Milli İrade Gazetesi
Günlük Yerel Gazete
Cengiz Topel Cad. Nayman Sok. Birlik Apt. No: 11/15
milliirade@gmail.com
0(222) 220 04 00

Eskişehir’de 15 Temmuz Şehitleri Dualarla Yad Edildi

11.07.2026 

Eskişehir’de 15 Temmuz Ruhu: Şehitler Dualarla ve Lokma İkramıyla Anıldı

Eskişehir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün yıl dönümü kapsamında düzenlenen programda, aziz şehitler dualarla anılırken vatandaşlara lokma ikramında bulunuldu.

Vatanın bölünmez bütünlüğü uğruna canlarını feda eden kahramanları unutmayan Eskişehir kamuoyu, anlamlı bir anma programına daha ev sahipliği yaptı. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirilen etkinlikler çerçevesinde, tarihî Reşadiye Camii’nde manevi yönü yüksek bir buluşma organize edildi.

Reşadiye Camii’nde Mevlid-i Şerif Programı

Anma etkinlikleri kapsamında, öğle namazı öncesinde Reşadiye Camii’nde bir araya gelen dikey cemaat ve protokol üyeleri, şehitlerin ruhu için dua etti. Hain darbe girişimine karşı göğsünü siper eden kahramanlar başta olmak üzere tüm vatan şehitlerinin ruhuna ithafen din görevlileri tarafından Mevlid-i Şerif okundu. Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından şehitler için hep birlikte eller semaya açılarak dualar edildi.

Cami Avlusunda İkram ve Birlik Mesajı

Cuma namazının dikey çıkışında ise anma programı cami avlusunda devam etti. Eskişehir Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Orhan Bayrak, kurum personeli ve çok sayıda vatandaşın katıldığı dikey buluşmada, İl Müdürlüğü tarafından hazırlatılan lokmalar halka ikram edildi.

Birlik ve beraberlik duygularının dikey bir hassasiyetle paylaşıldığı etkinlikte, 15 Temmuz ruhunun asla unutulmayacağı vurgulanarak aziz şehitler bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıldı.

Gönderen: haber
2265 defa okundu 
 


Güncel
Vali Yılmaz ve Protokol Üyelerinden 15 Temmuz Gazilerine Vefa Ziyareti
15 Temmuz Pankartını İndiren Odunpazarı Belediyesi Görevlisi Tepki Çekti
Mihalıççık Kaymakamı Fahrettin Çırak Göreve Başladı
Eskişehir’de Yapay Plaj Değil "Para Yutan Havuz": Temmuz Ortasında Hâlâ Kapalı!
Eskişehir Tarihi Halkevi Yeniden Doğuyor: Metrekare Maliyeti 51 Bin TL’yi Aşacak

 

 
Ziyaretçi: 460.801 - Hit: 461.454
eskişehir  eskisehirburada.com
Milli İrade Gazetesi - 0(222) 220 04 00