KYK Devlet Hatun Öğrenci Yurdu
Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Kız Öğrenci Yurdu
Akkent Mahallesi, Ak Sokak, No: 6
devlethatun@kyk.gov.tr
0(274) 225-5205

Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Gazetecilik Bölümü İLAD akreditasyonuna başvurdu

5.04.2024 

Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Gazetecilik Bölümü Mart ayında İletişim Araştırmaları Derneği’nin (İLAD) akreditasyonuna başvurdu. Gazetecilik Bölümü, İletişim programlarının akreditasyonu ile ilgili olarak Yükseköğretim Kalite Kurulunun verdiği “Kalite Değerlendirme Tescil Belgesi” sahibi olan İLAD’a akreditasyon başvurusunda bulundu.

İLAD, Türkiye’deki iletişim eğitiminin kalitesinin yükseltilmesi amacıyla bilgilendirme ve eğitim çalışmaları yapıyor. Akreditasyon için başvuru yapan Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Gazetecilik Bölümü, eğitim çalışmaları, öğrenme çıktıları, öğretim kadrosu, fiziki olanakları, program altyapısı, organizasyon ve karar alma süreçleri, kurumunun desteği ve parasal kaynakları gibi birçok konuda İLAD tarafından yılsonunda değerlendirilecek. İLAD’ın bu değerlendirmesi olumlu sonuçlandığında akreditasyonu almaya hak kazanacak.

Prof. Dr. Ertekin: “Çağımızın önemli değeri olan kalite yönetimi her alanda olduğu gibi eğitimde de verimliliği arttırıyor"

İletişim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülend Aydın Ertekin fakültedeki akreditasyon çalışmalarını şöyle özetledi: “Çağımızın önemli değeri olan kalite yönetimi her alanda olduğu gibi eğitimde de verimliliği arttırıyor. Köklü bir geçmişe, güçlü bir akademik kadroya sahip İletişim Bilimleri Fakültesi olarak iletişim eğitim programları için akreditasyon almaya hak kazanabilmek için çalışmalarımızı başlattık. Bu kapsamda Gazetecilik Bölümümüz bu sene İLAD akreditasyonuna başvurdu. Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü, İletişim Tasarımı Bölümü ile Sinema ve Televizyon Bölümü ise Akreditasyona 2025 yılında başvurmak için hazırlıklarını yürütüyor.”

Prof. Dr. Cangöz: "Bölümümüzde akreditasyon sürecini başlattık"

Gazetecilik Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. İncilay Cangöz ise akreditasyon ile ilgili olarak, “Bölümümüzde akreditasyon sürecini başlattık. Tüm bölüm hocalarımızın desteği ile eğitim-öğretim çalışmalarımızı, ders programlarımızı,  fiziki yeterliliklerimizi, staj çalışmalarımızı, teknoloji ve bilişim altyapısı ile akademik faaliyetlerimiz gibi birçok süreci akreditasyon kapsamında yeniden gözden geçiriyoruz.” diye açıklamada bulundu.

Gönderen: journal
2291 defa okundu 
 


Eğitim
Resim ve Şiir Yarışmasının Ödül Töreni Gerçekleştirildi
“Uçucu Yağlar ve Güvenli Kullanımları” Konferansı
ESTÜ’den UNESCO Kürsüsü Başarısı
Esogü Uluslararası Kalite Güvencesi ve Akreditasyon Konferansı’na Katıldı
Yeni müfredat taslağı, kamuoyunun görüşüne açıldı

 

 
KYK Devlet Hatun Öğrenci Yurdu - 0(274) 225-5205