Eskişehir Güvenlik Sistemleri
Güvenlik Kamera Sistemleri
İkieylül Cd. Yalbı Sk. Arifbey Apt: No:13/13
guvenlik@eskisehir.net.tr
0542 311 63 84

Enerjide 2026 Vizyonu: "Enerji Bağımsızlığı Yılı"

1.01.2026 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar'dan 2026 Vizyonu: "Enerji Bağımsızlığı Yılı"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, 2026 yılının ilk gününde Filyos'tan gerçekleştirdiği video konferans görüşmeleriyle Türkiye’nin enerji üslerine bağlandı. Sahadaki ekiplere yeni yılın ilk talimatlarını veren Bakan Bayraktar, 2026'nın nükleerden yerli madene kadar her alanda "oyun değiştirici" projelerin hayata geçeceği bir yıl olacağını müjdeledi.

Akkuyu’dan İlk Elektrik, Gabar’da Tam Kapasite

Bakan Bayraktar, bağlantılarında Türkiye'nin enerji bağımsızlığı yol haritasına dair kritik hedefleri paylaştı:

  • Akkuyu Nükleer Güç Santrali: 2026 yılında en stratejik başlığın Akkuyu'dan üretilecek ilk elektrik olacağını belirten Bayraktar, projenin Cumhuriyet tarihinin en büyük dış sermaye yatırımı olduğunu vurguladı.

  • Şırnak Gabar: Gabar’ın "Terörsüz Türkiye" vizyonunun en somut örneği olduğunu ifade eden Bakan, bölgedeki petrol üretim projelerinin artarak devam edeceğini söyledi.

  • FSRU ve Doğal Gaz: Hatay Dörtyol FSRU tesisiyle kurulan bağlantıda, doğal gaz tedarik portföyünün çeşitlendirilmesi ve altyapı yatırımlarının kritik önemi vurgulandı.

Eskişehir ve Türk Madenciliğinin Gücü

Bakan Bayraktar’ın gündeminde Eskişehir’deki stratejik yatırımlar özel bir yer tuttu:

  • Eti Maden Kırka: Lityum Pilot Tesisi personeline seslenen Bayraktar, "2026 sizin yılınız olacak" diyerek Eti Maden’in küresel piyasadaki potansiyeline dikkat çekti.

  • Beylikova Nadir Toprak Elementleri: MTA ve Eti Maden’in Eskişehir Beylikova’daki çalışmalarının Türk madenciliğini net ihracatçı konuma taşıyacağını belirtti.

Madenlerde "Net İhracatçı" Hedefi

MTA’nın Nevşehir’deki Radyoaktif Hammadde Aramaları Projesi'ne de bağlanan Bayraktar, yerli kaynakların ekonomiye kazandırılmasıyla madende dışa bağımlılığın bitirileceğini ifade etti. Madenlerin sanayinin ana itici gücü olduğunu hatırlattı.

Yerli Kömür ve Hidroelektrik Gücü

  • Zonguldak ve Manisa: Karadon ve Soma'daki işletmelere bağlanan Bakan, yerli kömürün enerji güvenliğindeki sarsılmaz rolüne vurgu yaptı.

  • Batman HES: Hidroelektrik santrallerinin en önemli yerli ve yenilenebilir kaynaklar olduğunu belirtti.

Öne Çıkan Diğer Başlıklar

  • BOTAŞ International (BIL): Erzurum İşletme Müdürlüğü personeline başarılar dileyerek lojistik ağın gücüne değindi.

  • Trakya Yük Tevzii: İstanbul bağlantısında vatandaşların kesintisiz elektrik talebinin karşılanmasının birincil öncelik olduğunu hatırlattı.

Bakan Bayraktar, Ankara’daki Bakanlık personeline verdiği mesajla sözlerini tamamladı: “2026 yılında çok daha iyi işler yapacağız, daha başarılı projeleri hayata geçireceğiz.”

Gönderen: haber
298 defa okundu 
 


Ekonomi
Eskişehir Sanayi Odası’nda 2025 Finali: Sanayiciler 2026 İçin "Yol Haritası" Çizdi
"Tüccar ve Sanayici Finansman Kıskacında Geçti"
TARSİM’den Üreticiye 2026 Kalkanı: Yeni Riskler ve Ürünler Kapsama Alındı
Enerjide 2026 Vizyonu: "Enerji Bağımsızlığı Yılı"
Eskişehir OSB’de Yeni Yıl Neşesi: Miniklerden Başkan Küpeli’ye Ziyaret

 

 
Eskişehir Güvenlik Sistemleri - 0542 311 63 84