Kanatlı Sinema Pink
Kanatlı Sinema Pink
Hoşnudiye Mah. İsmet İnönü Cd. Kanatlı A.V.M. No:57/23 ESKİŞEHİR
ping@kanatli.com.tr
0 222 231 42 92

“ÇATLI” GELİYOR: 20 Mart’ta Sinemalarda Yeni Fragman Yayınlandı

8.12.2025 
.

Yeni Fragman Yayınlandı: Yakın Dönem Tarihin Tartışmalı İsmi “ÇATLI” 20 Mart’ta Vizyonda

Yakın dönem Türkiye tarihinin en çok konuşulan ve tartışılan isimlerinden Abdullah Çatlı’nın hayatının kritik bir dönemini merkezine alan “ÇATLI” filminden yeni bir fragman yayınlandı.

Yapımcılığını Safe Media’nın üstlendiği ve 20 Mart 2026 tarihinde vizyona girecek film, Çatlı’nın 1980 darbesi sonrası yurt dışına çıkışını ve Avrupa’daki yıllarını odağına alıyor.

Güçlü Kadro ve Tecrübeli İsimler

Filmin yaratıcı ekibinde televizyon dünyasından tanıdığımız usta isimler yer alıyor:

  • Kreatif Yönetmen ve Proje Sorumlusu: Onur Tan (Aynı zamanda senaryoda Nevzat Erkul ile birlikte imzası bulunuyor.)

  • Yönetmen: Deniz Enyüksek

  • Proje Danışmanı: Ömer Faruk Sorak

Oyuncu Kadrosu:

Film, ilk sinema deneyiminde Abdullah Çatlı karakterine hayat veren Vedat İnceefe ile dikkat çekiyor. Kendisine Eren Vurdem, Ömer Kurt, Engin Benli, Erdal Küçükkömürcü, Şiva Behrouzfar, Nizam Namidar ve Turgay Tanülkü gibi değerli isimler eşlik ediyor. Yunus Emre Yıldırımer ise konuk oyuncu olarak izleyicilerin karşısına çıkacak.

Gerçek Olaylara Dayanan, Sinemasal Kurgu

Macaristan’ın ardından çekimleri İstanbul’da devam eden yapım, Abdullah Çatlı’nın hayatındaki bu dönemin siyasi arka planını, ilişkilerini ve kırılma anlarını sinemasal bir kurgu içinde ele alıyor.

Filmin anlatılan olayları gerçeğe dayansa da, bir belgesel iddiası taşımadığı belirtiliyor. Karakterler gerçek kişilerden ilham alınarak oluşturuldu ve bazı isimler değiştirilerek kullanıldı. Projeye, Abdullah Çatlı’nın kızları Selcen Çatlı ve Doç. Dr. Gökçen Çatlı danışman olarak katkı sağlıyor.

Yayınlanan yeni fragman, Abdullah Çatlı’nın dava arkadaşlarıyla, dönemin atmosferini yansıtan gerilim yüklü ‘yemin’ sahnesiyle açılıyor ve filmin tonuna dair izleyicilere önemli ipuçları veriyor.

Gönderen: haber
1342 defa okundu 
 


Kültür-Sanat
Eskişehir Diyanet Gençlik "Dirilişe Yolculuk" ile Ecdadın İzinde
Eskişehir’de Teknoloji ve Girişimcilik Zirvesi: FİNTECH ZİRVE’25!
ESDAP Başkanı, Özel Bireylerin Üretim Gücünü Kartal’da Sahneye Taşıdı
Eskişehir’de “Gümüş Akademi” Buluşması: Tecrübe ve Kariyer Sohbeti
Sivrihisar Aziz Mahmud Hüdâyî Cami Minber Örtüsü Yenilendi

 

 
Sinema
Vizyon Haftası: 12 Aralık Cuma Günü Beyazperdede Neler Var?
“ÇATLI” GELİYOR: 20 Mart’ta Sinemalarda Yeni Fragman Yayınlandı
Bu Cuma Vizyonda Yer Alacak Yeni Filmler
Bu Cuma Vizyon: 28 Kasım’da Sinemaseverler İçin Yeni Filmler
Esenler Film Festivali’nden Dünya Sinemasının İki Ustasına Onur Ödülü

Ziyaretçi: 301.298 - Hit: 302.247
eskişehir  eskisehirburada.com
Kanatlı Sinema Pink - 0 222 231 42 92