İstikbal Gazetesi
Eskişehir’in Lider Sesi
Merkez
0222 220 19 01 0222 220 19 02
İstiklal Mah Adalar Sok No: 5 ESKİŞEHİR

Şube
0222 220 19 06 0222 220 19 08
Arifiye Mah Yalbı Sok Arifbey Apt Kat:6 Daire:10 ESKİŞEHİR
haber@istikbalgazetesi.com
0222 220 19 01 - 02

Bakan Tunç: Orman Yangınları Soruşturmasında Tutuklu Sayısı 39’a Yükseldi

31.07.2025 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, NTV'de katıldığı Özel Röportaj programında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Tunç, orman yangınları soruşturmaları, "Terörsüz Türkiye" süreci, yargı reformları ve bazı belediyelere yönelik yürütülen soruşturmalar hakkında bilgi verdi.

Orman Yangınlarında Tutuklu Sayısı 39 Oldu

Bakan Yılmaz Tunç, orman yangınlarına yönelik yürütülen soruşturmalarda güncel durumu paylaştı. Tunç, "1 Haziran'dan itibaren 168 şüpheli gözaltına alınmıştı. Sayın Cumhurbaşkanımız 38 demişti, 1 kişi daha sonrasında tutuklandı. 39 kişi tutuklandı, 64'ü hakkında adli kontrol kararı verildi ve soruşturmalar devam ediyor" dedi. Ayrıca, geçmişten bugüne orman yangınlarına sebebiyet vermek suçundan halen 127 kişinin cezaevinde bulunduğunu, bunların 67'sinin hükümlü olduğunu ekledi.

Bursa'da yaşanan orman yangınına sebebiyet veren kişinin FETÖ'den ihraç edildiğinin tespit edildiğini hatırlatan Bakan Tunç, şu detayları paylaştı: "27 Temmuz 2025'te bir benzin istasyonundan aldığı benzinle Kışmanlar Parkı'ndaki ağaçları yakıyor ve devam eden bir yangın meydana geliyor. Kişinin eski bir hava astsubayı ve FETÖ'den ihraç edildiği ortaya çıktı. 2015'te mezun olmuş, 2021'de de hava astsubaylığından ihraç edilmiş. Benzin dökerken ateş alıyor orası ve kendisinin de bazı yerleri yanıyor. Telefonunu düşürüyor, telefon da yanıyor. Telefonu incelemeye alındı. İrtibatları nedir, terör maksadıyla mı işlenmiştir tüm bunlar soruşturma neticesinde ortaya çıkacak hususlar."

"Terörsüz Türkiye" Süreci ve TBMM Komisyonu

"Terörsüz Türkiye" süreciyle ilgili değerlendirmesi sorulan Bakan Tunç, sürece kolay gelinmediğini ve bunun Türkiye tarihi ve Türk halkı için önemli bir aşama olduğunu belirtti. TBMM'de kurulacak komisyonun öneminin altını çizen Bakan Tunç, milletvekillerinin görüşleri doğrultusunda sürecin şekillenmesi ve devamlılığının, buradan çıkacak kararlar doğrultusunda yürütmenin alacağı kararlar ve uygulamaların önem arz ettiğini söyledi. Terörün 41 yıldan bu yana ülkenin gelişmesinin önündeki en büyük engel olduğunu vurguladı.

Bölücü terör örgütü PKK'nın kendini feshettiğini anımsatan Bakan Tunç, "Bundan sonraki süreç önemli. Özellikle silah bırakmanın izlenmesi, bu sürecin kalıcı olması önemli. Bu anlamda kalıcı olması için devletin tüm kurumları tam bir koordinasyon içerisinde, hassas bir şekilde bu süreci izliyorlar. Başta Milli İstihbarat Teşkilatımız, Adalet Bakanlığı, Dışişleri, Milli Savunma tam bir koordinasyon içerisinde bu mesele değerlendiriliyor ve atılması gereken adımlar atılıyor" diye konuştu.

Kanun Düzenlemeleri TBMM'nin Takdirinde

"Terör örgütünün fesih kararı ve silahları bırakması bir pazarlığın sonucu değil" diyen Bakan Tunç, devletin böyle bir pazarlığa girmediğini ve bunun bir "al, ver" süreci olmadığını belirtti. Yapılan her adımın millet için olduğunu vurgulayan Tunç, hukuk devletinin gereklerinin, Anayasa ve kanunların gerektirdiği şekilde yapılacağını ifade etti. TBMM'de kurulacak komisyon çalışmalarına başladığında görüşlerin dile getirileceğini ve yapılması gereken kanun düzenlemelerinin TBMM'nin takdirinde olduğunu kaydeden Tunç, bu noktada gerekli teknik desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

11. Yargı Paketi ve "Suça Sürüklenen Çocuk" Düzenlemesi

Bakan Tunç, 11. yargı paketiyle ilgili hazırlıkların olduğunu dile getirerek, 4. Yargı Reformu Strateji Belgesi kapsamında 264 hedefin bulunduğunu ve bunların bir kısmının yasal düzenleme gerektirdiğini belirtti. Taslakları Meclis'in takdirine sunmaya devam edeceklerini ifade etti.

