Kanatlı Sinema Pink
Kanatlı Sinema Pink
Hoşnudiye Mah. İsmet İnönü Cd. Kanatlı A.V.M. No:57/23 ESKİŞEHİR
ping@kanatli.com.tr
0 222 231 42 92

Avrupa Film Günleri Eskişehir’de Başlıyor

6.05.2024 

ETO bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Eskişehir AB Bilgi Merkezi’nin ev sahipliğinde, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve AB Üye Ülkelerinin Türkiye Büyükelçilikleri desteği ile “Avrupa Film Günleri ” Eskişehir’de başlıyor.

Bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek etkinlikte, 18 Avrupa filmi Kanatlı AVM Cinema Pink’te 9 Mayıs Avrupa Günü vesilesiyle 8-12 Mayıs tarihleri arasında izleyici ile buluşacak. Dramdan, komedi ve maceraya kadar birebirinden farklı temalardaki filmlerin biletleri, her bir gösterimin bir gün öncesinde sinema gişelerinden ücretsiz olarak temin edilebilecek.

İstanbul ve Ankara’dan yolculuğuna başlayan Avrupa Film Günleri, Eskişehir ile eşzamanlı olarak, Trabzon, İzmir, Antalya, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Mersin ve Samsun’da gösterimler gerçekleştirecek.

18 filmin halka açık ve ücretsiz gösterimi yapılacak

Avrupa sinemasının sunduğu farklı kültürleri ve hikâyeleri konu alan filmler; 8 Mayıs Çarşamba günü Slovakya’dan “Asla Asla Deme” ve İtalya’dan “Dante” ile başlayacak. 9 Mayıs Perşembe günü, Finlandiya’dan “Eli Kulağında”, Slovenya, İtalya ve Hırvatistan’dan “Suçsuz Adam” Macaristan ve Almanya’dan “Zarif” 10 Mayıs Cuma günü ise Estonya’dan “Ufuktaki Savaş”, Bulgaristan’dan “Tüm Çıplaklığı ile Jiguli Grubu”, Fransa’dan “Sönmüş Hayaller” ile devam edecek. 11 Mayıs Cumartesi günü Malta ve Kanada’dan “Carmen”, Yunanistan’dan “Domatesler Wagner'le Tanışınca”, Hollanda ve Almanya’dan “Kuaför Romy”, Litvanya’dan “Göz Kırpmayı Unutma”, Portekiz, İspanya ve Fransa’dan “Büyükbabamın İblisleri” gösterimi yapılacak. 12 Mayıs Pazar günü ise Romanya ve Çek Cumhuriyeti’nden “Mikado”, İspanya’dan “Ramona”, İsveç’ten “Ben Zlatan”, Polonya’dan “Köylüler” ve Danimarka’dan “Viborg Güzeli” ile son bulacak.

 

Gösterim planı ve filmler hakkında detaylı bilgi için lütfen tıklayınız:

https://www.etonet.org.tr/uploads//2024_Avrupa_Film_Gunleri.pdf

Gönderen: journal
4397 defa okundu 
 


Kültür-Sanat
Aile Haftası Kapsamında "Ailemiz İstikbalimiz" Temalı Yürüyüş Gerçekleşti
Melek Liselerinin Önemini Anlatan Oyun Büyük Beğeni Topladı
Uçan Gençlik Etkinliği
Olumsuz Duygularla Nasıl Başa Çıkarız?
2. Uluslararası Opera Günleri başladı

 

 
Sinema
“Dünya Malı - Eksi Bir” Filminin Özel Gösterimi Gerçekleştirildi
Engelsiz Filmler Festivali’nin Etkinlik Programında Bu Yıl!
Engelsiz Filmler Festivali, Kısa Film Yarışması’nın Finalistleri Açıklandı
Komedi Filmi “BEYAZ EŞYA” 10 Mayıs’ta Sinemalarda
“Üç Günlük Dünya” Filmi 3 Mayıs’ta Vizyonda!

Ziyaretçi: 235.246 - Hit: 236.032
eskişehir  eskisehirburada.com
Kanatlı Sinema Pink - 0 222 231 42 92