Eskişehir Sayın Veteriner
Eskişehir Sayın Veteriner Kliniği Veteriner Hizmetleri Hayvan Hastanesi
Cumhuriye Mh. Cengiz Topel Cd. No:70/B
bilgi@eskisehirveteriner.net
0 (222) 234 96 96

Petiniz

Kedi | Köpek | Kuş | Kaplumbağa | Tavşan | Balık | Hamsterlar


Norfolk Terrier

4 Kasım 2013 Pazartesi

Norfolk Terrier, çalışan Terrier'ler içinde en küçük ırktır. Kısa, güçlü, dayanıklıNorfolk Terrier bir yapısı vardır. Güçlü bacaklara ve tilkiye benzeyen bir burun yapısına sahiptir.

Gözleri koyu renkli, bakışları canlı ve zeka doludur. Kulakları küçük ve aşağı doğru katlanan yapıdadır. Kuyruk yarı boyu kadar kısaltılır. Tüy yapısı düz ve serttir. Kürk rengi kızıl, buğday, ten rengi, siyah ve ten olabilir. Bazen beyaz desenli bölgeler de görülebilir. Yüz bölgesinde tüyler bıyık ve kaş oluşturacak şekilde uzundur. 




Karakter

Norfolk Terrier aktif, sevecen ve cesurdur. Dengeli bir karakteri vardır. Tedirgin veya kavgacı değildir. Eğitimi kolay fakat süreklilik isteyen bir ırktır. Tuvalet eğitimi biraz zaman alabilir. Yabancılara karşı sıcak kanlıdır, çocuklarla iyi anlaşır. Eğer uzun saatler tek başına ve ilgisiz bırakılırsa fazla havlama ve çevreyi kazma eğilimi vardır. Oyuncudur, diğer köpeklerle arası genellikle iyidir. Güvenli bir çevrede olmadıkça tasmasız bırakılmamalıdır. Norfolk Terrierler zaman zaman kıskançlıktan kaynaklanan problemler yaşayabilir. 

Yaşam Ortamı

Yeterli egzersiz yaptırılırsa apartman dairesinde bakılabilir. Ev içinde yeteri kadar aktif oldukları için bahçesiz bir evde bakılabilir. 

Egzersiz İhtiyacı

İş için yetiştirilmiş enerjik bir ırktır. Düzenli egzersiz yaptırılması gerekir. Fakat günlük aksamalar fazla problem yaratmaz. 

Bakımı

Orta uzunlukta sert tüylerden oluşan kaba kürkün bakımı kolaydır ancak günlük tarama ve fırçalama gerektirir. Özellikle tüy dökme zamanlarında ekstra bakım gerekir. Az şiddette tüy döken bir ırktır. Genellikle ihtiyaç durumunda banyo veya kuru şampuan yapılır. 

Kökeni

Norfolk Terrier ve Norwich Terrier 1964'e kadar İngiltere'de, 1979'a kadar ise Amerika'da tek bir ırk olarak değerlendirilmekteydi. Ancak, Norfolk'un kulaklarının düşük, Norwich'in dik oluşu , Norfolk'ların köşeli, Norwich'in daha yuvarlak hatlara sahip oluşu ırkın ayırımını sağlayan başlıca farklardır. Norfolk'un genetik olarak kökeni net değildir ancak küçük İrlanda Terrierleri ile Border ve Cairn dahil olmak üzere diğer Terrier ırkları arasında yapılan çaprazlamalar ile sonucu edildiği düşünülmektedir. Norfolk Terrier İngiltere'de kemirgen avı için yetiştirilmiş bir ırktır. Ayrıca tilki avı sırasında toprak altında oyuklara ve tünellere kaçan tilkilerin takibinde yardımcı olarak kullanılmıştır. Av için sürüler halinde yetiştirildiklerinden, pek çok Terrier ırkına göre daha sosyal hayvanlardır. Norfolk Terrier AKC tarafından 1979'da resmi olarak kabul edilmiştir.

 


4072 kez okundu


Diğer Başlıklar


Yorkshire Terrier  
Wirehaired Fox Terrier  
Whippet  
West Highland White Terrier  
Welsh Terrier  
Welsh Springer Spaniel  
Welsh Corgi - Pembroke  
Welsh Corgi - Cardigan  
Weimaraner  
Vizsla  
Victorian Bulldog  
Toy Fox Terrier  
Tibetan Terrier  
Tibetan Spaniel  
Sussex Spaniel  
Staffordshire Bull Terrier  
Spanish Mastiff  
Spanish Mastiff  
Smooth Fox Terrier  
Skye Terrier  
Silky Terrier  
Siberian Husky  
Shih Tzu  
Shiba Inu  
Shetland Sheepdog  
Shar Pei  
Sealyham Terrier  
Scottish Terrier  
Scottish Deerhound  
Schnauzer - Standart  
Schnauzer - Miniature  
Schnauzer - Giant  
Samoyed  
Saluki  
Saint Bernard  
Russian Spaniel  
Rottweiler  
Rhodesian Ridgeback  
Pug  
Portugese Water Dog  
Poodle - Toy  
Poodle - Standart  
Poodle - Miniature  
Pomeranian  
Pekingese  
Papillon  
Old English Sheepdog  
Norwich Terrier  
Norwegian Elkhound  
Norfolk Terrier  

Toplam Kayıt: 161 [161 - 111]    
Sayfa: [ 1 ] [ 2 ] [ 3 ] [ 4 ] Sonraki Sayfa>>
Norfolk Terrier