Eskişehir Reklam
İnternet Yayıncılığı ve Danışmanlık Hizmetleri
Web Tasarım Hosting Alan Adı Tescil Marka Tescil
Web Sitesi Hazırlama Programlama Hizmetleri
Google Street View Yerel Fotoğrafçı

İki Eylül Cd. Yalbı Sk. Arifbey Apt. No:13/13
info@eskisehirreklam.com.tr
0 222 233 25 65 - 0 542 311 63 84

Genel Bilgiler



Kullanıcı deneyimini geliştirmek için 6 Basit Adım

20 Mayıs 2017 Cumartesi

Kullanıcı deneyimi bir web site için kolay kullanım adına çok önemli faydaları olan bir faktördür. Kullanıcı deneyimi sayesinde tasarımlar daha fazla kullanıcı odaklı bir hale gelmektedir. Bu süreçte yapılan çalışmalar kullanıcıların daha kolay kullanım kazanmaları içindir.

Görüntülerin Hızlı Yüklenmesi

Web sitenize ait görüntülerin yapı ile optimize olması gerekmektedir. Hızlı bir şekilde resimler yüklenerek daha kaliteli bir yapı elde edilebilir. Düşük internet hızı olan kullanıcı görüntüleri hızlı bir şekilde elde etmelidir. Bunun için yapılacak çalışmalardan birisi ise görüntülerin küçük boyutlu bir hale getirilmesidir. Yardımcı platformlar ve formatlar sayesinde bu düzenleme işlemleri  kolay bir şekilde yapılacaktır.

Performanslı Bir Yapı

Bir diğer kullanıcı deneyimi için önemli öğe ise performans olmaktadır. Sitenin her yönden performanslı bir yapıda olup hızlı bir şekilde çalışması gerekmektedir. Bu süreçte yapılacak olan çalışmalar sayesinde daha geniş bir kitleye ulaşmak mümkündür. Sitenin host problemleri varsa çözülmeli bunun yanında sitenin hızını düşüren gereksiz öğelerden de kurtulmak gerekmektedir. Sitede donmalar ve kasılmaların olması kullanıcılar tarafından hoş karşılanmaz.

Görsel Öğeler

Sitede görsel öğe kullanımın en ideal bir biçimde yapmanız gerekmektedir. En ideal bir biçimden kasıt ise iyi bir resmi iyi bir yerde kullanmalısınız. Gereksiz görsel öğe kullanımından kaçınarak taşı gediğine koyacak resimleri kullanmalısınız. Bunun yanında sadece resim değil diğer görsel öğelerde aynı şekilde olmalıdır. Bu şekilde daha iyi bir sürece sahip olarak kullanıcılarınız için daha şık ve estetik bir yapı sağlayabilirsiniz.

Markanızı Koruyun

Marka değerinizi imajınız korumak için akılcı ve mantıksal adımlar atmanız gerekmektedir. Yaptığınız hatalar karşısında kısa sürelerde çözümler geliştirin. Müşteri ilişkilerinizi iyi bir şekilde kurarak onlara kısa sürelerde çözümler bulun. Marka imajınız ve prestijinizin gerektirdiklerini en ideal yöntemler ile yapın. Müşterileriniz güvenini kazandığınız da ise sürekli müşteri kitleniz genişleyecektir. Buda gayet olumlu bir durum olacaktır.

Açık ve Net Bir Yapı

Öncelikle kullanıcı deneyimi için bir şey söylemek gerekmektedir. Kullanıcı deneyimlerinde zaten kolaylık ön planda olduğunda açık ve net olmakta aynı şekilde ön planda olmalıdır. Açık ve net bir yapı sayesinde kullanıcılar zorlanmadan karmaşık yapılar görmeden işlemlerini daha verimli bir şekilde yapacaklardır. İçeriğinizden tasarıma kadar her şey aynı çizgide olmalıdır. Açık ve net bir yapı kullanıcılara doğrudan bilgilendirmeler yapacaktır.

Eylem Çağrıları

Sitenizde ki butonlar vs. gibi yapılarda aynı şekilde kullanışlı bir yapıda olmalıdır. Gerek tasarım yönünden gerek işleve yönünden beklentileri üst düzeyde karşılamalıdır. Kullanıcılara en iyi deneyimi yaşatmak için bu ve bunun gibi öğelerinde aynı şekilde uyumlu bir yapıda olması çok büyük bir önem düzeyine sahip olmaktadır.

 

 

Eskişehir web tasarım, eskişehir reklam, eskişehir hosting eskisehirreklam.com 

 


5053 kez okundu


Diğer Başlıklar


Web ihtiyaçlarınız için doğru adres!  
Kullanıcı deneyimini geliştirmek için 6 Basit Adım  
Web Tasarım SEO İlişkisi  
Web sitenizden, nasıl daha fazla iş alabilirsiniz ?  
Firmanızın internette var olması için neler gerekli ?  
Kurumsal Web Siteleri İçin Tasarım Önerileri  

Toplam Kayıt: 6 [6 - 1]    
Sayfa: [ 1 ]
Kullanıcı deneyimini geliştirmek için 6 Basit Adım