Eskişehir Temizlik Şirketi Merdiven Temizliği 0530 746 82 66 - 0542 260 86 02
ÖZNUR AYDIN 0534 864 19 30
ESKİŞEHİR MERDİVEN TEMİZLİK HİZMETLERİ
UYGUN FİYATA KALİTELİ HİZMET SUNUMU

Emek Mh. Yanartaş Sk. No:31 Eskişehir
www.eskisehirmerdiventemizliksirketi.com
0530 746 82 66 - 0542 260 86 02

Güçlü Ekonomimizin Arka Planında 32 Milyonu Geçen İstihdam Yapımız Bulunuyor

30.04.2025 

Bakan Işıkhan, NTV Canlı Yayınında Gündeme ve Çalışma Hayatına İlişkin Değerlendirmelerde Bulundu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, NTV canlı yayınında gündeme ve çalışma hayatına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü tebrik eden Bakan Işıkhan, bugünün dünyada işçilerin hak arayışlarının adeta sembolleştiği bir tarih niteliğinde olduğuna vurgu yaptı.

Işıkhan, 1 Mayıs’ın geçmişte zaman zaman siyasi tartışmaların gölgesinde kaldığını fakat artık toplumda olgunlaşmış bir demokratik bilinçle emeğe saygı ekseninde kutlamalar şeklinde gerçekleştiğine dikkati çekerek, “2002’den bu yana Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde AK Parti olarak bu konuda çok güçlü ve tarihi adımlar attık. 2009 yılında Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından 1 Mayıs ilk defa resmi tatil olarak ilan edilerek bu topraklarda emeğe verilen değer hukuki ve sembolik anlamda da tescil edilmiş oldu. Bu adımı sendikal hak ve özgürlüklerin güçlendirilmesi, toplu sözleşme süreçlerinin demokratikleşmesi ve çalışma barışının tahkim edilmesi gibi süreçler izledi” diye konuştu.

“Güçlü Ekonomimizin Arka Planında 32 Milyonu Geçen İstihdam Yapımız Bulunuyor”

Çalışma hayatının her alanında sosyal diyaloğu ilke edinerek, çalışmalarını, sendikalarla yapılan tüm faaliyetleri, görüşmeleri sosyal diyalog çerçevesinde gerçekleştirdiklerine vurgu yapan Bakan Işıkhan, 1 Mayıs’ın sadece anma günü değil; emeğin, alın terini ve üretimi yücelten toplumsal bir bilinç günü olarak değerlendirdiklerini kaydetti.

“Tüm emekçi kardeşlerimize, emekçi derken ülkemizde bulunan memurlardan işçilere, işverenlere, çiftçilerimize, esnafımıza, aklımıza gelebilecek üretimde bulunan tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum” diyen Bakan Işıkhan, “Onların üretim gücü olmasa, emek ve alın terleri olmasa bugün Türkiye, güçlü bir ekonomiye sahip olamazdı. Eğer güçlü bir ekonomiye sahipsek bunun arka planında 32 milyonu geçen bir istihdam yapısına sahip oluşumuz geliyor" ifadesini kullandı.

Işıkhan, sendikaların ve konfederasyonların çalışma hayatının yapısal sorunları ve oradaki kaliteyi artırma noktasında getirdikleri her çözümün ve talebin kendileri için çok kıymetli olduğuna değinerek, şöyle devam etti:

“Emekçilerin sesi aynı zamanda demokratik toplumların da en temel özelliklerinden bir tanesi. Ücret, özlük haklarında, sendikal örgütlenmede, sosyal haklarda iyileştirme talepleri bizim hükümet olarak yıllardır adım adım güçlendirdiğimiz bir alan ve bu alanı daha ileri taşımaya gayret ediyoruz. Konfederasyonlarımızın ifade ettiği ücret artışı, özlük haklarının güçlendirilmesi, sendikal özgürlüklerin ya da örgütlenmenin kolaylaştırılması bu talepler, zaten biz son yıllarda gerçekleştirdiğimiz güçlü reformlarla bu ihtiyaçlara büyük ölçüde yanıt verdiğimizi düşünüyorum.”