"Suça sürüklenen çocuk" ifadesinin özellikle Ahmet Minguzzi cinayeti sonrasında gündemde daha çok yer bulduğuna değinen Bakan Tunç, bu konuda çalışmaların yapıldığını ve TBMM'ye önerecekleri bazı hususlar olduğunu aktardı. Çocukların yargılanması konusunun hem suça sürüklenen çocuklar hem de suç mağduru çocuklar bakımından önemli olduğunu belirten Tunç, bilim adamları, hukukçular ve uygulayıcılarla yapılacak değerlendirmelerle ceza kanununda, toplumdan gelen hassasiyet dikkate alınarak caydırıcılığın önlenmesi, çocukların korunması ve özellikle 15-18 yaş grubu için yeni bir kategori veya 16-18 yaş arası farklı bir düzenleme olasılıklarının konuşulan konular arasında olduğunu söyledi. Ortaya çıkmış kesinleşmiş bir durum olmadığını, çeşitli önerilerin değerlendirileceğini ve alternatif taslakların hazırlanarak TBMM'ye sunulacağını vurguladı.

Belediyeler Hakkında Yürütülen Soruşturmalar

İstanbul Büyükşehir Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanarak Beylikdüzü Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Mehmet Murat Çalık'la ilgili soruya Bakan Tunç, Çalık'ın hastanede olduğunu, tedavi ve tetkik sürecinin devam ettiğini söyledi. Adli Tıp raporunun tamamen teknik bir konu olduğunu belirten Bakan Tunç, Adli Tıp Kurumu tarafından onaylanmış bir rapor durumunda, rapor yargıya intikal ettiğinde adli kontrol kararı, tutuksuz yargılama kararı verilebileceğini ifade etti. Rapor öncesinde de takdirin yargının olduğunu, yargının dosya kapsamı ve tutuklama sebepleri değerlendirerek karar verebileceğini dile getirdi.

Bazı CHP'li belediyelere yönelik yürütülen soruşturmalar nedeniyle yargı mensuplarına hakaret ve tehditte bulunulmasının doğru olmadığını vurgulayan Bakan Tunç, soruşturma sonucunun beklenmesi gerektiğini kaydetti.

Gönderen: journal
2035 defa okundu 
 


_medya advertorial

_haberler advertorial

_gundem advartorial

_Gündem

_biz advertorial

İslam

Yaşam
Z Kuşağı Jargonunun Sırları ve Kuşaklar Arası İletişimde 8 Öneri
“Aile Yılı” Kapsamında 7 Binden Fazla Faaliyet Gerçekleştirildi
Türk Kızılay’dan Batı Şeria’ya 1200 Gıda Kolisi Yardımı
Mihalıççık Müftülüğü’nden Yaşlılara Vefa Ziyareti
Çocuk Koruma Personeline Yönelik ’Karar Destek Mekanizmaları’ Eğitimi Tamamlandı

Spor
Güreşte Bir Madalya Daha: Batuhan Kaya Türkiye İkincisi Oldu
Eskişehirspor’da 5 Futbolcuya Yol Göründü: Toplamda 7 Ayrılık
Eskişehirspor’da Kombine Bilet Satışları Yönetimi Hüsrana Uğrattı
TamSaha’nın 249. Sayısı Yayında
GSB Gençlik Kamplarında Gençlere Temel Yaşam Becerileri Öğretiliyor

Sinema

Sağlık
Diş Dolgusu Hakkında Merak Edilen Her Şey
Diş Çıkaran Bebekler İçin Ebeveynlere 8 Öneri
Meme Kanseri Hastalarına Yaz Ayları İçin Önemli Öneriler
Kadın Kısırlığına Karşı Önemli Öneriler
Alzheimer’dan Korunmada Ezber Bozan Yaklaşım: Bulmaca Yerine Sudoku Çözün

Politika
AK Parti Yerel Yönetimler Bölge Toplantısı Sakarya’da Gerçekleştirildi
"Milletimizin Hasretini Çektiği Büyük ve Güçlü Türkiye’ye Kavuşmamıza Çok Az Kaldı"
Kaya’dan Halk Pazarı Ziyaretinde Sert Çıkış: “Bizi Lüksleriyle Karıştırmasınlar!”
AK Parti Mihalıççık Gençlik Kolları Başkanlığına Yılmaz Demir Atandı
"Gazze’deki zulmün durdurulması için, ne gerekiyorsa yapmakla mükellefiz"

 

