Eskişehir Fare İlaçlama
Fare İlaçlama
İstiklal Mahallesi Reşadiye Esnafı Sokak No:18/A Odunpazarı Eskişehir
bilgi@fareilaclama.com
0549 548 26 84 - 0549 547 26 87

8,3 ton plastiğe, kaynağında müdahale!

30.03.2024 

Sürdürülebilir yaşam politikası önderliğinde çalışan Pınar Su ve İçecek; doğal kaynakların korunması, atıkların kaynağında geri azaltılması ve döngüsel ekonomi odaklı çalışmaları kapsamında 2023 yılında elde ettiği verileri ve bu yılın hedeflerini açıkladı. Tüm üretim tesislerinde “Sıfır Atık” belgesi sahibi olan Pınar Su ve İçecek, geçtiğimiz yıl 8,3 ton plastiğin, kaynağında azaltımını sağladı.

Pınar Su ve İçecek, üretimde ham madde kullanımından atık oluşumuna kadar olan süreçte atıkların kaynağında ayrı toplandığı, depolandığı ve lisanslı geri kazanım tesislerine ulaştırıldığı veya üretim sürecine dahil olmadan kaynağında azaltıldığı etkin atık yönetimini iş modelinin odağına alarak “sıfır atık”lı bir gelecek için önemli faaliyetler gerçekleştiriyor. Bu kapsamda; ambalaj malzemesi seçimi ve malzeme kullanımının optimize edilmesi faaliyetlerini içeren birçok projeyi hayata geçirdi. Yapılan bu çalışmaları her yıl düzenli olarak kamuoyu ile paylaşan marka, 2023 yılında elde ettiği çıktıları açıkladı.

Su grubu shrink’lerinde kullanılan plastik yüzde 7,9 oranında azaltıldı

PET ambalaj gramaj optimizasyon çalışmalarını 2011 yılından bu yana sürdüren Pınar Su ve İçecek, teknolojik yatırımlar ve Ar-Ge çalışmaları sonucunda 2023 yılında, yüksek hacimli pet ürün grubunda bir önceki yıla kıyasla yüzde 4,4 oranında plastik azaltmayı başardığını açıkladı. Bu çalışmanın hayata geçirilmesi ile 2023 yılında yalnızca bir ürün grubunda 4,7 ton plastik azaltımı sağladı.

Bunun yanında; 2023 yılında ürün shrink’lerinde (şişelerin bir arada paketlenmesini sağlayan dış ambalaj) gerçekleştirilen optimizasyon çalışmaları ile içecek grubunda birim ürün başına yüzde 15,1 ila yüzde 24,2 oranında daha az plastik kullanılırken; özellikle su grubu shrink’lerinde gerçekleştirilen iyileştirme çalışmaları sonucunda ise birim ürün başına kullanılan miktar yüzde 7,9 ila yüzde 23,2 oranlarında azaltıldı. Bu çalışmaların sonucunda toplamda 3,6 ton plastiğin, kaynağında azaltımı gerçekleştirilmiş oldu.

Aynı zamanda, ürün paletlerinde kullanılan separatör malzemesinde (kağıt ve ara kartonlar) kağıt kalitesi ve ölçülendirmede yapılan değişiklikler ile belirli ürün gruplarında palet ürün başına yüzde 4 iyileştirme sağlandı.

Gönderen: journal
11538 defa okundu 
 


Ekoloji
Bu proje ile istilacı balık türlerinin popülasyonu azaltılacak
İklim Değişikliği Afet Yönetimi Projesi Kapanış Konferansı düzenlendi
2024 Yılı Orman Yangınlarıyla Mücadele Tatbikatı Antalya’da Gerçekleşti
Eskişehir’de yaban hayvanlarına havadan kuduz aşılaması yapıldı
Kuraklık için kırmızı alarm

 

 

Haberler / Duyurular

Menü


Ürün / Hizmet 
Fare İlaçlama
 

Anket
Fare İlaçlama Konusunda Destek Almayı Düşünüyor musunuz?

Evet
Hayır
Kararsızım

Sonuçlar

Son Haberler
Bu proje ile istilacı balık türlerinin popülasyonu azaltılacak
İklim Değişikliği Afet Yönetimi Projesi Kapanış Konferansı düzenlendi
2024 Yılı Orman Yangınlarıyla Mücadele Tatbikatı Antalya’da Gerçekleşti
Eskişehir’de yaban hayvanlarına havadan kuduz aşılaması yapıldı
Kuraklık için kırmızı alarm
Eskişehir havası temiz şehirler arasında
Milli Parklar Ve Tabiat Parkları Ramazan Bayramı’nda Ziyaretçilerini Bekliyor
Kıyafetlerinizin ömrünü uzatın, doğaya katkıda bulunun
Orman Yangınlarıyla Mücadelede Kullanılan Yapay Zekâ Sistemi Uluslararası Ödüle Aday
8,3 ton plastiğe, kaynağında müdahale!