Kamuda Sendikalaşma Oranı

Kamuda sendikalaşma oranının 2002’de yüzde 50 iken, bugün yüzde 75,2’ye ulaştığını aktaran Bakan Işıkhan, “Avrupa Birliğindeki birçok ülkeden Danimarka’dan, Hollanda’dan daha yüksek bir örgütlenmeye sahibiz kamuda. İşçi sendikalaşma oranı istatistiklerin ilk kez yayınlanmaya başladığı tarih olan 2013’te yüzde 9,21 iken bugün işçilerin yüzde 14,97’si sendikalaşmış durumda. Bu çok önemli bir kazanımdır ve AK Parti olarak da emeğe verdiğimiz değerin bir göstergesi olarak değerlendiriyorum” ifadelerini kullandı.

Işıkhan, asgari ücrete kadar olan gelirlerin vergi dışı bırakılmasının da devrim niteliğinde bir uygulama olduğuna değinerek, “Bunlar çalışanlarımızın refahı için de atılmış somut adımlardı. Her zaman temel olarak tüm toplu iş sözleşmelerinde, iş görüşmelerinde ve görüşmelerinde benimsediğimiz temel bir yaklaşım var; istihdamı koruyan, üretimi destekleyen, çalışanı mağdur etmeyen ama ülkenin bütçe gerçekleriyle de uyumlu bir dengeyi tesis etmek” dedi.

Şubat ayında başlayan Kamu Toplu İş Sözleşmeleri sürecinin devam ettiğini belirten Bakan Işıkhan, Ağustos ayında da memurlarla 8. Dönem toplu sözleşme sürecine başlayacaklarını aktardı.

Işıkhan, bugün TÜİK tarafından açıklanan 2025 mart ayı işsizlik verilerine ilişkin ise, "Bu ay yayımlanan işsizlik oranlarında olumlu bir tablo ile karşı karşıya kaldık. İşsizlik oranımız 0,3 puan azalarak yüzde 7,9 seviyesinde gerçekleşti. İşsizlik oranı, Bakanlık olarak yaptığımız çalışmalar sonrasında son 25 yılın en düşük seviyesinde" değerlendirmesinde bulundu.

Kamu Toplu İş Sözleşmesi Çerçeve Protokolü

Bakan Işıkhan, yaklaşık 600 bin kamu işçisini yakından ilgilendiren kamu toplu iş sözleşmesi çerçeve protokolündeki son durumla ilgili şu bilgileri aktardı:

"Şubat'ta TÜRK-İŞ VE HAK-İŞ ortak tekliflerini sundular. Şu an TÜHİS tarafından süreç yönetiliyor. Bu toplu iş sözleşmelerinde hassas bir dengenin yürütülmesi gerekiyor. Bakanlık olarak işçi ve işveren sendikaları arasında koordinatörlük görevi yapıyoruz. İşçinin alır terinin karşılığını alarak ama aynı zamanda da reel ekonominin dengelerinin gözetilebileceği süreci takip ediyoruz. Kısa sürede sonuçlanmasını ve işçilerimizle masada el sıkışmayı arzu ediyoruz."

İŞKUR Gençlik Programı'nın, yeni nesil çalışma modellerinin uygulandığı bir proje olduğunu belirten Işıkhan, söz konusu projeye 7 milyar 15 milyon lira bütçe ayırdıklarının ve şu ana kadar 82 bin öğrencinin yararlandığını kaydetti.

Belediyelerin SGK Prim Borçları

Bakan Işıkhan, belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) olan borçlarında gelinen son durumuna ilişkin, “Sosyal güvenlik sistemimizin sürdürülebilirliği noktasında en önemli gelirlerimiz prim tahsilatı. Ancak fark ettik ki belediyelerin büyük bir kısmı ödemesi gereken primleri ödemiyorlar. Bunu 31 Mart seçimlerinden önce Cumhurbaşkanımız dile getirdi. Bakanlık olarak belediyelerimizle iletişime geçtik. Şimdiye kadar 149 belediye 30 milyar liralık prim borcunu yapılandırmak üzere SGK'ya başvurmuş durumda. Bugüne kadar belediyelerimiz tarafından SGK'ya toplamda 28,2 milyar lira tahsilat gerçekleştirildi” diye konuştu.

