Eskişehir EDA Temizlik Şti 0530 746 82 66 - 0542 260 86 02
ESKİŞEHİR TEMİZLİK HİZMETLERİ KOLTUK YIKAMADA SÜPER FİYAT
TEMİZLİĞİN GÜVENİLİR ADRESİ BİZİMLE ÇALIŞIN FARKI GÖRÜN EDA TEMİZLİK FARK YARATIR
TASKI SATIŞ TEMSİLCİSİ Öznur AYDIN-0 530 746 82 66

HASAN POLATKAN CAD.DOĞANCAN SOK ESKİŞEHİR
ayarstemizlik26@gmail.com
0530 746 82 66 - 0542 260 86 02

Çevrimiçi flört uygulamalarına dikkat!

7.04.2024 

Flört uygulamalarında ilişkiler hızlı başlayıp hızlı bitiyor!

İlişkide manipülasyon ve duygusal şiddette artış gözleniyor!

Çevrimiçi flört uygulamalarının ilişkilerin hızlı başlayıp hızlı bitmesine ve tükenmesine sebep olduğunu ifade eden uzmanlar, çevrimiçi flört uygulamaları üzerinden başlayan ilişkilerde ve evliliklerdeki başlıca sorunların temelinde sağlıklı iletişimin ve güven ilişkisinin kurulamamasının geldiğini söylüyor. “Flört uygulamaları sadakat açısından ilişkilerde tehdit oluşturuyor.” diyen Uzman Klinik Psikolog Penbesel Özdemir Yağız, bu kişilerin romantik partner aramanın yanı sıra özgüven tatmini, popülerlik, beğeni ve ilgi kazanma gibi ikincil kazançlar için de uygulamaları kullandığını kaydetti.

Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Hastanesi Uzman Klinik Psikolog Penbesel Özdemir Yağız, flört uygulamaları ve evlilik hakkında bilgi verdi.

“Çevrimiçi flört uygulamaları kolay ulaşılabilir bir tüketim aracı haline geldi”

Günümüz dünyasında dijitalleşme ile birlikte çevrimiçi flört uygulamalarının, birçok insan için kolay ulaşılabilir bir tüketim aracı haline geldiğini ifade eden Uzman Klinik Psikolog Penbesel Özdemir Yağız, “Kolay ulaşılan, içinde birçok alternatif partner seçeneğini barındıran çevrimiçi flört uygulamaları, ilişkilerin hızlı başlayıp hızlı bitmesine ve tükenmesine sebep oluyor. Çevrimiçi flört uygulamaları üzerinden başlayan ilişkilerde ve evliliklerdeki başlıca sorunların temeline bakıldığında yeterince sağlıklı iletişimin ve güven ilişkisinin kurulamaması geliyor. Çevrimiçi ortamlarda yeterince sağlıklı iletişimin ve güven ilişkisinin kurulamaması, ilişkinin hızlıca tükenmesine neden oluyor.” dedi.

“Uygulama aracılığıyla tanışan ve evlenen çiftlerin ilişki zeminini zayıf…”

Çevrimiçi flört uygulamalarında kişilerin fiziksel görünüşleri ile bir etkileşim başladığını ancak güçlü ilişkiler, yakınlık ve derinlik kurmanın, duygusal olarak bağlanmak gibi ihtiyaçları barındırdığını dile getiren Uzman Klinik Psikolog Penbesel Özdemir Yağız, “Güçlü evliliklerin ve romantik ilişkilerin sırlarına baktığımızda sağlıklı iletişim, sadakat, güven, bağlılık ve yakınlık kurmak gibi faktörler öne çıkıyor. Uygulama aracılığıyla tanışan ve evlenen çiftlerin ilişki zeminine bakıldığında altyapısının zayıf olduğu, kişilerde bağlanma isteğinin azaldığı görülüyor. Bu durum, evliliklerdeki doyum ve memnuniyetin azalmasına, boşanmaların ise artmasına neden oluyor.” diye konuştu. 

