Eskişehir Sayın Veteriner
Eskişehir Sayın Veteriner Kliniği Veteriner Hizmetleri Hayvan Hastanesi
Cumhuriye Mh. Cengiz Topel Cd. No:70/B
bilgi@eskisehirveteriner.net
0 (222) 234 96 96

Petiniz

Kedi | Köpek | Kuş | Kaplumbağa | Tavşan | Balık | Hamsterlar


Weimaraner

4 Kasım 2013 Pazartesi

Weimaraner kısa ve gri kürkü ile orta büyüklükte zarif ve atletik bir köpektir.Weimaraner Baş ve kulaklar vücudun geri kalanına göre biraz daha açıktır. Başı uzun ve soylu; çeneleri güçlüdür. Gözler amber rengi, mavi-gri ya da gri olabilir. Burun gridir. Kulaklar orta uzunlukta ve sarkıktır. Sırt çizgisi omuzlardan geriye doğru hafifçe düşer. Ön bacaklar yere dik ve birbirine paraleldir. Weimaraner yüzmesini kolaylaştıracak perdeli patilere sahiptir.



 

Karakteri 

Mutlu, sevgi dolu ve enerjik. Zeki ve oldukça inatçı. Kolay öğrenir ancak tekrar gerektiren eğitimlerden hoşlanmaz. Yabancılara karşı mesafeli ve bazen diğer köpeklere karşı kavgacı olabilir. Erken yaşta sosyalleştirilmelidir. Kendi bölgesini savunur. Oldukça cesur ve sadıktır. Güçlü av güdüsüne sahiptir. Köpek dışında diğer küçük hayvanlarla pek güvenilmemelidir. Çoban ya da çiftlik köpeği olmadığı iyi anlaşılmalıdır. Weimaraner ailenin bir parçası olarak içerde yaşaması gerekir. İlgi ve sevgiye gereksinimi vardır. Bir yere kapatılırsa sıkılır ve huzursuzlaşır. Doğal koruma köpeğidir. Weimaraner genelde çocuklara karşı iyidir; yine de çok küçük çocukları kazara devirebileceği için tavsiye edilmez. Bu ırk havlamayı sever. Oldukça dayanıklı, iyi koku alan ve çalışkan bir köpektir. Her türlü av için kullanılabilir.

Yaşam Ortamı 

Weimaraner yeterli egzersiz imkanı sağlanırsa apartman hayatına adapte olabilir. Ev içinde çok hareketli değildir; ancak büyük bir bahçesi olması en idealidir.

Egzersiz İhtiyacı 

Bu güçlü iş köpekleri büyük enerjiye sahiptir. Bol koşu ve egzersiz şansı tanınmalıdır. Yemeklerden hemen önce ve sonra koşturulmamalıdır.

Bakımı 

Kısa tüylerin bakımı kolaydır. Ara sıra fırçalanması yeterlidir. Avdan sonra parmak araları ve ağzı yaralara karşı kontrol edilmelidir.

Kökeni 

Irk bir kaç yüzyıllıktır. Bir Weimaraner 1600'lerde yapılmış bir Van Dyck tablosunda görünmektedir. Orijini konusunda çeşitli teoriler vardır. Bazıları eski Alman pointer'larında görülen albinizm sonucu doğduğuna inanmaktadır. Diğerleri ise Alman Tazısı Braken'dan geldiğini düşünmektedir. Bir başka gurup ise Weimar Dükü Karl August'un bir pointer ile sarı renkli başka bir pointer'ı çiftleştirmesinden ortaya çıktığını iddia etmektedir. Weimaraner bir pointer ve çok amaçlı av köpeğidir. İlk başlarda büyük avların izini bulmak ve yakalamak için üretilmiştir. Büyük avlar azalınca daha küçük avlara adapte olmak zorunda kalmıştır. Ayrıca sudan vurulan avı geri getirme konusunda da iyi bir ünü vardır. Weimaraner İngiltere ve Almanya'da arama&kurtarma köpeği ve rehber köpek olarak kullanılmıştır.

 


4050 kez okundu


Diğer Başlıklar


Yorkshire Terrier  
Wirehaired Fox Terrier  
Whippet  
West Highland White Terrier  
Welsh Terrier  
Welsh Springer Spaniel  
Welsh Corgi - Pembroke  
Welsh Corgi - Cardigan  
Weimaraner  
Vizsla  
Victorian Bulldog  
Toy Fox Terrier  
Tibetan Terrier  
Tibetan Spaniel  
Sussex Spaniel  
Staffordshire Bull Terrier  
Spanish Mastiff  
Spanish Mastiff  
Smooth Fox Terrier  
Skye Terrier  
Silky Terrier  
Siberian Husky  
Shih Tzu  
Shiba Inu  
Shetland Sheepdog  
Shar Pei  
Sealyham Terrier  
Scottish Terrier  
Scottish Deerhound  
Schnauzer - Standart  
Schnauzer - Miniature  
Schnauzer - Giant  
Samoyed  
Saluki  
Saint Bernard  
Russian Spaniel  
Rottweiler  
Rhodesian Ridgeback  
Pug  
Portugese Water Dog  
Poodle - Toy  
Poodle - Standart  
Poodle - Miniature  
Pomeranian  
Pekingese  
Papillon  
Old English Sheepdog  
Norwich Terrier  
Norwegian Elkhound  
Norfolk Terrier  

Toplam Kayıt: 161 [161 - 111]    
Sayfa: [ 1 ] [ 2 ] [ 3 ] [ 4 ] Sonraki Sayfa>>
Weimaraner