Geçen yıl kayıt dışı istihdama yönelik yapılan denetimlerde 518 tescilsiz iş yerinin bulunduğunu ve 21 bin 634 kayıt dışı çalışanın olduğunu tespit ettiklerini söyleyen Işıkhan, “103 milyon lira prim tahakkuku yaptık. Kayıt dışı sigortalı çalıştıran işverenlere de toplamda 2 milyar lira idari para cezası kesilmesini önerdik" bilgisini paylaştı.

Vedat Işıkhan, 1550 SMA hastasının tedavisi için de SGK olarak yaklaşık 2,5 milyar lira bütçe planladıklarını kaydetti.

Gönderen: journal
4383 defa okundu 
 


_medya advertorial

_haberler advertorial

_gundem advartorial

_Gündem

_biz advertorial

İslam

Yaşam
İHH’dan Arama Kurtarma Ekiplerine Destek Çağrısı
Anadolu Üniversitesi Genel Sekreteri Süleyman Ekşi’nin Acı Kaybı
Eskişehirli Tıp Öğrencileri Filistin İçin Yürüdü
Kadınlara ve Engellilere Yönelik Mesleki Eğitim ve İstihdam Hizmetleri Eğitimi Düzenlendi
TDV “Bir Kurban Bir Kur’an” kampanyasıyla 45 bin Kur’an-ı Kerim dağıtacak

Spor
Eskişehir’de Okul Sporları Minikler A Satranç Müsabakaları Tamamlandı!
U15 Yıldızlar Ferdi Türkiye Halter Şampiyonası’nda Eskişehirli Sporcudan Büyük Başarı!
Alpu Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mücahit Yavaş Son Yolculuğuna Uğurlandı
Eskişehirspor Şampiyonluğu Binlerce Taraftarın Katılımıyla Coşkuyla Kutladı
Eskişehir Wushu Takımı Türkiye Şampiyonası’nda 16 Madalya Kazandı!

Sinema
ENGELSİZ FİLMLER FESTİVALİ 2025 BAŞLIYOR
TÜRK SİNEMASI DÜNYA SAHNESİNDE
ENGELSİZ FİLMLER FESTİVALİ 2025’İN ODAĞINDA 21. YÜZYIL VAR
ENGELSİZ FİLMLER FESTİVALİ’NDE BU YIL 13 ÜLKEDEN 15 FİLM YARIŞIYOR
Yılın En Dokunaklı Hikâyesi “Bi Umut”tan İlk Fragman Geldi

Sağlık
GÖRÜNMEZ ZORBALIK DUYGUSAL MANİPÜLASYONA DİKKAT!
Sıvı ihtiyacını gidermek için önce suyu tercih edin!
Eskişehir’de "Halk Sağlığı Şenliği" Yarı Finali Tamamlandı
Eskişehir’de Ebeler İçin Kapsamlı Eğitim Başarıyla Tamamlandı
Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü, TÜYAP Kitap Fuarı’nda Sağlık Bilinci Oluşturdu

Politika
AK Parti Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak, Mihalıççık’ta Hemşehrileriyle Buluştu
Albayrak’tan CHP’ye Sert Eleştiri: "Eskişehir İçin Hayalleri Yok!"
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Aile ve Nüfus Vurgusu
Albayrak’tan Tanal’a "Çevre Yolu" Göndermesi: "Neden Tek Bir Alt Geçit Yapılmadı?"
Albayrak’tan Mihalıççıklılar Derneği’ne Ziyaret: Şehir ve İlçe Sorunları Konuşuldu

 

 
Polis
Eskişehir’de Kaçakçılık Operasyonu: 1 Milyon TL Değerinde Ürün Ele Geçirildi!
Toplum Destekli Polislikten Hırsızlık Bilgilendirmesi: "Hırsızlar Açık Kapı Sever"
Odunpazarı Emniyeti’nden Firarilere Operasyon: Yıllardır Aranan Hükümlüler Yakalandı!
Bakan Yerlikaya: 2025’te Standart Dışı Far Kullanan 26 Bin 822 Sürücüye Ceza Kesildi
JASAT’tan Başarılı Operasyon: 11 Yıl 8 Ay Hapis Cezası Bulunan Dolandırıcı Yakalandı

