Eskişehir Sayın Veteriner
Eskişehir Sayın Veteriner Kliniği Veteriner Hizmetleri Hayvan Hastanesi
Cumhuriye Mh. Cengiz Topel Cd. No:70/B
bilgi@eskisehirveteriner.net
0 (222) 234 96 96

Petiniz

Kedi | Köpek | Kuş | Kaplumbağa | Tavşan | Balık | Hamsterlar


Pomeranian

4 Kasım 2013 Pazartesi

Pomeranian dik kulakları ve sivri burnu ile küçük ve tüylü bir köpektir.Pomeranian Bazıları tilkiye bazıları ise oyuncak bebeğe benzeyen yüze sahiptir. Hepsinin badem şeklinde parlak ve koyu renkli gözleri vardır. Burnu ya siyah ya da kürkünün rengidir. Dişler makas ısırışı ile kapanmalıdır. Ayrıca sırtta öne kıvrılan tüylü bir kuyruğa sahiptir. Boyunda gür bir yele vardır. Sık dik duran çifte kürkü sadece tek renkte olur. En yaygın renk kızıl, turuncu, mavi, kahverengi, siyah, beyaz ya da kremdir. Bazen çifte renklilere de rastlanır.



Karakteri

Pomeranian hayat dolu küçük bir köpektir. Öğrenmekten hoşlanan ve sahibine karşı çok sadık bir ırktır. Aynı zamanda inatçı ve cesurdur. Erken yaşta birlikte büyütülürse diğer köpekler ve ev hayvanları ile anlaşabilir. Ancak bazıları kendini olduğundan daha büyük sandığından kendisinden çok daha büyük köpeklere saldırabilir. Mükemmel bir bekçi köpeğidir. Yabancılara karşı mesafeli oduğundan onlara havlama eğilimindedir. Bu köpeğe küçük yaşta kapı çaldığında sadece bir kaç kez havlayabileceği daha sonra görevi bittiği öğretilmelidir. Bu konuda çok tutarlı ve disiplinli olunmalıdır. Pomerian'lar oldukça dikkatli, meraklı ve kucak köpeklerinin en bağımsızıdır. Diğer küçük köpekler gibi sahiplerine yapışmazlar. Mutlu ve öğrenmeyi seven köpeklerdir. Patronun kim olduğunu iyi anlamalıdır. Aksi takdirde laf dinlemeyecektir. Sahibi izin verirse çok fazla talepkar olabilir. Çok küçük çocuklar için tavsiye edilmez. Çocuğun çok fazla ve dikkatsiz ilgisi bu köpeğin ısırmasına neden olabilir. Yine de daha olgun çocuklarla iyi anlaşır. Yaşlılar için mükemmel bir eşlik köpeğidir. Uysal yapısı ve sevgi dolu karakteri onu aranan bir ırk yapmaktadır. Yemek seçici olabilir.

Yaşam Ortamı 

Pomeranian apartman hayatına uygundur. Ev içinde oldukça hareketlidir. Sıcak havalarda serin bir yerde tutulmalıdır.

Egzersiz İhtiyacı 

İçinde oynayabileceği küçük bir bahçe Pomeranian'ın egzersiz ihtiyacını karşılayacaktır. Yorulmadan uzun mesafeler yürüyebilir.

Bakımı 

Pomeranian'ın uzun çifte kürkü sık sık fırçalanmalıdır. Fırçalamaya baştan başlayıp tüyleri ayırarak ileri doğru tararsanız biraz zaman alsa da kürk bakımlı ve güzel görüntüsünü koruyacaktır. Pamuksu alt kürkü yılda bir iki kez dökülür. Gerektiğinde kuru şampuanlama yapılabilir. Göz kenarları, kulaklar ve dişler düzenli olarak temizlenmelidir. Pomeranian yıl boyu tüy döker.

Kökeni 

Pomerenya'nın Prusya bölgesinde geliştirilmiş Pomeranian kuzeyden sürülerin güdülmesi için Avrupa'ya getirilen eski spitz ırklarından gelmektedir. Pom 'un ataları 15 kg geliyordu. Marie Antoinette, Emily Zola ve Mozart birer Pomeranian sahibiydiler. 1800'lerde Kraliçe Victoria Pomeranian meraklısı oldu ve ırk için kendi yetiştirme programını kurdurdu. Köpeklerini başarıyla yarışmalara sokarak ırkın İngiltere'de yerleşmesini sağladı. Kraliçe Victoria daha küçük köpekleri tercih ettiği için pek çok üretici daha küçük köpekler üretmeye yöneldi. Şimdi Pomeranian orijinal kilosundan 1-3 kg ağırlığa düşürülmüştür. Pomeranian'ın zekası ve yetenekleri onu sirkler için aranılan köpeklerden biri yapmıştır. Bugün Pomeranian temel olarak aile ve yarışma köpeğidir.

 


4356 kez okundu


Diğer Başlıklar


Yorkshire Terrier  
Wirehaired Fox Terrier  
Whippet  
West Highland White Terrier  
Welsh Terrier  
Welsh Springer Spaniel  
Welsh Corgi - Pembroke  
Welsh Corgi - Cardigan  
Weimaraner  
Vizsla  
Victorian Bulldog  
Toy Fox Terrier  
Tibetan Terrier  
Tibetan Spaniel  
Sussex Spaniel  
Staffordshire Bull Terrier  
Spanish Mastiff  
Spanish Mastiff  
Smooth Fox Terrier  
Skye Terrier  
Silky Terrier  
Siberian Husky  
Shih Tzu  
Shiba Inu  
Shetland Sheepdog  
Shar Pei  
Sealyham Terrier  
Scottish Terrier  
Scottish Deerhound  
Schnauzer - Standart  
Schnauzer - Miniature  
Schnauzer - Giant  
Samoyed  
Saluki  
Saint Bernard  
Russian Spaniel  
Rottweiler  
Rhodesian Ridgeback  
Pug  
Portugese Water Dog  
Poodle - Toy  
Poodle - Standart  
Poodle - Miniature  
Pomeranian  
Pekingese  
Papillon  
Old English Sheepdog  
Norwich Terrier  
Norwegian Elkhound  
Norfolk Terrier  

Toplam Kayıt: 161 [161 - 111]    
Sayfa: [ 1 ] [ 2 ] [ 3 ] [ 4 ] Sonraki Sayfa>>
Pomeranian