Eskişehir Böcek İlaçlama
Böcek İlaçlama Haşere İle Mücadele
Garantili Güvenli Kokusuz Böcek İlaçlama

İstiklal Mahallesi Reşadiye Esnafı Sokak No:18/A Odunpazarı Eskişehir
bilgi@eskisehirbocekilaclama.com
0549 547 26 87 - 0549 548 26 84

Tarım İl Müdürlüğü Ekiplerinden Sıkı Takip: 342 Noktada Risk Esaslı Gıda Operasyonu

19.06.2026 

Eskişehir'de Halk Sağlığı Tehdidine Geçit Yok: Bir Haftada 687 Bin TL Ceza Kesildi!

Eskişehir’de son bir hafta içerisinde gıda ve yem işletmelerine yönelik gerçekleştirilen şafak denetimlerinde, mevzuata aykırı hareket eden ve tüketici sağlığını tehlikeye atan firmalara ceza yağdı. Yapılan risk analizleri sonucunda 3 işletmenin gıda ürünleri için imha kararı verilirken, toplamda 687 bin 86 TL idari para cezası uygulandı.

ESKİŞEHİR – Eskişehir Valiliği, kent genelinde halk sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının kesintisiz sağlanması amacıyla yürütülen titiz çalışmaların bilançosunu açıkladı. Valilik tarafından kamuoyuyla paylaşılan ‘Tüketici Sağlığının Korunması ve Güvenilir Gıda Arzı Haftalık Denetim Raporu’na göre; İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne bağlı Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü ekipleri, 11-17 Haziran 2026 tarihleri arasında şehirdeki üretim ve satış noktalarını adeta ablukaya aldı.

Eskişehirli Tüketicinin Sağlığı Güvende: Kurallara Uymayan 4 Büyük Yaptırım Kapıda

342 İşletme Didik Didik Arandı, Numuneler Laboratuvara Gönderildi

Gıda mühendisleri ve denetim uzmanlarından oluşan ekipler, bir hafta gibi kısa bir sürede Eskişehir genelinde tam 342 risk esaslı gıda ve yem işletme denetimi gerçekleştirdi. İmalathanelerden marketlere, restoranlardan yem depolarına kadar uzanan geniş yelpazedeki bu baskınlarda, hijyen standartları ve saklama koşulları incelendi. Şüphe uyandıran ürünlerden detaylı analiz yapılmak üzere 12 ayrı gıda numunesi alınarak Tarım ve Orman Bakanlığı laboratuvarlarına sevk edildi.

Sınır Ötesi Gıda Trafiği De Mercek Altında

Eskişehir’in sadece iç pazarı değil, dış ticaret ağındaki gıda sirkülasyonu da denetimlerin merkezindeydi. Bir haftalık yoğun mesai diliminde ekipler, şehre giriş yapmak isteyen 56 ithalat işlemini ve Eskişehir’den dünya pazarlarına açılan 138 ihracat ürününün gıda güvenliği onayını titizlikle yürüttü.

Kuralları Çiğneyenlere Ağır Yaptırım ve İmha Kararı

Yapılan saha incelemeleri ve laboratuvar sonuçlarının ardından, mevzuata ve hijyen kurallarına açıkça aykırı hareket ettiği belirlenen işletmelere tolerans gösterilmedi. Rapor verilerine göre, tespit edilen uygunsuzluklar neticesinde toplam 4 ayrı idari yaptırım kararı alındı. Halk sağlığını doğrudan riske atan bu kusurlar nedeniyle sorumlu firmalara toplamda 687.086 TL idari para cezası kesildi. Ayrıca, standartları karşılamayan ve tüketime uygun olmadığı belirlenen ürünlere yönelik 3 ayrı imha kararı verilerek, bu maddelerin piyasaya sürülmeden imha süreçleri başlatıldı. Yetkililer, vatandaşların güvenilir gıdaya ulaşması için haftalık denetimlerin kararlılıkla süreceğini hatırlattı.

Gönderen: haber
1513 defa okundu 
 


Ekonomi
Savunma İhracatında Aylık Rekor: Türkiye Savaş Gemisi İnşaatında Dünyanın Zirvesinde
Az Suyla Yüksek Kazanç: İnönü’de Safran Üretimi İçin Tarihi Adım
Hayvancılıkta Dijital Devrim: Eskişehir’de "Güvenli Elektronik Küpe" Dönemi Başlıyor
Eskişehir’de Etiket Oyunu Bozuldu: 64 Firmada 3 Binden Fazla Ürün İncelendi!
Tarım İl Müdürlüğü Ekiplerinden Sıkı Takip: 342 Noktada Risk Esaslı Gıda Operasyonu

 

 

Haberler / Duyurular

Menü


Ürün / Hizmet 
Böcek İlaçlama
 

Anket
Böcek İlaçlama Hizmeti Almayı Düşünüyor musunuz?

Evet
Hayır
Kararsızım

Sonuçlar

Son Haberler
Savunma İhracatında Aylık Rekor: Türkiye Savaş Gemisi İnşaatında Dünyanın Zirvesinde
Az Suyla Yüksek Kazanç: İnönü’de Safran Üretimi İçin Tarihi Adım
Hayvancılıkta Dijital Devrim: Eskişehir’de "Güvenli Elektronik Küpe" Dönemi Başlıyor
Eskişehir’de Etiket Oyunu Bozuldu: 64 Firmada 3 Binden Fazla Ürün İncelendi!
Tarım İl Müdürlüğü Ekiplerinden Sıkı Takip: 342 Noktada Risk Esaslı Gıda Operasyonu
Eskişehir’de her mevsimin en güzel adresi: Vagon Park Restoran
Eskişehir’deki Dev Panelde Yüzde 75’e Varan Hibe Müjdeleri Açıklandı
Zor Koşullara Rağmen Üretim Mucizesi: İSO 500’deki 19 Firma Eskişehir’in Göğsünü Kabarttı
TÜRASAŞ Eskişehir’den Afrika’ya Dev Çıkarma: İlk Yerli Lokomotif Tanzanya Yolcusu!
ÖSYM 2026 KPSS Lisans, Ön Lisans ve Lise Tarihlerini İlan Etti
Eskişehir Böcek İlaçlama - 0549 547 26 87