Otomobil-Motorsiklet
TOGG Elektrikli Araç Pazarında Rekor Kırdı
MG 7 Resmen Türkiye’de
AK Parti Eskişehir Milletvekili Fatih Dönmez’den Yerli Elektrikli Araca Tam Destek
İkinci El Piyasasında Kurban Bayramı Hareketliliği!
Tesla Avrupa’da Kan Kaybederken Türkiye’de Yok Sattı

Magazin
Gazeteci Zafer Şahin’den CHP’ye Yolsuzluk Eleştirisi: "Her Şey Perdelemek İçin"
Başkan Nihal Arslan’a Halktan Gelen Anlamlı Ödül
Gazeteci-Yazar Yıldıtaşı’ndan Müftü Gül’e Anlamlı Ziyaret
Tanal’ın Çevre Yolu Eleştirisi Eskişehir’de Tartışma Yarattı
Belediyeler ve Siyaset Arasında Kalan Siyah-Kırmızılılar

Kültür-Sanat
PTT AŞ AVRUPA’NIN EN GÜZEL PULU YARIŞMASINDA ÜLKEMİZİ TEMSİL EDİYOR
TÜGVA Eskişehir’den ASKON’a Ziyaret: Gençlik ve İş Dünyası İş Birliği Vurgusu
Eskişehir Liselerarası Tiyatro Şenliği’nde Gençler Sahneye Damga Vuruyor!
Aile, Fıtratın Korunmasıyla Güçlenir! Konferansına Davet
ESGES 2025 Sempozyumu "Yapay Zekâ ve İnsanlığın Geleceği" Temasıyla Gerçekleştirildi

Güncel
Vali Aksoy, Mihalıççık Muhtarlarıyla Buluştu: Talepler ve Güvenlik Önlemleri Gündemde
Kurban Bayramı Tatili Takvimi Netleşti: Kamu Çalışanlarına 4 Gün İdari İzin!
5000 Yıllık Ekmeğin Keşfi Büyük Heyecan Yarattı!
Odunpazarı Belediyesi’nin Bütçe Gerçeği Ortaya Çıktı
Eskişehir’de 19 Mayıs Coşkusu Dev Konvoyla Sokaklara Taştı!

Fıkıh

Eğitim
17. Uluslararası MEB Robot Yarışması’nda Eskişehirli Öğrencilerden Büyük Başarı!
Eskişehir Uluslararası Film Festivali açılış töreni gerçekleştirildi
Eskişehir Üniversiteleri Türkiye’nin En İyi 20 Devlet Üniversitesi Sıralamasında Yer Alamadı
Milli Eğitim ve ESOGÜ İlahiyat Fakültesi Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı
Zübeyde Hanım Anaokulu Yeni Binasında Eğitim Öğretime Başladı

Ekonomi
TEI, Yine Birinci!
Eskişehir’de Şap Aşılama Kampanyası %100 Başarıyla Tamamlandı!
Sivrihisar Çiftçisine Ankara Desteği: Eskişehir Büyükşehir Nerede?
Eskişehir’de Tarımsal Üretim Planlama Teknik Komitesi Toplandı
Ziraat Bankası Heyeti Eskişehir OSB’yi Ziyaret Etti:

Ekoloji
Erasmus Öğrencileri Eskişehir Orman Fidanlığı’nı Ziyaret Etti
Sivrihisar’da AKBAŞ Çoban Köpeği Tesisi Belediyeye Tahsis Edildi
OGM’den kritik uyarı: Sıcaklık Artışı Orman Yangınlarını Tetikleyebilir
Korunan Alanlara 4 Ayda Yaklaşık 13 Milyon Ziyaretçi!
Eskişehir’de "Orman Benim" Farkındalık Etkinliği Yoğun İlgi Gördü

Bilim-Teknoloji
Güvenli parola oluşturmanın 5 yolu
Türkiye için geliştirilen ilk yapay zekâ arama motoru Yazeka ile Yandex Arama, hızla büyüyor
Tekstilde Mükemmelliğe Giden Yol: ERVAM’ın Üretim Süreçlerine Katkısı
PDF’ten tehlikeye giden yol
Kişisel Bilgileri İnternetten Silmenin 7 Yolu

AlfaTürk

Eskişehir Temizlik Şirketi Merdiven Temizliği 0530 746 82 66 - 0542 260 86 02 - 0530 746 82 66