Yüzeysel ve yakınlık olmayan ilişkiler yaşanıyor

Flört uygulamalarını kullanan kişilere bakıldığında ise hep daha iyisinin olabileceği varsayımına inandıklarını, dolayısıyla yüzeysel ve yakınlık olamayan ilişkiler yaşadıklarının görüldüğünü kaydeden Uzman Klinik Psikolog Penbesel Özdemir Yağız, “Dolayısıyla flört uygulamaları sadakat açısından ilişkilerde tehdit oluşturuyor. Çevrimiçi flört uygulamalarını kullanan kişilere baktığımızda romantik partner aramanın yanı sıra, özgüven tatmini, ideal benlik imajı yaratma, popülerlik, beğeni ve ilgi kazanma gibi ikincil kazançlar için de kullanıldığı belirtiliyor. Bu uygulamaları kullanan kişilerin gerçek yaşamın sorunlarından, sıkıntı yaratan durumlardan ve duygularla yüzleşmekten kaçınmak için de sık sık flört uygulamalarına başvurduğu biliniyor. Bu uygulamalarda edinilen beğeniler ile kişi iyi hissetme eğiliminde oluyor ancak bu durum kişinin sorunlar karşısında işlevsel baş etme stratejileri geliştirmesine engel oluyor, sanal ortamlardaki beğenilerin verdiği iyilik hissine sığınarak kaçınma davranışı geliştirmesine neden oluyor.” dedi. 

Çevrimiçi flört şiddeti artıyor…

Flört uygulamaları aracılığıyla partnerlerin birbirine uyguladığı duygusal şiddette artış görüldüğünü de ifade eden Uzman Klinik Psikolog Penbesel Özdemir Yağız, sözlerini şöyle tamamladı:

 “Uygulamada başlayan ve evlilik ile devam eden ilişkilerde, çevrimiçi uygulamalardaki duygusal şiddetin devam ettiği, bu nedenle çiftlerin mutsuz oldukları görülüyor. Çevrimiçi flört şiddetine baktığımızda; kişi ilişkinin başlangıcında flört ettiği kişiye sosyal medyada beğeni yağmurunda bulunarak, aşk mesajlarına boğarak partnerinin ilgisini çekiyor. Ona özel ve değerli olduğu mesajını veriyor, böylece partneri üzerinde duygusal bir tahakküm kuruyor. 

İlişkide manipülasyon ve duygusal şiddet…

Sonrasında ise kolayca ulaştığı bu ilişkiden kolayca sıkılıp, tüm iletişimini kesiyor. Yok saymaya, bir görünüp bir kaybolmaya başlıyor. İlişkide manipülasyon ve duygusal şiddet böylece vuku buluyor. Kıskançlık sorunları ekleniyor. Duygusal yakınlıktan ve bağlılıktan uzak bu ilişkilerde mutsuzluk her geçen gün artıyor.

Mutsuz evlilikler, mutsuz çocukların yetişmesine neden oluyor. Böylece mutsuzluk toplumda bir salgın gibi yayılıyor. Güçlü evlilikler kurmak, mutlu birer çift olabilmek için, çiftlerin birbirleri ve ilişkileri üzerine çalışabilmeleri için mutlaka çift terapisinden ve bir uzmandan destek alması gerekiyor.” 

Gönderen: journal
5941 defa okundu 
 


Bilim-Teknoloji
WAITRO 2024 Zirvesi Çin’de Düzenleniyor
Verilerimizi neden korumamız gerekir?
Türksat 6A, Temmuz’da Uzaya Gönderilecek
Telefon dolandırıcılığı konusunda dikkat edilmesi gereken 6 nokta
Çocuğunuzun indirmek istediği uygulamayı mutlaka inceleyin

 

 
Ekoloji
Bu proje ile istilacı balık türlerinin popülasyonu azaltılacak
İklim Değişikliği Afet Yönetimi Projesi Kapanış Konferansı düzenlendi
2024 Yılı Orman Yangınlarıyla Mücadele Tatbikatı Antalya’da Gerçekleşti
Eskişehir’de yaban hayvanlarına havadan kuduz aşılaması yapıldı
Kuraklık için kırmızı alarm