Eskişehir Fare İlaçlama
Fare İlaçlama
İstiklal Mahallesi Reşadiye Esnafı Sokak No:18/A Odunpazarı Eskişehir
bilgi@fareilaclama.com
0549 548 26 84 - 0549 547 26 87

Gökyüzündeki Gözler Yeşil Vatan’ı Korudu: Adana’da İHA Destekli Hızlı Müdahale

19.07.2026 
.

İhmalkarlığa Geçit Yok: Adana'da Orman Yakınında Ateş Yakan Kişiye Yasal İşlem

İHA'lar Anında Tespit Etti: Adana'da Olası Orman Afeti Büyümeden Önlendi!

Orman Genel Müdürlüğü'nün (OGM) Yeşil Vatan'ı korumak için 7 gün 24 saat gökyüzünde görevlendirdiği insansız hava araçları (İHA), Adana'da büyük bir felaketi önledi. Ormanlık alanın hemen yakınında yakılan tehlikeli ateş, İHA'ların termal ve optik gözetleme sistemine anlık olarak yakalandı.

Türkiye genelinde aşırı sıcaklar ve yüksek yangın riski nedeniyle alarm durumuna geçen OGM, teknolojik altyapısını sahada etkin şekilde kullanmaya devam ediyor. Adana'da orman sınırına yakın bir noktada yükselen alevleri havadan tespit eden yerli İHA'lar, koordinatları saniyeler içinde komuta merkezine aktararak ekipleri harekete geçirdi.

Saniyelerle Yarışan Müdahale

İHA'dan gelen canlı görüntü akışı ve kesin konum verileri doğrultusunda, bölgede teyakkuzda bekleyen yangın söndürme ekipleri hızla olay yerine sevk edildi. Alevler rüzgarın da etkisiyle henüz sık ormanlık alana sıçramadan önü kesildi. Ekiplerin profesyonel ve zamanında müdahalesi sayesinde yangın, çevreye büyük bir zarar vermeden kısa sürede tamamen kontrol altına alındı ve soğutma çalışmaları tamamlandı.

Ateş Yakan Kişiye Yasal İşlem Başlatıldı

Orman yangınlarının arkasındaki en büyük etken olan insan ihmali bu olayda da başroldeydi. OGM yetkilileri, kolluk kuvvetleriyle yapılan koordineli çalışma sonucunda ormanlık alana yakın bölgede yangına sebebiyet veren şahsın tespit edildiğini ve hakkında derhal adli/idari yasal işlem başlatıldığını duyurdu.

OGM'den "Sıfır İhmal" Çağrısı

Aşırı sıcak hava dalgasının etkisini sürdürdüğü bu kritik günlerde vatandaşların çok daha duyarlı olması gerektiğini hatırlatan Orman Genel Müdürlüğü, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Gelişmiş teknolojik altyapımız, anlık görüntü aktaran İHA'larımız ve karadan/havadan hazır bekleyen dev kadromuzla Yeşil Vatan'ı 7 gün 24 saat aralıksız koruyoruz. Ancak en büyük gücümüz vatandaşlarımızın dikkatidir. Lütfen özellikle yaz aylarında ormanlık alanlarda ve yakınlarında asla ateş yakmayın, yangına neden olabilecek her türlü ihmalden kaçının."

Gönderen: haber
1398 defa okundu 
 


Ekoloji
Seyitgazi Örencik Kırsalındaki Yangın Kontrol Altına Alındı!
Yağışlar Hayat Verdi: Tuz Gölü’nde Flamingolar İçin Rekor Sezon
Bakanlıktan Çevre Kirliliğine Geçit Yok: İlk 6 Ayda 2 Milyar TL’yi Aşan Ceza!
Gökyüzündeki Gözler Yeşil Vatan’ı Korudu: Adana’da İHA Destekli Hızlı Müdahale
OGM’den Kırmızı Alarm: "Önümüzdeki 4 Gün Ormanlık Alanlarda Ateş Yakmayın!"

 

 

Haberler / Duyurular

Menü


Ürün / Hizmet 
Fare İlaçlama
 

Anket
Fare İlaçlama Konusunda Destek Almayı Düşünüyor musunuz?

Evet
Hayır
Kararsızım

Sonuçlar

Son Haberler
Seyitgazi Örencik Kırsalındaki Yangın Kontrol Altına Alındı!
Yağışlar Hayat Verdi: Tuz Gölü’nde Flamingolar İçin Rekor Sezon
Bakanlıktan Çevre Kirliliğine Geçit Yok: İlk 6 Ayda 2 Milyar TL’yi Aşan Ceza!
Gökyüzündeki Gözler Yeşil Vatan’ı Korudu: Adana’da İHA Destekli Hızlı Müdahale
OGM’den Kırmızı Alarm: "Önümüzdeki 4 Gün Ormanlık Alanlarda Ateş Yakmayın!"
Demokrasi Meydanı Lavanta Koktu: Orman Bölge Müdürlüğü 10. Yılda da Alandaydı
Küllerinden Doğan Mucize: Antalya Düzlerçamı 29 Yıl Sonra Yeniden Cennete Döndü
Gökpınar Baraj Gölü’nde Kaçak Avcılık Operasyonu: 950 Metrelik Ağ Ele Geçirildi!
AK Gençlerden Eskişehir’de Örnek Davranış: Kanlıkavak’ta Temizlik Mesaisi
DOA Sistemine Rekor İlgi: Her İade Edilen Ambalaj İçin 1 Lira Dijital Cüzdana Yükleniyor