üniversitemiz öğrencilerinin, 650 ulusal ve uluslararası sanatçının koleksiyonundan oluşan sanat eserlerini görme fırsatı buldukları Çağdaş Sanatlar Müzesi’nde bu sergiye ev sahipliği yapmaktan gurur ve onur duyuyoruz.”

Prof. Dr. Erişti: “Sanat eğitiminin evrensel gücüne inanıyoruz”

Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümünün Türkiye sanat eğitimi ortamında liderlik üstlendiğine değinen Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Suzan Duygu Erişti sözlerine şu şekilde devam etti: “Sanatın derinliklerinde kök salmış ve kimliklerini sanatla inşa etmiş bireyler olarak sanat eğitiminin evrensel gücüne inanıyor, köklerimizden aldığımız güç ile kimliklerimizi keşfediyor ve bu kimliklerimiz ile diyalog kuruyoruz. Sanat eğitimi sadece bir ifade aracı değil aynı zamanda bir yaşam tarzı. Eleştirel düşünme becerilerini geliştirir, görünmeyeni görmeyi sağlar ve kültürel bağları anlamlandırmak için bir pusula görevi üstlenir. Köklerimizin kimliklerimiz üzerindeki etkisi bizi var kılar. Bu kökler bize geçmişten aldığımız mirası sürdürme sorumluluğunu yükler. Sanatçılar ve sanat eğitimcileri olarak hayatın her alanına dokunurken kimliklerimizi sanatla inşa etmeye devam edeceğiz. Köklerimizle varız kimliklerimizle özgürüz ve bu güçlü bağ bizi her zaman ileriye taşıyacak.”

“Diyalog: Kökler ve Kimlikler” sergisi 6 Haziran Perşembe gününe kadar Anadolu Üniversitesi Çağdaş Sanatlar Müzesi’nde görülebilir.

 

Gönderen: journal
2571 defa okundu 
 


Eğitim
"Liseler Arası Millî Kültür Bilgi Yarışması"nın Şampiyonları Belli Oldu
ESTÜ Çevre Şenliği Yoğun Katılımla Gerçekleştirildi
Eskişehir İl Tarım Ve Orman Müdürlüğü’nden Öğrencilere Organik Tarım Eğitimi
“Dönem Sonu İngilizce Proje Sergisi” Turizm Fakültesinde sergilendi
​​Türkiye’nin “Genç Üniversiteleri” dünyanın en iyileri arasında

 

 
Ziyaretçi: 426.626 - Hit: 427.239
eskişehir  eskisehirburada.com
KYK Mükrime Hatun Öğrenci Yurdu - 0(222) 321 44 32