KYK Kütahya Yesevi Öğrenci Yurdu
Kredi Yurtlar Kurumu Öğrenci Yurdu

Afyon Karayolu Üzeri 100. Yıl Mahallesi Birinci Gözde Sokak No:12
yeseviyurdu@kyk.gov.tr
0(274) 227-0651,0(274) 227-0652

Eğitim Fakültesinde düzenlenen Anadolu Çocuk Şenliği ile minikler keyifli zaman geçirdi

18.05.2024 

Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen “Anadolu Çocuk Şenliği” Eğitim Fakültesi Bahçesi’nde gerçekleştirildi. Yoğun ilgi gören etkinliğe Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erkan Dinç başta olmak üzere çok sayıda öğrenci katılım sağladı. 

Rektör Prof. Dr. Fuat Erdal: “19 Mayıs’a yaraşır bir şenlik”

Konuşmasında Atatürk’ün gençlere 19 Mayıs’ı armağan ettiğini söyleyen Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal şunları aktardı: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk gençliğine armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın bugün ve yarın Eğitim Fakültemizde günün anlam ve önemine uygun olarak bir şenlik biçimde kutlanmasından duyduğum mutluluğu sizlerle paylaşmak istiyorum. 19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bağımsızlık mücadelesi için yaktığı meşale, hemen ardından Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyetimizin ilanına kadar giden bir süreçte hala daha yanmaya devam ediyor. Bugün burada hem geleceğin öğretmen adaylarını hem de geleceğimizi inşa edecek çocuklarımızı bir araya getirerek öğrenerek eğlenmelerini umuyoruz. Tüm üniversitemiz gençlerinin, çocuklarımızın ve tüm konuklarımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı’nı kutluyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.” 

Dekan Dinç: “Gençlerimiz ve çocuklarımız bir arada”

Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erkan Dinç ise “Bugün sizlerle birlikte üniversitelerde pek görülmeyen bir etkinliği gerçekleştireceğiz. Pandemiyle birlikte unuttuğumuz bir şeyi hatırlamak için sizlerle birlikteyiz. Fakültemiz öğrencileri yani öğretmen adaylarımız ile şehrimizin ilköğretim öğrencilerini bir araya getirerek aradaki mesafeleri kaldırmayı amaçlıyoruz. Kalıcı bir etkinlik olmasını ve her yıl daha yenilikçi anlayışla üstüne koyarak ilerlemeyi umut ediyoruz. Hem 23 Nisan hem de 19 Mayıs arasında gerçekleştirdiğimiz etkinliğimizde gençlerimiz ve çocuklarımızın bir araya gelmesinden duyduğumuz mutluluğu yaşıyoruz.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından minikler hazırladıkları dans gösterilerini sergiledi.  Oyunlar, atölyeler, yaratıcı drama, spor ve müzik etkinliklerinin olduğu Anadolu Çocuk Şenliği iki boyunca Eğitim Fakültesinde devam etti.

Gönderen: journal
2276 defa okundu 
 


Eğitim
Sivrihisar’da Kur’an Kursları Kapanış Programı Düzenlendi
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü mezunları keplerini havaya attı
“Sınavdan önce stres doğal. Stres var, panik yok”
2024 Anadolu Üniversitesi Spor Ödülleri sahiplerini buldu
Anadolu Üniversitesinde 3 kuşak 7’den 70’e Mezuniyet Heyecanı

 

 
KYK Kütahya Yesevi Öğrenci Yurdu - 0(274) 227-0651,0(274) 227-0652