Eskişehir Diş Hastanesi
Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi
Yenikent Mah. Piri Reis Cad. No:28
eskisehir.adsh@saglik.gov.tr
0 (222) 229 09 19 - 0 (222) 229 38 54

TÜRASAŞ Çalışanlarına Sağlık Destek Hattı

26.03.2026 

Eskişehir’de Sigaraya Karşı "Yerinde Müdahale": TÜRASAŞ Çalışanlarına Sağlık Destek Hattı

2024–2028 Tütün Kontrolü Eylem Planı çerçevesinde harekete geçen Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü, TÜRASAŞ Bölge Müdürlüğü’nde dev bir farkındalık çalışması başlattı. Dr. Pakize Gizem Topçu, çalışanlara tütünün bilinmeyen zararlarını anlatırken, "yerinde danışmanlık" hizmetiyle sigarayı bırakmak isteyenlere doğrudan destek sağlandı.

Eskişehir, tütün kullanımına karşı sahada aktif bir mücadele dönemi başlattı. Özellikle kamu kurumlarındaki çalışanların sigara bağımlılığıyla mücadele etmesini hedefleyen "2024–2028 Tütün Kontrolü Strateji Belgesi" doğrultusunda, TÜRASAŞ Bölge Müdürlüğü’nde kapsamlı bir bilgilendirme ve danışmanlık etkinliği gerçekleştirildi.

BİLGİLENDİRMEDEN POLİKLİNİĞE: SAĞLIK KAPINIZA GELDİ

Eğitimci Dr. Pakize Gizem Topçu, tütün ve tütün ürünlerinin yalnızca akciğerlere değil, vücudun her noktasına verdiği hasarları verilerle ortaya koydu. Eğitim sadece teorik bir sunumla sınırlı kalmadı; etkinliğin en dikkat çeken yönü, "yerinde sigara bırakma danışmanlığı" oldu.

  • Bilgi: Sigaranın sistemik zararları, bağımlılık döngüsü ve vücudun kendini iyileştirme süreci anlatıldı.

  • Müdahale: Eğitim salonunun hemen yanında kurulan poliklinik hizmetiyle, sigarayı bırakmak isteyen çalışanlara profesyonel danışmanlık sunuldu.

  • Destek: Bireylerin bırakma yolculuklarında hangi yöntemleri kullanabilecekleri ve sağlık kuruluşlarından nasıl destek alabilecekleri detaylandırıldı.

"SAĞLIĞINIZI KORUYUN, SİGARAYI BIRAKIN"

Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen bu çalışma, sadece bir eğitim değil, aynı zamanda sigara bırakma sürecini "erişilebilir" kılmayı amaçlayan bir model olarak öne çıkıyor. Sigarayı bırakma niyetinde olan bireylerin, kurumlarında aldıkları bu ilk danışmanlık hizmetiyle motivasyonlarının artırılması hedefleniyor.

Gönderen: haber
1014 defa okundu 
 


Sağlık
Tıbbın "Raketleri" İl Sağlık Müdürüyle Buluştu!
“İktisat Buluşmaları”nın konuğu TCMB Başkan Yardımcısı Dr. Cevdet Akçay oldu
TÜRASAŞ Çalışanlarına Sağlık Destek Hattı
Diş Eti Kanaması Deyip Geçmeyin! Kalp ve Beyin Sağlığınız Tehdit Altında Olabilir
SAĞLIK UYARISI: Gözünüzü "Pusuda Bekleyen" Parazitten Koruyun!

 

 
Eskişehir Diş Hastanesi - 0 (222) 229 09 19