 
Polis
Jandarma Orman Yangınlarını Önlemek İçin Drone Destekli Devriyelere Devam Ediyor
70 İlde Narkotik Operasyonu, 940 Şüpheli Yakalandı
Porsuk Çayı Kenarında İçki İçen İki Arkadaştan Biri Hayatını Kaybetti
Eskişehir Emniyetinden Zehir Tacirlerine Operasyon: 1 Kilo Kokain Ele Geçirildi
Bakan Tunç: Orman Yangınları Soruşturmasında Tutuklu Sayısı 39’a Yükseldi

Otomobil-Motorsiklet
Yaz Aylarında Güvenli Sürüş İçin Bakım Şart
Kaza Mağdurları Dikkat: Yüksek Tazminat Vaadiyle Vekalet Tuzağı
ÖTV Zammı Sonrası Togg T10X’in Yeni Fiyat Listesi Açıklandı
20 Yaş Üzeri Aracını Hurdaya Ayırana ÖTV’siz Yerli Otomobil Fırsatı
Škoda, "Vision O" Konseptiyle Station Wagon Modellerinin Geleceğini Sergiliyor

Magazin
Fevzi Çakmak Mahallesi’nde Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Sorunları Gündemde
DMM’den ’400 Akademisyen Usulsüz Atandı’ İddiasına Yalanlama
Ahmet Hakan’dan Çarpıcı Analiz: "5 Ayda Şartlar Değişti, Özgür Özel’in Adaylığı Geliyor!"
Özgür Özel’den Deyrizor gafı! Dil sürçmesi manidar bulundu
Belediyenin ’Çocuk Bahçesi’ ve Halkın Gerçek Sorunları

Kültür-Sanat
Eskişehir’in Geleceği İçin Dev Buluşma: “Eskişehir Sempozyumu” Tanıtıldı
Yunus Emre Yaz Okulları Kapanış Programı Büyük Coşkuya Sahne Oldu
Tasavvufun küresel ustaları İstanbul’da buluştu
"Yazımda Kardeşlik Var" Gençlik Kampı Eskişehir’de Coşkuyla Tamamlandı
Kapadokya Mutfağı MICHELIN Rehberi’nde

Güncel
Eskişehir’de Yemenli Öğrencilere Irkçı Saldırı İddiası ve Polis İhmali Suçlaması
Vali Hüseyin Aksoy, İnönü’de Muhtarlarla Buluştu
Eskişehir’de Facianın Eşiğinden Dönüldü: Günlerce Akan Su Elektrik Direğini Deviriyordu
Umre Parasıyla Yaptırdı, Bürokratik Engellere Takıldı
Vatandaştan Yetkililere Tepki: “Kaldırımlar Artık Araç Garajına Döndü"

Fıkıh

Eğitim
Anadolu Üniversitesi Öğrencilerini Yenilenen Kampüsüyle Bekliyor
Anadolu Üniversitesi’nden öğrencilere kapsamlı burs desteği
Açıköğretim Sistemi yenilendi: Değişime Açık Öğretim Dönemi başladı
Anadolu Üniversitesi’nden Uluslararasılaşma Yolunda Stratejik Adımlar
Anadolu Üniversitesi Ev Sahipliğinde “Eskişehir Sempozyumu” Tanıtım Toplantısı Gerçekleştirildi

Ekonomi
HÜRJET İçin TUSAŞ ve Airbus Arasında Anlaşma
Kilis’te Tarihi Açılış: Türkiye-Suriye Doğal Gaz Boru Hattı Faaliyete Geçti
TUSAŞ’tan Tarihi İhracat Anlaşması: Endonezya’ya 48 Adet KAAN Millî Muharip Uçak Satışı
Türkiye, Temmuz Ayında Tüm Zamanların En Yüksek Aylık İhracat Rekorunu Kırdı
İstanbul-Halep Uçuşları Yeniden Başladı: THY ve AJet Seferleri Başlıyor

Ekoloji
OGM’den Seyitgazi Yangını İddialarına Yanıt
Eskişehir’de Orman Yangını Şehitleri Dualarla Anıldı
Türkiye’nin Yenilenebilir Enerji Gücü Haziran Ayında Zirveye Çıktı
Son 24 Saatteki 55 Yangının Tamamı Kontrol Altına Alındı, Sadece Bursa Harmancık Devam Ediyor
Orman Yangınlarıyla İlgili İddilar ve Gerçekler

Bilim-Teknoloji
Siber Sosyal Mühendislik Tehditleri Göz Önünde Saklanıyor!
Millî Savunma Bakanlığının Ürettiği GAZAP ve NEB Bombaları, Basında Geniş Yer Buldu
Siber Suçluların Yeni Yöntemi: Sahte CAPTCHA Tuzaklarına Dikkat!
Türkiye’nin Dijital Haritası Artık e-Devlet’te: Coğrafi Bilgilere Tek Tıkla Ulaşım
Ticaret Bakanlığı’ndan Siber Dolandırıcılık Uyarısı

AlfaTürk

Ziyaretçi: 3.304.967 - Hit: 3.305.979
eskişehir  eskisehirburada.com
İstikbal Gazetesi - 0222 220 19 01 - 02