Eskişehir EDA Temizlik Şti 0530 746 82 66 - 0542 260 86 02
ESKİŞEHİR TEMİZLİK HİZMETLERİ KOLTUK YIKAMADA SÜPER FİYAT
TEMİZLİĞİN GÜVENİLİR ADRESİ BİZİMLE ÇALIŞIN FARKI GÖRÜN EDA TEMİZLİK FARK YARATIR
TASKI SATIŞ TEMSİLCİSİ Öznur AYDIN-0 530 746 82 66

HASAN POLATKAN CAD.DOĞANCAN SOK ESKİŞEHİR
ayarstemizlik26@gmail.com
0501 666 94 21 - 0542 260 86 02 - 0530 746 82 66

Seyitgazi’de Küllerinden Doğuş: Yanan Orman Alanları Yeniden Yeşeriyor!

6.03.2026 

Yangının İzleri Bilim ve Emekle Siliniyor: Seyitgazi’de Karma Orman Modeli

Yangın Sahası Ekonomiye ve Doğaya Kazandırılıyor

22 Temmuz 2025'te Fethiye Mahallesi yakınlarında çıkan ve hepimizi derin üzüntüye boğan yangının ardından hummalı bir çalışma başlatıldı. İlk etapta zarar gören ağaçlar sahadan titizlikle çıkarılarak ekonomiye kazandırıldı. Hemen ardından hazırlanan ağaçlandırma projesiyle, arazinin topografik yapısı ve iklim şartları analiz edilerek ekim-dikim planı çıkarıldı. Bölge Müdürü İsmail Çetin, beraberindeki heyetle birlikte sahaya inerek çalışmaları bizzat başlattı.

İsmail Çetin’den Yerli Tasarım: Tohum Ekim Aparatı

Çalışmaların en dikkat çeken detayı ise Bölge Müdürü İsmail Çetin’in kendi tasarımı olan "Tohum Ekim Aparatı" oldu. Sahadaki işçilere bu cihazın kullanımını uygulamalı olarak gösteren Çetin, bu aparat sayesinde tohum ekiminin çok daha hızlı ve verimli yapılacağını vurguladı. Eğer bu yenilikçi yöntem hedeflenen başarıyı yakalarsa, fidanlıklardaki ekim yastıkları için cihazın yeni versiyonları da geliştirilecek. Bu teknolojik hamle, ormancılık faaliyetlerinde ciddi bir zaman ve emek tasarrufu vaat ediyor.

Sadece Çam Değil, Tam Bir "Biyoçeşitlilik" Ormanı

Yeni oluşturulacak orman, tek tip ağaç yerine doğanın dengesini koruyacak karma bir yapıda tasarlandı. Projeye göre sahaya dikilecek fidanların:

  • Yüzde 53’ü: Çam ve ardıç gibi ibreli türlerden,

  • Yüzde 47’si: Mahlep, dişbudak, akçaağaç, ahlat, alıç, yalancı akasya, kızılcık, yabani elma, dağ muşmulası ve meşe gibi yapraklı türlerden oluşacak. Ayrıca toprağın iş makineleriyle sürülmeye uygun olmadığı sarp kısımlarda ise badem ve karaçam tohumları toprakla buluşturulacak. Önümüzdeki yıllarda yapılacak sıkı takiple, kuruyan fidanların yerine yenileri dikilerek sahanın %100 oranında ormanlaşması hedefleniyor.

Gönderen: haber
1632 defa okundu 
 


Bilim-Teknoloji
Deepfake’ten NFC tuzaklarına kadar Android kullanıcılarını bekleyen tehlikeler
Türk Bilim Heyeti Antarktika’dan Zaferle Döndü: Hedef Kalıcı Üs!
Cebinizdeki "Görünmez Nöbetçi": Uygulama İzinleri Sizi Koruyor mu, İzliyor mu?
Vodafone, Eskişehirlilere 5G’yi Tanıtacak
Mobil Oyun Üretiminde Türkiye Etkisi: EMEA Bölgesinin Görünür Merkezi Haline Geldik

 

 
Ekoloji
Doğada "Üreme" Mesaisi Başladı: Av Sezonu Tüm Türkiye’de Kapandı!
Enerjide "Sessiz Devrim"in Rakamları: 5 Yılda İkiye Katladık, Hedef 120 Bin Megavat!
Seyitgazi’de Küllerinden Doğuş: Yanan Orman Alanları Yeniden Yeşeriyor!
Ormanların "Yeşil Kalkanı" Büyüyor: 136 Bin Gönüllü Göreve Hazır!
Eskişehir Çevre ve Şehircilikte Yeni Dönem: İl Müdürü Yalçın Göreve Başladı