Emine KYK Gülbahar Hatun Öğrenci Yurdu
Kredi Yurtlar Kurumu Kız Öğrenci Yurdu
Kirazpınar Mahallesi 5. Karadeniz Sokak No. Cadde No:6-8
yurt@kyk.gov.tr
0(274) 227-06-53,0(274) 227-08-31

LEAF Projesi Açılış Toplantısı ESTÜ’de gerçekleşti

23.04.2024 

2023 Yılı Teklif Çağrısı Erasmus+ Ana Eylem 2 Yükseköğretim Alanında İşbirliği Ortaklıkları (KA220-HED) kapsamında Ulusal Ajansa Eskişehir Teknik Üniversitesi tarafından sunulan “Lifelong Learning for Sustainability: From campus to daily life (LEAF)” başlıklı projenin açılış toplantısı 18 ve 19 Nisan 2024 tarihlerinde Eskişehir Teknik Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

24 ay süreli, toplam 250,000 Avro hibe ile desteklenmeye uygun görülen LEAF Projesinin temel amacı; bireyleri sürdürülebilirlikle ilgili konuları içselleştirmeye teşvik edecek bilgi ve farkındalık temelli bir çerçeve oluşturup bireylerin günlük alışkanlıklarını düzenleyerek, sürdürülebilirlik ve iklim değişikliği önleme ve iklim değişikliğine uyum uygulamalarının gerçekleşmesine katkıda bulunmak olarak açıklandı. Bireysel farkındalığın çabaların büyük bir önem kazandığı bu dönemde LEAF Projesi; sürdürülebilirlik eğitimi sağlamak için ömür boyu öğrenme stratejisinin ve gerekli altyapının geliştirilmesini, sürdürülebilirlik çabalarında farkındalığı artırarak kalıcı katılımı sağlamayı ve sürdürülebilirlik sorumluluğuna yönelik davranışları değiştirmeyi hedefliyor.

LEAF projesi, Eskişehir Teknik Üniversitesi yürütücülüğünde, COFAC-Lusofona Üniversitesi, Portekiz ve Oyuncak Derneği Araştırma Enstitüsü, İspanya (The Asociación de Investigación de la Industria del Juguete, AIJU) partnerliğiyle birçok farklı akademisyen ve araştırmacının katılımıyla yürütülüyor.

Eskişehir Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Sayın Alp ÖZDEMİR’in yürütücülüğünü üstlendiği LEAF Projesinin araştırmacıları arasında ise Eskişehir Teknik Üniversitesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Sayın Saye Nihan ÇABUK, Prof. Dr. Sayın Müfide BANAR, Prof. Dr. Sayın Aysun ÖZKAN, Doç. Dr. Sayın Zerrin GÜNKAYA, Doç. Dr. Sayın Esra Pınar UÇA GÜNEŞ ve Dr. Öğr. Üyesi Sayın Burcu YILMAZEL yer alıyor.

Gönderen: journal
1829 defa okundu 
 


Eğitim
Kut’ül Amâre Zaferi’nin 108. Yıl Dönümü Kutlama Programı Düzenlendi
Yeni Müfredatta "Tarih" Eğitiminde Köklü Değişiklik
ESOGÜ 2023 Yılı Ödülleri Sahiplerini Buldu
TÜBİTAK 100. yıl özel çağrısında Anadolu Üniversitesi Akademisyenlerinden büyük başarı
Anadolu Üniversitesi, turizm alanında en çok akreditasyon alan üniversite oldu

 

 
Emine KYK Gülbahar Hatun Öğrenci Yurdu - 0(274) 227-06-53,0(274) 227-08-31