Cinemaximum Eskişehir Espark
Cinemaximum Eskişehir Espark
Eski Bağlar Mah. Üniversite Cd. No:21 Espark A.V.M.
cinebonusespark@marssinema.com
0 (222) 333 05 15

"Cumhuriyete Doğru" Oyunu, Eskişehir’de İzleyiciyle Buluştu

27.03.2024 

Cumhuriyetimizin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında Milli Eğitim Bakanlığımızca Vakıfbank sponsorluğunda hazırlanan "Cumhuriyete Doğru" tiyatro oyunu Eskişehir'de izleyiciyle buluştu.

Millî Mücadele'yi ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundaki kahramanlık hikâyesini anlatan "Cumhuriyete Doğru" adlı tiyatro eseri, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından 110 kişilik dev bir sanatçı kadrosuyla Anadolu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Sanat Merkezinde sergilendi.

Birçok sanatseverin katıldığı tiyatro gösterimini izleyenler arasında Valimiz Sn. Hüseyin Aksoy, Muharip Hava Kuvveti ve Garnizon Komutanı Hava Orgeneral Sn. İsmail Güneykaya, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sn. Fuat Erdal, Vali Yardımcısı Sn. Salih Altun, İl Milli Eğitim Müdürümüz Sn. Sinan Aydın ve konuklar yer aldı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Cumhuriyetimizin 100. Yılı Kutlamaları kapsamında düzenlenen etkinlik, büyük bir coşku ve beğeniyle izlendi. İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Sinan Aydın, etkinliğin düzenlenmesine katkı sağlayan Bakanlık Teşkilatı'na, oyunculara ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Türk milletini arkalarına alıp Millî Mücadele'yi başlatarak sonucunda Türkiye Cumhuriyeti'ni nasıl kurduklarını gözler önüne seren bu tiyatro eseri, Bora Severcan tarafından yazıldı ve yönetildi. Koreografide Özgür Adam İnanç ve Serhat Güdül'ün imzaları bulunan tiyatro oyununun orijinal müzikleri ise Selim Atakan tarafından bestelendi. Oyunun orijinal müzikleri olarak Mehmet Akif Ersoy'un "Birlik" şiiri ve sözleri İbrahim Sarıtaş'a ait olan Cumhuriyet Marşı, özgün bestelerle yine Selim Atakan tarafından bu proje için özel olarak hazırlandı. Proje yapımcılığını Volkan Severcan üstlenirken, proje danışmanlığını ise Doç. Dr. İbrahim Sarıtaş yaptı. Oyunun yazımı aşamasında tarihsel gerçekliklerin doğru yansıtılması için Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi öğretim üyelerinden oluşan 15 kişilik bir arşiv araştırması ekibi çalıştı.

110 kişilik dev sanatçı kadrosunda başrolleri Serdar Yeğin, Gülen Karaman, Erhan Yazıcıoğlu, Ahmet Yenilmez, Zuhal Yalçın, Levent Özdilek, Şebnem Özinal, Ziya Kürküt, Sefa Zengin, Yiğit Yapıcı ve Volkan Severcan paylaşıyor.

Gönderen: journal
5273 defa okundu 
 


Kültür-Sanat
Anadolu Üniversitesinde “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Konseri” gerçekleştirildi
Eskişehir’de Büyüklerimize Vefa Zamanı Projesi Kapsamında Eğitim Semineri Düzenlendi
“14. Uluslararası Tarım Orman Ve İnsan Fotoğraf Yarışması”na başvurular başladı
‘Geleceğin Dünyasında Çocuk ve Çocukluk’ temasıyla ilk kez Çocuk Zirvesi Düzenlenecek
Amatör Ve Sportif Havacılık Sempozyumu

 

 
Sinema
Engelsiz Filmler Festivali “Çocuklar İçin” Seçkisiyle Sinemayı Keşfe Çağırıyor
Paranoya filminin çekimleri başladı
“Üç Günlük Dünya” Filmi 3 Mayıs’ta Vizyonda!
İki Gözüm Ahmet Sürgün 5 Nisanda Sinemalarda
Ahmet Kaya’nın hayatını konu alan film 5 Nisan’da sinemalarda

Ziyaretçi: 274.410 - Hit: 275.143
eskişehir  eskisehirburada.com
Cinemaximum Eskişehir Espark - 0 (222) 333 05 15