Eskişehir İclal Temizlik Şirketi
Ev, Merdiven, Villa, Büro, Okul ve İnşaat Sonrası Temizlikleri
Hoşnudiye Mahallesi İsmet İnönü caddesi No:20/32

iletisim@iclaltemizlik.com
0501 666 94 21 - 0530 746 82 66 - 0542 260 86 02

3 Günlük Daire Başkanlığı: 25 Otobüs İçin Özel "Zırh" mı Kuruldu?

17.04.2026 

BELEDİYE’DE "HÜLLE" OPERASYONU MU? KUR, İHALEYİ YAP VE KAPAT!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan ve "25 otobüs alımı" biter bitmez kapatılan Toplu Taşıma Daire Başkanlığı, beraberinde yanıtlanması zor sorular bıraktı. Bakanlık genelgesi bahane edilerek kapatılan başkanlıktan geriye kalan "özel tahsisli" müdürlükler ve aile boyu kadrolaşma iddiaları, belediye koridorlarını sarsıyor.

1. KUR-AL-KAPAT TAKTİĞİ: 25 OTOBÜSÜN SIRRI

İhbarlara göre, geçen yıl Haziran ayında kurulan Toplu Taşıma Daire Başkanlığı, kuruluş amacını "25 adet Isuzu marka otobüs" alımıyla tamamladı. İhale sonuçlandıktan sadece 2-3 gün sonra daire başkanlığının kapatılması, akıllara şu soruyu getiriyor: Bu başkanlık sadece bu ihaleyi belirli bir mevzuat zırhı altında yapmak için mi kuruldu? İçişleri Bakanlığı genelgesi gerekçe gösteriliyorsa, bu genelge başkanlık kurulurken neden dikkate alınmadı?

2. DAİRE GİTTİ, "MÜDÜRLÜKLER" VE "EVLATLAR" KALDI

Daire başkanlığı kapatılmasına rağmen, altındaki 3 müdürlüğün hala aktif olması (ve belediye sayfasında görünmesi) operasyonun asıl amacını fısıldıyor. İddialar vahim:

  • Müdürlükte Kim Var? İç Denetçinin oğlu. Üstelik "tedviren" (geçici görevlendirme) atanmış. Ne vekalet var ne asalet; sadece o koltuk için "tahsis edilmiş" bir makam görüntüsü hakim.

  • Gelin de Unutulmamış: Aynı iç denetçinin gelini de Yol İşleri’nde sözleşmeli personel yapılarak "memuriyet" yoluna sokulmuş.

3. "FİLOZOF" BİLİŞİM VE 70 BİN TL’LİK GİZEM

Toplu Taşıma Yönetim Sistemi adı altında alınan yazılımda da soru işaretleri bitmiyor:

  • Adrese Teslim İhale: Afyon Belediyesi’nin de kullandığı "Filozof Bilişim" adlı firmadan alınan program, daha önce doğrudan teminle alınırken, bu yıl "kağıt üzerinde" bir ihaleyle resmileştirilmiş.

  • Aylık Ödeme: Belediyenin kasasından her ay bu firmaya yaklaşık 70 bin TL küsuratlı bir ödeme yapıldığı iddia ediliyor. Bu yazılımın maliyeti ve hizmet karşılığı piyasa koşullarına uygun mu?

Gönderen: haber
8730 defa okundu 
 


Güncel
ESKİ’de Sayaç Vurgunu İddiası: Vatandaşın Suyu Kesildi, Cebine Göz Dikildi!
Eskişehir’in “Vitrin” Siyaseti: Sloganlar Tok, Sokaklar Aç!
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı’ndan Vali Yılmaz’a Ziyaret
Seyitgazi’de Neler Oluyor? "Tam Kadro" Eğlence İddiaları Sosyal Medyayı Salladı!
1 Mayıs’ın Samimiyet Testi: Kürsüde Slogan, ESKİ’de Nepotizm ve Baskı!

 

 
Ziyaretçi: 2.882.710 - Hit: 2.949.909
eskişehir  eskisehirburada.com
Eskişehir İclal Temizlik Şirketi - 0501 666 94 21 - 0530 746 82 66